В "Музикална зона" на 14 септември 2017 слушаме Ханс Цимер

Снимка: taddlr.com

През тази седмица германския филмов композитор Ханс Цимер стана на 60 г. Автор е на музиката към над 100 филма, което го превръща в един от най-влиятелните филмови композитори от втората половина на миналото столетие. Носител е на 10 награди "Оскар", 10 награди "Грами", 12 награди "Златен глобус", шест "Сателит" и още шест награди на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство. Слушаме музика из филмите "Рейнман", "Цар лъв", "Принцът на Египет", "Гладиатор", "Шерлок Холмс", "Генезис" и "Черният рицар".


Вижте още

Янка Хараламбова или как да извоюваш почит с труд

И най-малкото село има своите   уважавани люде, своите старейшини. Едни от тях са пътували много и носят познания от цял свят, други са останали в родния  си дом и са извоювали почит с труда си. Такава е Янка Хараламбова от видинското село Флорентин , община Ново село. Родена и отраснала край брега на Дунав, тя напуска родната..

публикувано на 21.09.17 в 18:29

Как да се плаща такса "смет"

Общините ще могат да избират между три варианта за изчисляване на такса "смет" - на база брой живеещи на адрес, вместимост на съдовете или брой изнесени торбички- гласуваха депутатите на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси. Как да се определя размерът на таксата? Ето какво смятат видинчани : "Само на реално количество смет...

публикувано на 21.09.17 в 16:03

Видински деца ще спортуват на нова площадка

Темата днес много прилича на сюжет от класически български филмов сериал, по мотиви на братя Мормареви, а именно- "Войната на таралежите". В него ставаше въпрос за една спортна площадка, която група столични деца искаха да си построят в квартала, където живеят, но пред тях винаги изникваха някакви пречки. Разликата е, че в нашия случай става..

публикувано на 21.09.17 в 13:07

В "Музикална зона" на 21 септември 2017 слушаме Хорхе Пардо

За трета поредна година испанският джаз флейтист и саксофонист Хорхе Пардо гостува у нас с концерт в столичен клуб. Преди броени часове българската публика има възможността отново да се наслади на музиката на креативния музикант, чийто стил се основава на фламенкото, но същевременно черпи вдъхновение от съвременния джаз. Изпълнителят бе..

публикувано на 21.09.17 в 09:00

Пожаро-тактическо учение се проведе в Божурица (видео + снимки)

На телефон 112 в Оперативен център на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" във Видин е постъпил сигнал за бедстващи две лица в язовир "Божурица" . Наш екип пътува до мястото, за да присъства на пожаро-тактическото учение с участието на силите и средствата на основните съставни части на Единната спасителна система в..

публикувано на 20.09.17 в 15:53

Ремонтите по училищата продължават и след 15 септември

Новата учебна година започна. От Община Видин съобщиха, че имат пълна готовност. На територията на общината функционират 15 училища, 8 детски градини, Център за личностно развитие- Градско ученическо общежитие, Център за специална образователна подкрепа- бившото помощно училище и Регионален център за подкрепа на приобщаващото образование. Планираните..

публикувано на 20.09.17 в 15:00