Започна традиционният панаир в Бяла Слатина

Снимка: Радио Видин

Панаирните дни в Бяла Слатина започнаха. В 10:00 ч. беше открита изложба на общинските детски градини, последва състезание за ученици от 1 до 4 клас- "Бързи, смели, сръчни", като победител стана Начално училище "Цани Гинчев". По повод Кръстовден- празникът на града, в 12:00 ч. беше отслужен празничен водосвет в общината. Официалната церемония по издигане на знамената ще бъде в събота. Програмата продължава с песенен фестивал на пенсионерските клубове, каза Боряна Петкова- директор на дирекция "Хуманитарни дейности и интеграция" в Община Бяла Слатина.
"Във фестивала участват 14 пенсионерски клуба, общо участниците са 150. В по-късната част на деня ще открием изложба, имаме и една волейболна среща, а в 19:00 ч. кметът официално ще открие началото на панаирните дни. Ще последва концерт на самодейните състави при Народно читалище "Развитие" гр. Бяла Слатина. По-интересното в петък е представянето на книгата "Духът на родния край" на автор от нашия край. За втора поредна година ще проведем "Бяла Слатина в търсене на талант". Миналата година имахме талант в областта на танцовото изкуство. Вечерта гостите на града ще се насладят на концерти на две читалища- с. Търнава и с. Бърдарски геран, след това ще последва концерт на Деси Добрева и Шкумбата. В събота започваме с едно ново мероприятие за най-малките жители на града. Състезанието се казва "Мама и аз". След това имаме детско утро, курбан за здраве в местния храм. В 17:00 ч. имаме открито студио, в което ще вземат участие народни представители от нашия многомандатен район, а също и успели жители от града. Ще завършим съботната вечер с фойерверк шоу. През последния ден по традиция ще ни гостува рок група. За доброто настроение на всички ще се грижи група КОНКУРЕНТ. Същият ден ще се проведе и финалът на общинския футболен турнир."

Панаирните дни в града ще продължат до неделя. 


Вижте още

Снимката на 21 септември 2017 година

Служители на "Пътна полиция" отбелязват 21 септември- Европейският ден без загинали на пътя с масови проверки на участници в движението в региона.  85 тежки пътнотранспортни произшествия са станали на територията на област Монтана за периода от 1 януари до 1 септември. 13 са убитите, 124 ранени. За същия период през тази година са..

публикувано на 21.09.17 в 18:00
Генерал-лейтенант Атанас Запрянов и Анета Генчева откриват паметната плоча на Йонка Маркова.

В Бойница откриха паметна плоча на доброволката Йонка Маркова

Паметна плоча на доброволката Йонка Маркова бе открита в родното й село Бойница. На тържеството присъстваха зам.министърът на отбраната генерал-лейтенант Атанас Запрянов , евродепутатът Владимир Уручев и областният управител на Видин Албена Георгиева. Генерал-лейтенант Запрянов   прочете поздравителен адрес от министъра на отбраната Красимир..

публикувано на 21.09.17 в 17:55

Епископ Поликарп гостува в Радио Видин преди да замине в Пловдивската епархия

С благодарност към миряни и духовници , Белоградчишки епископ Поликарп , който беше викариен епископ във Видин , напуска епархията, за да заеме новия си пост в Пловдивската митрополия. За десетте години служба във Видин той каза, че стремежът му е бил да дава максималното от себе си, а епархията приема като свое семейство. Епископ..

публикувано на 21.09.17 в 17:30

Хора в ружински села се погрижиха за уличното си осветление

Жители на села от община Ружинци се справят сами с уличното осветление . Проблемите там са от години и живущите са поели инициатива за закупуването на осветителни тела, които общината е поставила и поддържа, това каза кметът на Ружинци Александър Александров : "Това е едно облекчение за Общината. В Тополовец около 20 души направиха това, в..

публикувано на 21.09.17 в 17:13

Празник в община Георги Дамяново

Община Георги Дамяново празнува. За поредна година местната управа събра жителите на централния площад. Празникът се чества на 22 септември, но заради почивните дни се отбеляза ден по-рано. Архимандрит Христодул, игумен на Лопушанския манастир, отслужи тържествен водосвет. Поздравителни адреси изпратиха президентът на Република..

публикувано на 21.09.17 в 16:35

Запазена керамика отпреди 3 400 години откриха археолози в некропол в Балей

Инкрустирана керамика отпреди 3 400 години откриха археолози в древен некропол във видинското село Балей. Всеки от съдовете е уникален по форма и украса. Некрополът е открит случайно едва преди няколко години, въпреки че самото селище, което е от бронзовата епоха, отдавна е проучено от археолозите. Разкопките в Балей са финансирани от..

публикувано на 21.09.17 в 16:00