Дъжд и проблеми с осветлението спряха представление на "Лебедово езеро"

Снимка: Радио ВИДИН


Лошо време и токови удари провалиха втория спектакъл на балета "Лебедово езеро", който бе част от първото издание на фестивала "Крепост на вековете "Баба Вида". Първоначално мястото на балетната постановка бе променено, заради дъждовното време. Минути преди началния час на публиката бе съобщено, че балетът ще бъде игран в спортната зала във Видин, а началният час бе отложен с 50 минути. Малко след началото на спектакъла той бе прекъснат поради токов удар, а броени минути по-късно бе изцяло отменен от заместник-директора на Софийска опера и балет Вера Петрова, която обясни за Радио ВИДИН:

„Лебедово езеро“ е един от балетите, които най-трудно се играят. Невъзможно е да бъде при каквито и да било специфични условия, които са извън тези, които са най-подходяща теренна настилка и осветителна за артистите. И поради тази причина, ние като организатори, предпочитаме да не показваме компромисно качество на нашата публика и тъй като имаше и токови удари, започна да спира осветлението - това е риск за артистите, крайно неприятно за публиката, която не може да вижда изпълнителите. Взехме решението публиката, която има желание все пак да догледа спектаклите на Софийската опера и балет и има възможност утре да е във Видин да си презавери билета за представлението „Зорба гъркът“ и в същото време предлагаме пък другата опция да си върнат билета.“

Желаещите да върнат билетите си могат да го направят на касата пред сградата на Община Видин от 8.30 часа, където ще става и презаверяването на билетите.

Публиката прие с разбиране и аплодисменти както спирането на осветлението, така и съобщението, че балетът няма да бъде игран. Не липсваха и разочаровани от организацията и условията в спортната зала.

В програмата на последния фестивален ден, днес, от 21 часа в спортната зала във Видин, ще бъде представен балетът на Микис Теодоракис "Зорба гъркът".


Вижте още

Оранжев код за силен вятър и обилни валежи

Оранжев код за силен вятър и обилни валежи е обявен за днес за цялата страна. Ще духа умерен до силен вятър от северната четвърт и с него температурите бързо ще се понижат. Ще има валежи от дъжд, временно интензивни и придружени с гръмотевици. Възможни са и градушки. Сумарни количества между 15 - 25 л/кв.м, в Предбалкана ще са и повече, съобщават от НИМХ..

публикувано на 18.03.18 в 08:10

Пенсионери почистиха църквата в Ново село

Усмихна се мартенското слънце и пенсионерите си спретнаха трудов ден. Традиция стана ръководството на Клуба на пенсионера и хората с увреждания да кани своите членове за великденско почистване на голямата черква "Успение Богородично“ в Ново село. Клисарката Еринка даже не търси Църковното настоятелство, защото знае кой ще свърши работа...

публикувано на 17.03.18 в 14:59

Видин отбеляза 6 месеца от смъртта на митрополит Дометиан

Заупокойна света Литургия бе отслужена по повод навършването на 6 месеца от смъртта на Видинския митрополит Дометиан . Богослужението в митрополитския храм "Св. Николай Мирликийски" бе водено от новоизбрания духовен водач на Видинска епархия - митрополит Даниил . В обръщението си към духовенството и миряните той припомни приноса на митрополит..

публикувано на 17.03.18 в 14:41

Още седмица бедствено положение в Брегово

Кметът на Община Брегово Милчо Лалов издаде заповед за удължаване на срока на бедственото положение, обявено заради високото ниво на Тимок и опасността от наводнение. Бедственото положение ще остане в сила до следващата събота, 24 март, каза кметът. Той обясни, че проблем за населеното място остават високите подпочвени води: "Бедственото положение..

публикувано на 17.03.18 в 13:19

Ремонтни дейности по пътища в Северозапада

Движението по път ІІІ-114 Лом-Тополовец се осъществява в една лента, поради ремонтни дейности. Движението се регулира от сигналисти, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" . Ремонтни дейности се извършват също по път ІІ-11 Лом-Козлодуй и по път ІІІ-162 Долна Бела Речка-Стояново . Движението по тези отсечки се осъществява в една..

публикувано на 17.03.18 в 12:31

Възложено е проектиране на пътя за Периловец

Мостовото съоръжение на пътя за Периловец , което бе отнесено от придошлите води на Рабровска река , ще бъде възстановено. Такова уверение е получила от Областно "Пътно управление" - Видин Анета Генчева, кмет на Община Бойница. "Това съоръжение, откакто съм кмет поне пет най-малко е отнасяно, имаше една година,  в която два пъти беше отнесено...

публикувано на 17.03.18 в 10:19