От община Мездра поискаха 7 милиона лева от държавата за подмяна на водопровода в Зверино

Снимка: Община Мездра

От община Мездра поискаха целеви средства от републиканския бюджет за изпълнение на неотложни разходи по реконструкция на водопроводната мрежа в село Зверино. Потърсено е съдействие от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, заради многобройните жалби и сигнали на жителите на населеното място, съобщиха от местната управа. Реконструкцията на водопроводната мрежа е належаща, потвърди кметът на село Зверино Цанко Цанев:

"При нас е належащо да се подменят двата водопровода. Единия е на 70, а другия на 50 години. Ние имаме собствено водохващане на 5 километра в Балкана. И двата водопровода ще трябва да се сменят, защото единият е чугунен, а другия от етернит. От 1991-1992 година забрана за употреба на етернита, камо ли по него да минава питейната вода."

Заради остарялата водопроводна мрежа в селото, има и чести аварии.

"Етернитът при промяна на температурния еквивалент, при пропадане на земята, той се чупи, все едно, че го режеш с нож. Като стане по-сухо и се получава слягане на земната маса и той се чупи веднага. По един, два пъти в седмицата имаме аварии"- коментира кметът на село Зверино.

Разработен е проект за подмяна на водопроводната мрежа на всички улици в селото, за чието изпълнението ще са необходими повече от 7 милиона лева. За необходимостта от допълнителни средства кметът на Мездра Генади Събков е уведомил Министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков.


Вижте още

Поредна катастрофа във Врачанско

Шофьор оцеля по чудо, след като се удари в крайпътно дърво и колата му се запали на международното шосе Е79. Инцидентът е станал в късния следобед между Мездра и Враца, в което направление се е движел автомобилът. По неясни причини колата е катастрофирала в дърво, след което се е запалила и изгоряла напълно. На място е пристигнал и автомобил..

публикувано на 21.08.17 в 20:36

Снимката на 21 август 2017 година

Служители на звеното по чистота към Община Видин почистиха паметника на благодарността до централния площад в града, който осъмна вчера с надписи "Аллах" и "Палестина" и изображения на полумесец и звезда. Поредна тежка авария на напорния водопровод в района на помпената станция в село Добри дол остави без вода град Лом и няколко селища в региона...

публикувано на 21.08.17 в 18:05

Повдигнато е обвинение за убийството в Габровница

Окръжната прокуратура в Монтана привлече към наказателна отговорност 21-годишен мъж за извършено от него умишлено убийство в с. Габровница , общ. Монтана. В полунощ на 19 август обвиняемият нанесъл  многобройни удари с нож на шестнадесетгодишната майка на единадесетмесечното им дете, като повод за агресивното нападение станал отказът на пострадалата да..

публикувано на 21.08.17 в 17:09

Видинският панаир започва на 25 август

Видински панаир 2017 се организира от 25 август до 2 септември. И тази година десетки производители и търговци от Видин, страната и съседна Сърбия ще предлагат разнообразни стоки, съобщават от Община Видин. Три винарни от Видински регион също ще представят продукцията си. Посетителите ще могат да разгледат отново изделия от прочутата..

публикувано на 21.08.17 в 16:19
Читалището в село Крушовица

Софрониево и Крушовица готвят протест

За гражданско неподчинение се готвят две села в община Мизия, като жителите им предупреждават, че ще блокират пътя за Козлодуй. Причина за протеста е, че без да са информирани, общинският кмет Виолин Крушовенски, е заложил сградите на кметството в Софрониево , както и тези на читалището и пенсионерския клуб в Крушовица . Кметовете на селата..

публикувано на 21.08.17 в 16:00

Нова камера ще охранява входа на Общината във Видин

Камера за видеонаблюдение беше монтирана на входа на Община Видин , след като преди седмица вандали счупиха стъкло на входната врата на сградата.Камера е имало и досега, но новата трябва да осигури по-добро качество, обясниха служители от местната управа. Какво смятат видинчани за видеонаблюдението проверихме днес в центъра на Видин: "Разбира се, че..

публикувано на 21.08.17 в 16:00