Румънска художничка показа на деца от Видин техники в рисуването

Снимка: Радио Видин

Румънската художничката Адриана Бръиляну, която участва със свои творби в изложба във Видин, организира уъркшоп за ученици. Изложбата "Ателие", в която Бръиляну участва заедно със скулптора Джордже Димитру, ще бъде открита в художествената галерия "Никола Петров" от 19 часа тази вечер. Преди това авторката показа на деца от Видин техники в рисуването.

"Чухме, че е много интересна художничка, преподавателка, която се занимава предимно с портрети и доведох децата да се опитат да нарисуват нещо. Смятам, че ще им е интересно"- каза Валентина Бурдашка, която беше в галерията заедно с децата си.

"Ходила съм на школа и имам практика, но друго е да учиш от професионалист, който има изложби. Това е начин да видиш нещо ново"- обясни Полина Предоева.

"Искам да видя по какъв начин работят другите артисти, за да се науча на нещо ново"- коментира Анна Вишнева.

В изложбата на двамата румънски творци са представени работи на хартия, създадени в техниките на акварела, казаха организатори от художествената галерия във Видин.


Вижте още

Тържествено откирха параклис „Св. Пророк Илия“ в село Паволче

Новоизграден параклис „Св. Пророк Илия“ бе открит тържествено в село Паволче. Това съобщиха от общинската администрация във Враца. Новата сграда е била осветена от Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, в съслужие с отци от епархията. След освещаването на храма, е бил даден курбан за здраве и благополучие. Параклис „Св. Пророк..

публикувано на 21.07.18 в 15:09

Организират масово изкачване на връх Ком

Утре за трета поредна година Община Берковица организира масово изкачване на връх Ком. "Повод е 168 години от рождението на  писателят и поет Иван Вазов, който поставя начало на организираното туристическо движение в Берковица" , каза за Радио Видин Радослав Найденов , зам.-кмет на Община Берковица. Сборният пункт  е сградата на..

публикувано на 21.07.18 в 14:34

Протестно автошествие организират утре във Враца

Протестно автошествие под мотото „Системата убива всички!“ ще обиколи Враца в края на почивните дни, съобщиха организаторите на атрактивните протести. Традиционно в шествието на 4 колела ще се включат недоволните от състоянието на МБАЛ „Христо Ботев“, но този път към тях ще се присъединят недоволните от социалната неправда, избиването на..

публикувано на 21.07.18 в 11:40

Откриха петото издание на Фестивала за древни култури „Слънцето на Тодорка“

Откриха петото издание на Фестивала за древни култури „Слънцето на Тодорка“ край Враца , съобщават от общинската администрация. Преди началото на церемонията е бил представен древен ритуал, изпълнен от талантливите актьори на театрална група „ТЕМП“ към Младежкия дом в града. Програмата е продължила с изпълнение на самодейци от Народно читалище „Пробуда“..

публикувано на 21.07.18 в 10:30

"Реквием" на Верди разтърси душите на публиката в Белоградчик

„Вечен покой дари им, Господи,/ и вечна светлина нека им свети...” Преди да зазвучат тези първи акорди от Вердиевия Реквием маестро Памен Карталов и монсеньор Сефин Каваленов , главен викарий на епархията "Никополис адиструм" се обърнаха с приветствия към публиката. Академик Карталов напомни за посвещението на вечерта: „Поводът, който ни събра..

публикувано на 21.07.18 в 08:05

Снимката на 20 юли 2018 година

Ден преди финала на фестивала за музика и изкуство, чийто домакин за девети път е Видин, участниците преживяха незабравими моменти с играта „Водна война”, която по традиция се провежда всяка година, разказват от Общината. Младежите, въоръжени с водни пистолети и шишета с вода, се постараха нито един от приятелите им да не остане сух...

публикувано на 20.07.18 в 18:10