В "Музикална зона" на 14 септември 2017 слушаме Ханс Цимер

Снимка: taddlr.com

През тази седмица германския филмов композитор Ханс Цимер стана на 60 г. Автор е на музиката към над 100 филма, което го превръща в един от най-влиятелните филмови композитори от втората половина на миналото столетие. Носител е на 10 награди "Оскар", 10 награди "Грами", 12 награди "Златен глобус", шест "Сателит" и още шест награди на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство. Слушаме музика из филмите "Рейнман", "Цар лъв", "Принцът на Египет", "Гладиатор", "Шерлок Холмс", "Генезис" и "Черният рицар".


Вижте още

Антарктида през погледа на видинския лекар Цветан Василев

Д-р Цветан Василев е хирург във видинската болница. Преди дни се завърна от участие в 26-ата експедиция до Антарктида. За първи път стъпва на ледения континент през 2011 година, когато е 20-ата юбилейна експедиция, следващото му участие е през 2015 година, третата му експедиция започна през ноември 2017 година. " Всеки път е различно, всеки път..

публикувано на 22.02.18 в 16:58

Народни танци или фитнес за ума в школата на Ансамбъл "Дунав" във Видин

Адвокати, търговци, медицински работници и представители на различни други професии преоткриват магията на българския фолклор в Школата за народни танци към Ансамбъл "Дунав" във Видин . Уроците са подновени от началото на февруари и вече се посещават от над 20 любители танцьори :  "Тук ме доведе желанието да науча българските хора, да се науча..

публикувано на 22.02.18 в 11:33

Белоградчик ще отбележи 140 години от освобождението си

Т ържеството по повод 140 г. от освобождението на Белоградчик от османската власт  ще започне в неделя, 25 февруари, с  панихида, отслужена от Негово Вискоблагоговейство свещеноиконом Рафаил – архиерейстки наместник на Белоградчишка духовна околия . Богослужението ще започне в 10.30 часа пред паметника на загиналите герои - площад..

публикувано на 22.02.18 в 11:11

Родители стават учители за ден във Видин

За трета поредна година видинското Основно училище "Иван Вазов" провежда инициативата "Учител за един ден" . В ролята на преподаватели застават родители на ученици, които представят на децата професията си. Това поясни директорът на учебното заведение Пролетка Цветкова : "Имали сме родители, които запознават децата с професията на юристите,..

публикувано на 22.02.18 в 11:05

В "Музикална зона" на 22 февруари 2018 слушаме Валентина Лисица

Странна птица е Валентина Лисица. Произходът и смесен – полски и руски. Родена е в Украйна, живее в САЩ. От 3-годишна свири на пиано, като първият и солов рецитал е на четири. Преди да стане професионален концертиращ пианист мечтае да стане професионален шахматист. Известността идва по-късно, благодарение на социалните мрежи. Клиповете и в..

публикувано на 22.02.18 в 09:00

Медицинската сестра Боряна Линева от Хелзинки: "Пациентът трябва да остане личност и в болницата"

Пациентът е личност и той трябва да остане такъв и в най-трудните си моменти, каза в "Другата истина" медицинската сестра Боряна Линева, която от 22 години работи във финландската столица Хелзинки. Твърди, че животът във Финландия е един нов свят, който трудно може да се опише и още по-трудно да се сравни с нашия. Боряна се премества да живее в..

публикувано на 21.02.18 в 18:10