Дъжд и проблеми с осветлението спряха представление на "Лебедово езеро"

Снимка: Радио ВИДИН


Лошо време и токови удари провалиха втория спектакъл на балета "Лебедово езеро", който бе част от първото издание на фестивала "Крепост на вековете "Баба Вида". Първоначално мястото на балетната постановка бе променено, заради дъждовното време. Минути преди началния час на публиката бе съобщено, че балетът ще бъде игран в спортната зала във Видин, а началният час бе отложен с 50 минути. Малко след началото на спектакъла той бе прекъснат поради токов удар, а броени минути по-късно бе изцяло отменен от заместник-директора на Софийска опера и балет Вера Петрова, която обясни за Радио ВИДИН:

„Лебедово езеро“ е един от балетите, които най-трудно се играят. Невъзможно е да бъде при каквито и да било специфични условия, които са извън тези, които са най-подходяща теренна настилка и осветителна за артистите. И поради тази причина, ние като организатори, предпочитаме да не показваме компромисно качество на нашата публика и тъй като имаше и токови удари, започна да спира осветлението - това е риск за артистите, крайно неприятно за публиката, която не може да вижда изпълнителите. Взехме решението публиката, която има желание все пак да догледа спектаклите на Софийската опера и балет и има възможност утре да е във Видин да си презавери билета за представлението „Зорба гъркът“ и в същото време предлагаме пък другата опция да си върнат билета.“

Желаещите да върнат билетите си могат да го направят на касата пред сградата на Община Видин от 8.30 часа, където ще става и презаверяването на билетите.

Публиката прие с разбиране и аплодисменти както спирането на осветлението, така и съобщението, че балетът няма да бъде игран. Не липсваха и разочаровани от организацията и условията в спортната зала.

В програмата на последния фестивален ден, днес, от 21 часа в спортната зала във Видин, ще бъде представен балетът на Микис Теодоракис "Зорба гъркът".


Вижте още

Кула награди отличници и заслужили граждани

19 август - Денят на град Кула беше отбелязан с празничен ритуал с вдигане на националното знаме, водосвет на площада пред Общината, отслужен от духовните водачи йеромонах Максим и архимандрит Гервасий, тържествено заседание на Общинския съвет, в присъствието на народния представител от Видинския регион Владимир Тошев, областния управител на област..

публикувано на 19.08.17 в 13:40

Мотористи се събират във Видин на национален мотосъбор

Мотористи от страната и чужбина се събират във Видин за десетото издание на националния мотосъбор . Организатор е видинския мотоклуб "Северозападни мотори", който отбелязва 10 години от своето създаване. Състезанията на бившето летище край село Иново започват в 14 часа. Какви са надпреварите за мотористите разясни Петър Петров от видинския мотоклуб:..

публикувано на 19.08.17 в 13:23

Двойки с репродуктивни проблеми от Видин ще получат подкрепа

Над 20 двойки с репродуктивни проблеми от Видин ще бъдат подпомогнати да започнат необходимото им лечение. Те ще получат средства за провеждане на първоначални изследвания. Парите са дарени от видинчанка, майка на три деца, съобщи на информационна среща основателят фондация "Искам бебе" на Радина Велчева : "Тя дарява средства, за да могат да се..

публикувано на 19.08.17 в 09:23

Ден на община Брегово

В чест на Деня на Бреговска община /19 август/ и по повод 120 години от основанието на читалище "Развитие-1897 г.", общинското ръководство е подготвило културна програма. Днес от 17:00 ч. ще се проведе футболна среща между ФК „Тимок”- Брегово и „Пластик” - Старопатица на стадион „Тимок”. От 19:00 ч. ще има куклено шоу за децата в салона на читалището...

публикувано на 19.08.17 в 09:00

200 самодейци се събират в Черкаски

Фолклорен фестивал ще се проведе днес, 19 август, в монтанското село Черкаски . Очаква се да пристигнат около 200 самодейци, които ще вземат участие във форума. Началото ще бъде в 10 часа, каза кметът на Черкаски Валери Трендафилов : "За шеста поредна година правим този фестивал, като събираме групи от различни региони на страната, които..

публикувано на 19.08.17 в 08:42

Откриха панаирните дни в Оряхово

С много музика и настроение в петък вечерта бяха открити панаирните дни в Оряхово . Кметът на общината Росен Добрев сложи началото на проявите, които продължават до неделя и са събрани в богата и разнообразна програма. На практика панаирните дни започнаха още в четвъртък с нумизматична изложба "Съкровището на султана", подредена в..

публикувано на 19.08.17 в 08:16