Дъжд и проблеми с осветлението спряха представление на "Лебедово езеро"

Снимка: Радио ВИДИН


Лошо време и токови удари провалиха втория спектакъл на балета "Лебедово езеро", който бе част от първото издание на фестивала "Крепост на вековете "Баба Вида". Първоначално мястото на балетната постановка бе променено, заради дъждовното време. Минути преди началния час на публиката бе съобщено, че балетът ще бъде игран в спортната зала във Видин, а началният час бе отложен с 50 минути. Малко след началото на спектакъла той бе прекъснат поради токов удар, а броени минути по-късно бе изцяло отменен от заместник-директора на Софийска опера и балет Вера Петрова, която обясни за Радио ВИДИН:

„Лебедово езеро“ е един от балетите, които най-трудно се играят. Невъзможно е да бъде при каквито и да било специфични условия, които са извън тези, които са най-подходяща теренна настилка и осветителна за артистите. И поради тази причина, ние като организатори, предпочитаме да не показваме компромисно качество на нашата публика и тъй като имаше и токови удари, започна да спира осветлението - това е риск за артистите, крайно неприятно за публиката, която не може да вижда изпълнителите. Взехме решението публиката, която има желание все пак да догледа спектаклите на Софийската опера и балет и има възможност утре да е във Видин да си презавери билета за представлението „Зорба гъркът“ и в същото време предлагаме пък другата опция да си върнат билета.“

Желаещите да върнат билетите си могат да го направят на касата пред сградата на Община Видин от 8.30 часа, където ще става и презаверяването на билетите.

Публиката прие с разбиране и аплодисменти както спирането на осветлението, така и съобщението, че балетът няма да бъде игран. Не липсваха и разочаровани от организацията и условията в спортната зала.

В програмата на последния фестивален ден, днес, от 21 часа в спортната зала във Видин, ще бъде представен балетът на Микис Теодоракис "Зорба гъркът".


Вижте още

Протестът на Замфирово и Пърличево намери подкрепа

„Протестът на хората от Замфирово и Пърличево е справедлив и ние категорично го подкрепяме. От години алармираме областната управа и Областно пътно управление за проблема с републикански път трети клас 81044" , каза заместник кметът на Община Берковица Радослав Найденов . Вчера над 100 души от Замфирово и Пърличево излязоха на..

публикувано на 20.07.18 в 15:41

Предстоят улични ремонти в община Бойчиновци

240 000 лева ще бъдат вложени в ремонти на уличната мрежа в селата от община Бойчиновци . Парите са от бюджета, съобщи кметът Светлин Сретениев: "За асфалтиране и насипване с трошенокаменна настилка в почти всички населени места. Чакаме избор на изпълнител и започваме и там работа." Ремонти за над 20 000 лева направиха в селата Кобиляк и..

публикувано на 20.07.18 в 14:30
Емилия Лисичкова (в средата), председател на Управителния съвет на платформа “АГОРА”

Общински фонд в Монтана търси проекти за финансиране

Стартира втора процедура за набиране на предложения, насърчаващи местните инициативи . Средствата се осигуряват от Община Монтана и платформа “АГОРА”. Шест проекта бяха одобрени в първата сесия на съвместния фонд от подадените 26 предложения. Финансирането е в размер на 18 000 лева, 10 от Общината и 8 хиляди от фонда, уточни кметът на Монтана..

публикувано на 20.07.18 в 14:07

"Реквием" от Верди открива оперните вечери в Белоградчик

Тази вечер за пръв път на фестивала "Опера на върховете-Белоградчишки скали" ще прозвучи  "Реквием" от Джузепе Верди . Това е едно от най-изпълняваните произведения в този жанр. Верди написва творбата по повод смъртта на две важни за него личности– композитора Джоакино Росини и писателя Алесандро Мандзони. Сцените на Страшния съд в операта..

публикувано на 20.07.18 в 11:23

16-годишна без книжка катастрофира в Лом, пострада момиче в автомобила

Момиче на 19 години от Лом е настанено вчера под наблюдение и без опасност за живота в болницата в Лом. Пострадалата е била пътничка в автомобил, катастрофирал вчера около 13:10 часа на ул."Латинка", в района на учебен полигон в града. Колата е била управлявана от 16-годишно момиче без книжка, което губи контрол над волана и се блъска в дърво. Пробата..

публикувано на 20.07.18 в 11:01

Започва Международният събор "Кадъ боаз"

Международният събор между белоградчишкото село Салаш и сръбското Ново корито - "Кадъ боаз" започва от днес, 20 юли, и ще продължи до неделя. Първия ден границата ще бъде отворена от 13 до 23 часа българско време. В събота границата ще се отваря в 10,00 часа и ще се затваря в полунощ, а в неделя в 23 часа. Тържественото откриване на международния..

публикувано на 20.07.18 в 09:43