Двама румънски творци с изложба във Видин

Автор:
Адриана Бръиляну
Снимка: Нора Йоцова

„Ателие” е името на проект-изложба, който ще бъде представен утре, 12 август, в Художествена галерия „Никола Петров” във Видин. Двама артисти от румънския град Плоещ - Адриана Бръиляну и Джордже Димитру ще представят картини и скулптури. Откриването на общата им изложба ще е от 19 часа, а от 11 часа Адриана Бръиляну ще има арт- работилница с деца от Видин.

"Те ще бъдат поканени, за да рисуват портрети. А аз ще се опитам да ги наблюдавам как работят. Не да ги обучавам, защото това научих от работата си с деца, че ако искаш те да творят, не трябва да ги учиш на нещо. Трябва само да ги стимулираш, да ги накараш да се чувстват сигурни, че могат да направят това", обясни художничката.

Изложбата на румънските творци ще остане подредена във видинската художествена галерия до 6 септември.

Вижте още

Снимката на 15 декември 2017 година

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) одобри увеличения на  водата  между 2 и 20 процента от догодина в 14 области, сред които Враца и Монтана.  Въпреки недоволството на хората срещу скока на цените председателят на регулатора Иван Иванов обясни по-рано, че не могат да бъдат постановени по-ниски цени. Стотици се събраха на протест в столицата...

публикувано на 15.12.17 в 18:05

Концерт-спектакъл „Незабравими мелодии от вчера и днес” ще гостува на Белоградчик

Симфониета – Видин гостува на белоградчишка сцена на 18 декември, понеделник, по повод коледните празници с концерт - спектакъла „Незабравими мелодии от вчера и днес”, под диригентството на Димитър Панов. Солисти са Джереми Мартин – саксофон, Боряна Бешева и Даниел Меса – вокал. Двамата вокали участват в програмата специално за концерта в..

публикувано на 15.12.17 в 17:41

Звеното по чистота във Видин сигнализира Главна инспекция по труда и омбудсмана

Работещи в общинското звено по чистота във Видин са сигнализирали инспекцията по труда, защото според тях правата им не са спазени.  От КНСБ в звеното твърдят, че не е плащано за работа през почивните дни. Настоява се също за средства за храна и по-добро възнаграждение за нощния труд, каза Павел Павлов от синдикатите: „За нощен труд..

публикувано на 15.12.17 в 17:23

Доброволци предадоха капачки в помощ на деца

Доброволците от Общинския младежки съвет за превенция на зависимости във Видин предадоха голямо количество пластмасови капачки . Така младежите се включват в каузата „Дари капачка - спаси живот“. Кампанията е за закупуване на животоспасяващо медицинско оборудване за бебета и малки деца, след като капачките бъдат рециклирани. Доброволците изпратиха 15..

публикувано на 15.12.17 в 17:08

Със статуетка и грамота се завърна видински ученик от национален екоконкурс

Директорът на Профилирана природо- математическа гимназия "Екзарх Антим I" във Видин Румяна Петрова днес се срещна с Денис Димитров, който спечели първото място в конкурса "Вековните дървета говорят" и с учителя по биология Цеца Асенова. Снощи двамата се върнаха от столицата, където се проведе церемонията по награждаване. "Когато започна..

публикувано на 15.12.17 в 16:38

КЕВР реши за по-високи цени на водата от догодина в 14 области, стотици протестираха

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) одобри увеличения на водата  между 2 и 20 процента от догодина в 14 области, сред които Враца и Монтана.  Въпреки недоволството на хората срещу скока на цените председателят на регулатора   Иван Иванов   обясни по-рано, че не могат да бъдат постановени по-ниски цени. Преди заседанието на КЕВР от..

публикувано на 15.12.17 в 16:18