Румънска художничка показа на деца от Видин техники в рисуването

Снимка: Радио Видин

Румънската художничката Адриана Бръиляну, която участва със свои творби в изложба във Видин, организира уъркшоп за ученици. Изложбата "Ателие", в която Бръиляну участва заедно със скулптора Джордже Димитру, ще бъде открита в художествената галерия "Никола Петров" от 19 часа тази вечер. Преди това авторката показа на деца от Видин техники в рисуването.

"Чухме, че е много интересна художничка, преподавателка, която се занимава предимно с портрети и доведох децата да се опитат да нарисуват нещо. Смятам, че ще им е интересно"- каза Валентина Бурдашка, която беше в галерията заедно с децата си.

"Ходила съм на школа и имам практика, но друго е да учиш от професионалист, който има изложби. Това е начин да видиш нещо ново"- обясни Полина Предоева.

"Искам да видя по какъв начин работят другите артисти, за да се науча на нещо ново"- коментира Анна Вишнева.

В изложбата на двамата румънски творци са представени работи на хартия, създадени в техниките на акварела, казаха организатори от художествената галерия във Видин.


Вижте още

Ще ремонтират сградата на Община Ружинци

Приключват ремонтите със средствата за капиталови разходи в община Ружинци. 248 хиляди лева е целевата субсидия от държавата за тази година. Към тях са добавени и осигурените в края на миналата година 500 хиляди лева. Предстои ремонт на сградата на общинската администрация в Ружинци, каза кметът Александър Александров . "Завършваме сградата на детската..

публикувано на 22.10.17 в 15:36
Отец Иван Нови хан

Наградиха отец Иван

Отец Иван от монтанското село Якимово стана носител на Международната награда "Родолюбие" на българската социална мрежа "Паметта на българите" за тази година. Свещеникът от години купува къщи в региона и в тях настанява нуждаещи се хора. От години, наградата "Родолюбие" се присъжда на личности, поели отговорността за развитието на българската кауза и..

публикувано на 22.10.17 в 14:18

Кръстиха 27 деца от Врачанско в християнската вяра

Градът под Околчица стана един от 10-те в България, в който беше извършен празничният ритуал "Свето Кръщение". Ритуалът беше финалната поанта от кампанията на Движение за национална кауза, което е насочено към насърчаване на раждаемостта. 1 000 бебета на възраст под 1 годинка влязоха в лоното на християнството в акцията, която беше подкрепена и от..

публикувано на 22.10.17 в 14:10

Враца се включва в днешното Национално кръщение

Днес в православните храмове на 10 български града, сред които и Враца, Движението за национална кауза провежда най-мащабното Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на България- Националното кръщене. Инициативата е под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна църква, които освобождават участниците в кръщенето от..

публикувано на 22.10.17 в 09:37

Ще ремонтират училища и детски градини в община Лом

Пет училища и две детски градини ще бъдат основно ремонтирани и оборудвани в Лом. Ремонтът е на стойност 11 795 862 лв. и се финансира по Оперативната програма “Региони в растеж” 2014 - 2020 г. За основен вътрешен ремонт и оборудване на ПГ “Найден Геров” са определени 1 799 987 лв. Малко над 1 милион лева ще струва ремонтът на малката сграда на..

публикувано на 22.10.17 в 08:56

Ремонтираха читалището във видинското село Неговановци

Завършен е ремонтът на две зали на Народно читалище "Светлина 1928" във видинското село Неговановци. Средствата са от бюджета на Община Ново село и са за ремонт на двете зали, както и ремонт на санитарните възли на детската градина. Това каза Мариана Димитрова от читалището в Неговановци. "Бяха ремонтирани две зали в сградата- ритуалната и..

публикувано на 22.10.17 в 08:42