Дъжд и проблеми с осветлението спряха представление на "Лебедово езеро"

Снимка: Радио ВИДИН


Лошо време и токови удари провалиха втория спектакъл на балета "Лебедово езеро", който бе част от първото издание на фестивала "Крепост на вековете "Баба Вида". Първоначално мястото на балетната постановка бе променено, заради дъждовното време. Минути преди началния час на публиката бе съобщено, че балетът ще бъде игран в спортната зала във Видин, а началният час бе отложен с 50 минути. Малко след началото на спектакъла той бе прекъснат поради токов удар, а броени минути по-късно бе изцяло отменен от заместник-директора на Софийска опера и балет Вера Петрова, която обясни за Радио ВИДИН:

„Лебедово езеро“ е един от балетите, които най-трудно се играят. Невъзможно е да бъде при каквито и да било специфични условия, които са извън тези, които са най-подходяща теренна настилка и осветителна за артистите. И поради тази причина, ние като организатори, предпочитаме да не показваме компромисно качество на нашата публика и тъй като имаше и токови удари, започна да спира осветлението - това е риск за артистите, крайно неприятно за публиката, която не може да вижда изпълнителите. Взехме решението публиката, която има желание все пак да догледа спектаклите на Софийската опера и балет и има възможност утре да е във Видин да си презавери билета за представлението „Зорба гъркът“ и в същото време предлагаме пък другата опция да си върнат билета.“

Желаещите да върнат билетите си могат да го направят на касата пред сградата на Община Видин от 8.30 часа, където ще става и презаверяването на билетите.

Публиката прие с разбиране и аплодисменти както спирането на осветлението, така и съобщението, че балетът няма да бъде игран. Не липсваха и разочаровани от организацията и условията в спортната зала.

В програмата на последния фестивален ден, днес, от 21 часа в спортната зала във Видин, ще бъде представен балетът на Микис Теодоракис "Зорба гъркът".


Вижте още

Фолклорни състави от Покрайна ще участват в румънски фестивал

Две формации на Народно читалище „Просвета- 1927” от видинското село Покрайна ще участват утре на фестивал в Румъния в село Четате . В проявата ще участват детския състав на читалището и танцова формация "Мъндриле". "Ще представим автентични обичаи от нашето село и танци" , каза Елица Атанасова , секретар на читалището:   "Поканени сме да покажем..

публикувано на 16.12.17 в 16:28

Кампания помага на самотни възрастни хора преди празниците

Кампания "Бъди човек" се реализира във Видин. Всеки, който може да отдели средства и иска да се включи в кампанията, трябва да закупи хранителни продукти и да ги дари на пенсионер. Антонина Лозанова , стажант репортерът на Радио ВИДИН и семейството й са първите, които се включиха в кампанията. "Инициативата се изразява в това на коледните празници да..

публикувано на 16.12.17 в 16:10

Коледен концерт ще зарадва жителите и гостите на Згориград тази вечер

Коледен концерт ще се проведе във врачанското село Згориград. Участие в програмата ще вземат самодейни колективи от селото, каза секретарят на местното читалище Цеца Кръстева . "Колективите ни са Детски танцов състав "Балканци", Танцов състав за дами "30 плюс" с ръководител Георги Ерденов. Другата ни голяма формация е Женски тригласен хор с..

публикувано на 16.12.17 в 15:00

В община Ружинци стартира младежка програма за заетост

100 младежи до 29 години от община Ружинци започват работа по младежка програма за заетост. Те ще бъдат ангажирани на пълен работен ден за период от 6 месеца, съобщи кметът на общината Александър Александров . "От 145 регистрирани регистрирани безработни, 100 ще започнат работа до няколко дни за шест месеца на 8 часа. Тези млади хора ще бъдат ангажирани..

публикувано на 16.12.17 в 14:29

В подкрепа на болно дете събраха 1 020 лв. от благотворителен концерт в Мездра

Благотворителен концерт "Коледна приказка" се състоя в ОУ "Христо Ботев"- Мездра. Идеята и организацията са на директора на Центъра за личностна подкрепа- Мездра Анета Петкова. Концертът бе проява за кампанията "Дари надежда за Сиана" с цел събиране на средства за малката Сиана. Участие взеха Воклана група "Детски свят" с ръководител Анета..

публикувано на 16.12.17 в 13:35

1 година от кончината на Врачанския митрополит Калиник отбелязаха във Враца

Днес врачани се събраха, за да отбележат заедно 1 година от блажената кончина на приснопаметния Врачански митрополит Калиник. В 9 ч. в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски” започна архиерейска света литургия, оглавявана от Врачанския митрополит Григорий. За участие в богослужението пристигнаха свещеници от различни населени места в епархията...

публикувано на 16.12.17 в 13:25