Двама румънски творци с изложба във Видин

Автор:
Адриана Бръиляну
Снимка: Нора Йоцова

„Ателие” е името на проект-изложба, който ще бъде представен утре, 12 август, в Художествена галерия „Никола Петров” във Видин. Двама артисти от румънския град Плоещ - Адриана Бръиляну и Джордже Димитру ще представят картини и скулптури. Откриването на общата им изложба ще е от 19 часа, а от 11 часа Адриана Бръиляну ще има арт- работилница с деца от Видин.

"Те ще бъдат поканени, за да рисуват портрети. А аз ще се опитам да ги наблюдавам как работят. Не да ги обучавам, защото това научих от работата си с деца, че ако искаш те да творят, не трябва да ги учиш на нещо. Трябва само да ги стимулираш, да ги накараш да се чувстват сигурни, че могат да направят това", обясни художничката.

Изложбата на румънските творци ще остане подредена във видинската художествена галерия до 6 септември.

Вижте още

Ружинци кандидатства по програма за младежка заетост

За 100 работни места по схемата за „Младежка заетост“ кандидатстват в община Ружинци . Очаква се програмата да стартира след по-малко от месец, каза кметът Александър Александров . Младежите ще бъдат ангажирани за поддръжка на улици и общински сгради. Други 150 души бяха наети през септември по програма „Работа“ в общината, припомни Александров:..

публикувано на 21.10.17 в 11:00

Мобилен кабинет извършва профилактични прегледи в Монтанско

Профилактични прегледи с мобилен акушеро-гинекологичен кабинет се извършват в област Монтана . Те са във връзка с изпълнение на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите 2012-2020 г., приоритет „Здравеопазване”. Прегледите се извършват от специалисти във Вършец, Бързия, Берковица и местния квартал “Раковица”, съобщи..

публикувано на 21.10.17 в 10:00

Мездра се обединява в подкрепа на малката Сияна

Днес, 21 октомври, от 21.00 часа Денс клуб "Роял", Фолклорен ансамбъл "Мездра", популярните изпълнители на народни песни Светлин Миланов и Юри Крумов и Клуб "Хорце, винце и още нещо" организират Фолклорна благотворителна вечер "Да дарим усмивка и надежда за Сияна". 3-годишното момиченце от Мездра е родено преждевременно заради вродено запушване на..

публикувано на 21.10.17 в 09:30
Тържествена литургия беше отслужена в храма в Паволче на 19 октомври, когато се почита паметта на свети Иван Рилски.

Паволче дава курбан за храмов празник

Врачанското село Паволче ще отбележи празника на местната църква "Свети Иван Рилски" с курбан. Врачанският митрополит Григорий отслужи тържествена света литургия в храма на 19 октомври, когато се почита светецът, в присъствието на кмета на Враца и десетки жители, каза управникът на селото Емил Василев : "21 октомври преди е бил събор на селото.....

публикувано на 21.10.17 в 09:00

Читалището в Стубел празнува рожден ден с концерт

Фолклорен концерт по повод 95 години от създаването на Народно читалище „Събуждане” ще се състои в монтанското село Стубел . Самодейни колективи от културното средище ще изнесат програма за празника. Това съобщи председателят на читалището Емилия Йорданова : "Танцовият състав ще изиграе четири хора- право хоро, Дайчово хоро, един модерен танц и..

публикувано на 21.10.17 в 08:30

С фестивал отбелязват 90- годишнината на читалището в Покрайна

С фестивал „Нашенци у старо време“ ще бъде отбелязана 90-ата годишнина на читалището във видинското село Покрайна . Идеята за фестивала е от преди три години, каза секретарят на читалище „Просвета 1927“ Елица Атанасова: „От финансова гледна точка не разполагахме с много пари, но се решихме и ето, организацията стана за две..

обновено на 21.10.17 в 08:10