Дъжд и проблеми с осветлението спряха представление на "Лебедово езеро"

Снимка: Радио ВИДИН


Лошо време и токови удари провалиха втория спектакъл на балета "Лебедово езеро", който бе част от първото издание на фестивала "Крепост на вековете "Баба Вида". Първоначално мястото на балетната постановка бе променено, заради дъждовното време. Минути преди началния час на публиката бе съобщено, че балетът ще бъде игран в спортната зала във Видин, а началният час бе отложен с 50 минути. Малко след началото на спектакъла той бе прекъснат поради токов удар, а броени минути по-късно бе изцяло отменен от заместник-директора на Софийска опера и балет Вера Петрова, която обясни за Радио ВИДИН:

„Лебедово езеро“ е един от балетите, които най-трудно се играят. Невъзможно е да бъде при каквито и да било специфични условия, които са извън тези, които са най-подходяща теренна настилка и осветителна за артистите. И поради тази причина, ние като организатори, предпочитаме да не показваме компромисно качество на нашата публика и тъй като имаше и токови удари, започна да спира осветлението - това е риск за артистите, крайно неприятно за публиката, която не може да вижда изпълнителите. Взехме решението публиката, която има желание все пак да догледа спектаклите на Софийската опера и балет и има възможност утре да е във Видин да си презавери билета за представлението „Зорба гъркът“ и в същото време предлагаме пък другата опция да си върнат билета.“

Желаещите да върнат билетите си могат да го направят на касата пред сградата на Община Видин от 8.30 часа, където ще става и презаверяването на билетите.

Публиката прие с разбиране и аплодисменти както спирането на осветлението, така и съобщението, че балетът няма да бъде игран. Не липсваха и разочаровани от организацията и условията в спортната зала.

В програмата на последния фестивален ден, днес, от 21 часа в спортната зала във Видин, ще бъде представен балетът на Микис Теодоракис "Зорба гъркът".


Вижте още

Възрастни хора в Берковица получиха дарение

Голямо дарение от лекарства за Дома за стари хора в Берковица направиха пчеларят Владо Каменов и негова приятелка, живееща в Англия. Хората получиха 22 шишета (11 литра) Бруфен-Нурофен, Парацетамол разтворим- няколко хиляди таблетки, капки за очи, пръскалки за затруднено дишане, гел за болки в костите. Медикаментите са лицензирани, в..

публикувано на 21.10.17 в 13:21

Ружинци кандидатства по програма за младежка заетост

За 100 работни места по схемата за „Младежка заетост“ кандидатстват в община Ружинци . Очаква се програмата да стартира след по-малко от месец, каза кметът Александър Александров . Младежите ще бъдат ангажирани за поддръжка на улици и общински сгради. Други 150 души бяха наети през септември по програма „Работа“ в общината, припомни Александров:..

публикувано на 21.10.17 в 11:00

Мобилен кабинет извършва профилактични прегледи в Монтанско

Профилактични прегледи с мобилен акушеро-гинекологичен кабинет се извършват в област Монтана . Те са във връзка с изпълнение на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите 2012-2020 г., приоритет „Здравеопазване”. Прегледите се извършват от специалисти във Вършец, Бързия, Берковица и местния квартал “Раковица”, съобщи..

публикувано на 21.10.17 в 10:00

Мездра се обединява в подкрепа на малката Сияна

Днес, 21 октомври, от 21.00 часа Денс клуб "Роял", Фолклорен ансамбъл "Мездра", популярните изпълнители на народни песни Светлин Миланов и Юри Крумов и Клуб "Хорце, винце и още нещо" организират Фолклорна благотворителна вечер "Да дарим усмивка и надежда за Сияна". 3-годишното момиченце от Мездра е родено преждевременно заради вродено запушване на..

публикувано на 21.10.17 в 09:30
Тържествена литургия беше отслужена в храма в Паволче на 19 октомври, когато се почита паметта на свети Иван Рилски.

Паволче дава курбан за храмов празник

Врачанското село Паволче ще отбележи празника на местната църква "Свети Иван Рилски" с курбан. Врачанският митрополит Григорий отслужи тържествена света литургия в храма на 19 октомври, когато се почита светецът, в присъствието на кмета на Враца и десетки жители, каза управникът на селото Емил Василев : "21 октомври преди е бил събор на селото.....

публикувано на 21.10.17 в 09:00

Читалището в Стубел празнува рожден ден с концерт

Фолклорен концерт по повод 95 години от създаването на Народно читалище „Събуждане” ще се състои в монтанското село Стубел . Самодейни колективи от културното средище ще изнесат програма за празника. Това съобщи председателят на читалището Емилия Йорданова : "Танцовият състав ще изиграе четири хора- право хоро, Дайчово хоро, един модерен танц и..

публикувано на 21.10.17 в 08:30