Румънска художничка показа на деца от Видин техники в рисуването

Снимка: Радио Видин

Румънската художничката Адриана Бръиляну, която участва със свои творби в изложба във Видин, организира уъркшоп за ученици. Изложбата "Ателие", в която Бръиляну участва заедно със скулптора Джордже Димитру, ще бъде открита в художествената галерия "Никола Петров" от 19 часа тази вечер. Преди това авторката показа на деца от Видин техники в рисуването.

"Чухме, че е много интересна художничка, преподавателка, която се занимава предимно с портрети и доведох децата да се опитат да нарисуват нещо. Смятам, че ще им е интересно"- каза Валентина Бурдашка, която беше в галерията заедно с децата си.

"Ходила съм на школа и имам практика, но друго е да учиш от професионалист, който има изложби. Това е начин да видиш нещо ново"- обясни Полина Предоева.

"Искам да видя по какъв начин работят другите артисти, за да се науча на нещо ново"- коментира Анна Вишнева.

В изложбата на двамата румънски творци са представени работи на хартия, създадени в техниките на акварела, казаха организатори от художествената галерия във Видин.


Вижте още

Поредна катастрофа във Врачанско

Шофьор оцеля по чудо, след като се удари в крайпътно дърво и колата му се запали на международното шосе Е79. Инцидентът е станал в късния следобед между Мездра и Враца, в което направление се е движел автомобилът. По неясни причини колата е катастрофирала в дърво, след което се е запалила и изгоряла напълно. На място е пристигнал и автомобил..

публикувано на 21.08.17 в 20:36

Снимката на 21 август 2017 година

Служители на звеното по чистота към Община Видин почистиха паметника на благодарността до централния площад в града, който осъмна вчера с надписи "Аллах" и "Палестина" и изображения на полумесец и звезда. Поредна тежка авария на напорния водопровод в района на помпената станция в село Добри дол остави без вода град Лом и няколко селища в региона...

публикувано на 21.08.17 в 18:05

Повдигнато е обвинение за убийството в Габровница

Окръжната прокуратура в Монтана привлече към наказателна отговорност 21-годишен мъж за извършено от него умишлено убийство в с. Габровница , общ. Монтана. В полунощ на 19 август обвиняемият нанесъл  многобройни удари с нож на шестнадесетгодишната майка на единадесетмесечното им дете, като повод за агресивното нападение станал отказът на пострадалата да..

публикувано на 21.08.17 в 17:09

Видинският панаир започва на 25 август

Видински панаир 2017 се организира от 25 август до 2 септември. И тази година десетки производители и търговци от Видин, страната и съседна Сърбия ще предлагат разнообразни стоки, съобщават от Община Видин. Три винарни от Видински регион също ще представят продукцията си. Посетителите ще могат да разгледат отново изделия от прочутата..

публикувано на 21.08.17 в 16:19
Читалището в село Крушовица

Софрониево и Крушовица готвят протест

За гражданско неподчинение се готвят две села в община Мизия, като жителите им предупреждават, че ще блокират пътя за Козлодуй. Причина за протеста е, че без да са информирани, общинският кмет Виолин Крушовенски, е заложил сградите на кметството в Софрониево , както и тези на читалището и пенсионерския клуб в Крушовица . Кметовете на селата..

публикувано на 21.08.17 в 16:00

Нова камера ще охранява входа на Общината във Видин

Камера за видеонаблюдение беше монтирана на входа на Община Видин , след като преди седмица вандали счупиха стъкло на входната врата на сградата.Камера е имало и досега, но новата трябва да осигури по-добро качество, обясниха служители от местната управа. Какво смятат видинчани за видеонаблюдението проверихме днес в центъра на Видин: "Разбира се, че..

публикувано на 21.08.17 в 16:00