Нов общински съветник ще има във Враца

Очаква се Ангел Иванов да се закълне като общински съветник на заседанието на Общинския съвет на 25 юли.
Снимка: Жоро Александров

Ново попълнение ще има в Общинския съвет на Враца, след като на следващото заседание на местния парламент се очаква да се закълне Ангел ИвановТреньорът по кикбокс и създател на местния клуб „Арис 2008“ влиза на мястото на подалия заявление за напускане по здравословни причини Иван Геловски. Двамата са от групата на БДЦ, в която влизат още заместник-председателят на съвета Иво Христов и бизнесменът Георги Генов.

Ангел Иванов потвърди информацията за рокада в състава на местния парламент, но обеща да коментира, след като се закълне като общински съветник. 

Вижте още

Задържаха видинчанка заради наркотици

Над 100 грама метамфетамин иззели вчера полицаи във Видин , по случая в ареста е задържана видинчанка. Около 18 часа, във входа на жилищен блок в к-с”Васил Левски”, полицаи проверили 39-годишна жена. У нея открили полиетиленово пликче с бяло прахообразно вещество. При полевия наркотест, веществото реагирало на метамфетамин. Криминалисти намерили..

публикувано на 27.04.18 в 11:17

Детски специалисти от "Пирогов" ще преглеждат във Видин

Специалисти от Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина "Н. И. Пирогов"-София ще преглеждат безплатно деца във Видин . Прегледите са част от кампанията "Национална програма Детско здраве - Пирогов", чиято цел е да подпомогне лекарите от отдалечените региони на страната, обясни основателят ѝ и специалист по "Уши, нос и..

обновено на 27.04.18 в 09:15

Фолклорният конкурс "Напеви от Северозапада" започва в Монтана

Младежкият дом в Монтана е домакин на Националния фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада” за десета поредна година. Юбилейното издание се провежда днес и утре под патронажа на кмета Златко Живков. Близо 800 участници от София,  Видин, Търговище, Пловдив, Враца, Мездра, Тетевен, Пордим, Благоевград, Плевен, Асеновград, Ловеч, Елин Пелин и още осем..

публикувано на 27.04.18 в 08:45

Представители на Европейската комисия посетиха Предприятието за ядрени отпадъци

Заместник генералният директор на Генерална дирекция „Енергетика“ (ENER) на Европейската комисия (ЕК) Герасимос Томас посети  съоръжения на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“ (ДП РАО) на площадка „Козлодуй“ . Той бе съпроводен от Джанфранко Брунети, ръководител в ENER на сектор „Ядрена енергетика, ядрени отпадъци и извеждане“, който..

публикувано на 27.04.18 в 08:00

Снимката на 26 април 2018 година

Панорама на профилираното и професионално образование се проведе във Видин. Училища от общината представиха утвърдения си план-прием за учебната 2018/2019 година по избран от тях начин и чрез разнообразни рекламни материали. Затвориха детското отделение на врачанската МБАЛ „Христо Ботев“. Според пресцентъра на най-голямото лечебно заведение,..

публикувано на 26.04.18 в 18:00

Изложба показва Монтана през вековете

“Монтана през вековете - делници и празници” е мотото на новата музейна експозиция, подредена в Регионалния историческия музей в града. Откриването беше от 11.00 часа в Експозиционната зала. Повече за експозицията разказа  Ваня Иванова , директор на монтанския музей: "Изложбата, както личи от нейното заглавие, представя артефакти от..

обновено на 26.04.18 в 16:44