Видински ученици заминаха на безплатен лагер

Снимка: Община Видин

Рано тази сутрин 42 ученици от ІV-VІІІ клас на всички видински училища отпътуваха за международния детски комплекс „Албатрос“. За поредна година Община Видин организира безплатен седемдневен лагер, като за първи път почивката е в базата на черноморския курорт  Св. Св. Константин и Елена, край Варна, съобщават от местната управа. Лагерът е за изявени ученици, както и за деца, настанени в приемни семейства, в семейства на роднини (близки) и в социални услуги от резидентен тип. Техните имена са определени с решение на педагогическите съвети в училищата. 
Пътуването се извършва от видинска транспортна фирма. Осигурени са всички условия за гарантиране сигурността на децата и полагане на грижи за тяхното здраве, допълват от Общината. По време на отдиха е предвидено групата да посети Делфинариума, Аквариума и Зоологическата градина във Варна. За летуващите в детския комплекс ще има също развлекателна програма и занимания през целия престой от 17 до 23 юли.

Вижте още

Документална изложба за Първата световна война е подредена в Лом

Документална изложба "Войната в документи” е подредена в историческия музей в Лом. Гостуващата експозиция е от фонда на Държавен архив – Монтана и съдържа ценни снимки, писма и лични документи на български войници – участници в Първата световна война. Директорът на музея Даниела Замфирова откри изложбата, а старши експертът от Държавен архив –..

публикувано на 18.11.17 в 15:13

Шофьор блъсна полицейска патрулка край Враца

Шофьор блъсна автомобила си в една от чисто новите патрулки "Киа“ на полицията във Враца и изпрати колата в дол, край пътя за Криводол. Инцидентът е станал към 10 часа, на метри от автобусната спирка "Бригадир“ в лозята край града под Околчица. По думите на самия виновник за тежкото пътно-транспортно произшествие, той не успял да спре своя..

публикувано на 18.11.17 в 12:48

Кметове от община Мездра на среща във ВИК- Враца заради предстоящо поскъпване на водата

В резултат на изпратенa протестнa декларация от кметовете на селата Зверино, Игнатица, Елисейна, Очин дол и Зли дол, до кмета на община Мездра и до управителя на ВИК във Враца, е договорена работна среща между ръководството на дружеството и кметовете на 5-те села. Срещата ще се проведе на 20 ноември във Враца. Преди това кметът на Мездра Генади Събков и..

публикувано на 18.11.17 в 11:49

Обучават младежи от Козлодуй за активно участие в местното самоуправление

Община Козлодуй е домакин на тренинг обучение "Форми на младежко участие в местното самоуправление”. Обучението цели да активизира младежите при участието им в местните политики, съобщи Лилия Рашкова, директор дирекция "Хуманитарни дейности" към Община Козлодуй. Днес и утре млади хора заедно ще решават казуси, ще участват в интересни дискусии по актуални..

публикувано на 18.11.17 в 10:35

Пет красавици от Северозапада са сред 20- те претендентки за короната "Мис България 2017"

Пет красавици от Северозапада са сред 20- те претендентки за короната на "Мис България 2017". Конкурсът ще се проведе тази вечер в 19.30 часа.  Лора Асенова от Бяла Слатина, която е носителка на титлата "Мис Северозапад 2017" е една от претендентките. Петицата от северозазапада допълват Магдалена Коларова от Козлодуй, Мирела Цветанова от Монтана,..

публикувано на 18.11.17 в 09:40
Архив

"Мама, татко и аз” във Враца

Шестото издание на детския турнир "Мама, татко и аз” се организира във Враца по повод Деня на християнското семейство.  В надпреварата ще се включат 36 отбора от всички детски градини в града. Всеки отбор се състои от едно дете и един родител. Децата са на възраст 5  и 6 години. Отборите ще участват в две различни състезания в серия по 6 отбора, от които..

публикувано на 18.11.17 в 08:47