Двама румънски творци с изложба във Видин

Автор:
Адриана Бръиляну
Снимка: Нора Йоцова

„Ателие” е името на проект-изложба, който ще бъде представен утре, 12 август, в Художествена галерия „Никола Петров” във Видин. Двама артисти от румънския град Плоещ - Адриана Бръиляну и Джордже Димитру ще представят картини и скулптури. Откриването на общата им изложба ще е от 19 часа, а от 11 часа Адриана Бръиляну ще има арт- работилница с деца от Видин.

"Те ще бъдат поканени, за да рисуват портрети. А аз ще се опитам да ги наблюдавам как работят. Не да ги обучавам, защото това научих от работата си с деца, че ако искаш те да творят, не трябва да ги учиш на нещо. Трябва само да ги стимулираш, да ги накараш да се чувстват сигурни, че могат да направят това", обясни художничката.

Изложбата на румънските творци ще остане подредена във видинската художествена галерия до 6 септември.

Вижте още

Снимката на 20 март 2018 година

До две седмици приключва ремонтът на Гребната база във Видин. В края на миналата година Община Видин купи онази част от базата, която беше частна собственост и предвидените в бюджета за 2017-а 335 хиляди лева са изразходвани за ремонтните дейности. Заместник областният  управител  на Видин Елка Георгиева е починала тази нощ.   Екипи на..

публикувано на 20.03.18 в 18:10

Приключва ремонтът на Гребната база във Видин

Ремонтът на Гребната база във Видин приключва до две седмици. Община Видин купи онази част от базата, която беше частна собственост в края на миналата година. Предвидените в бюджета за 2017-а 335 хиляди лева са изразходвани за ремонта. Дограмата, електроинсталацията и ВиК-системата са подменени. Ремонтирани са хотелската част, двата спортни салона,..

публикувано на 20.03.18 в 17:32

Монтана очаква гости от Китай за празника си

Монтана подписа меморандум за разбирателство с китайския град Инчуан . Това е 12 чуждестранен партньор на общината, съобщи кметът Златко Живков след завръщането си оттам.  Монтана ще отправи покана до новите си китайски партньори за гостуване по време на празника на града – деня на Свети дух на 28 май. Инчуан е град в северноцентрален..

публикувано на 20.03.18 в 17:21

Най-много сняг в Монтанско е натрупал в Чипровци

Циклон от Средиземно море е причината за падналите валежи от сняг в област Монтана . Най-дебела е покривката в Чипровци- 9 сантиметра, за Монтана и Вълчедръм са измерени 7 сантиметра, а най-малко е валяло в Лехчево - 2 сантиметра, съобщи Леночка Ангелова, началник на Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана. Днес, 20 март, в 18.15 минути..

публикувано на 20.03.18 в 17:14

Млад мъж от Враца се нуждае спешно от помощ за лечение

Благотворителна кампания са подели приятели и колеги на д-р Стоян Бърлатов от Враца . Мъжът е болен от множествена склероза и се нуждае от 15 000 лева за лечение, с които не разполага. Това разказа Радосвета Крумова от инициаторите на кампанията: "Това е помощ за един млад мъж, който няма и 40 години - ветеринарният доктор Стоян Бърлатов. Той е..

публикувано на 20.03.18 в 16:20
Петър Пунчев

Журналистът Петър Пунчев представя втората си книга във Видин

Радиожурналистът Петър Пунчев ще представи новата си книга "Вие сте тук" днес в 18:00 във видинската регионална библиотека "Михалаки Георгиев". Той е познат на публиката като радиоводещ, автор на програми, мениджър и организатор, съосновател на първото частно радио в България - Радио FM+. Работи в Българското национално радио от 1980 до 1988, като от..

публикувано на 20.03.18 в 15:39