От община Мездра поискаха 7 милиона лева от държавата за подмяна на водопровода в Зверино

Снимка: Община Мездра

От община Мездра поискаха целеви средства от републиканския бюджет за изпълнение на неотложни разходи по реконструкция на водопроводната мрежа в село Зверино. Потърсено е съдействие от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, заради многобройните жалби и сигнали на жителите на населеното място, съобщиха от местната управа. Реконструкцията на водопроводната мрежа е належаща, потвърди кметът на село Зверино Цанко Цанев:

"При нас е належащо да се подменят двата водопровода. Единия е на 70, а другия на 50 години. Ние имаме собствено водохващане на 5 километра в Балкана. И двата водопровода ще трябва да се сменят, защото единият е чугунен, а другия от етернит. От 1991-1992 година забрана за употреба на етернита, камо ли по него да минава питейната вода."

Заради остарялата водопроводна мрежа в селото, има и чести аварии.

"Етернитът при промяна на температурния еквивалент, при пропадане на земята, той се чупи, все едно, че го режеш с нож. Като стане по-сухо и се получава слягане на земната маса и той се чупи веднага. По един, два пъти в седмицата имаме аварии"- коментира кметът на село Зверино.

Разработен е проект за подмяна на водопроводната мрежа на всички улици в селото, за чието изпълнението ще са необходими повече от 7 милиона лева. За необходимостта от допълнителни средства кметът на Мездра Генади Събков е уведомил Министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков.


Вижте още

Снимката на 17 януари 2018 година

Приключи областният етап на ежегодния Национален конкурс "Пожарникар на годината" за 2017 година във Видин. Над 16 600 подписа са събрани в подкрепа на исканията за изграждане на тунел под прохода Петрохан и магистрална транспортна връзка София - Берковица - Монтана - Видин. Кметът на Враца Калин Каменов откри нов цех на столична фирма,..

публикувано на 17.01.18 в 18:10

Нов инвеститор дойде във Враца

Кметът на Враца Калин Каменов откри нов цех на столична фирма, в който има 5 нови работни места . Дружеството е от новите инвеститори за града, които са разкрили своята мощност, благодарение на спечелен проект по Оперативна програма „Конкурентноспособност“, обясни управителят й Христо Стоянов. „Общата стойност на договора е за 1 417 600..

публикувано на 17.01.18 в 16:58

Ограничено е движението по Е-79 при Винище заради аварирал камион

Временно движението по първокласния път Видин - Монтана при село Винище е ограничено поради аварирал тежкотоварен автомобил, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" и призоваха шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходни маршрути: В посока Монтана – Видин: път lll-112 Монтана-Арчар-Видин; В посока Видин - Монтана:..

публикувано на 17.01.18 в 16:54

В Градец приемат документи за "Топъл обяд"

До 20 януари в кметството в село Градец, община Видин, се приемат документи на потребители, които желаят да получават топъл обяд. "Програмата "Топъл обяд" обхваща безработните и пенсионерите, които са получавали за отопление помощи. В момента се приемат документите и след това ще видим кои ще бъдат одобрени. Има много желаещи. В момента при мен са..

публикувано на 17.01.18 в 16:01

Община Бойчиновци дава стипендия на студентка по медицина

Цветелина Янчева е втори курс в Медицинския университет в Плевен. Общинският съвет отпусна 1000 лева годишна стипендия, съобщи кметът Светлин Сретениев . Момичето е от Бойчиновци. Едно от условието е тя да остане да работи тук 5 години, след като завърши, подчерта Сретениев: "Отдавна имаме идея да намерим дете, което да учи за доктор и след това да..

публикувано на 17.01.18 в 14:27

Сто младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

100 души ще бъдат наети в община Ружинци по програма за младежка заетост. Така безработицата сред младежите до 29 годишна възраст ще бъде сведена до минимум, коментира кметът Александър Александров. Той допълни, че в програмата ще бъдат обхванати 90% от младежите, които отговарят на условията да бъдат включени в нея. Предвидени са и резерви. Утре..

публикувано на 17.01.18 в 12:14