Започна традиционният панаир в Бяла Слатина

Снимка: Радио Видин

Панаирните дни в Бяла Слатина започнаха. В 10:00 ч. беше открита изложба на общинските детски градини, последва състезание за ученици от 1 до 4 клас- "Бързи, смели, сръчни", като победител стана Начално училище "Цани Гинчев". По повод Кръстовден- празникът на града, в 12:00 ч. беше отслужен празничен водосвет в общината. Официалната церемония по издигане на знамената ще бъде в събота. Програмата продължава с песенен фестивал на пенсионерските клубове, каза Боряна Петкова- директор на дирекция "Хуманитарни дейности и интеграция" в Община Бяла Слатина.
"Във фестивала участват 14 пенсионерски клуба, общо участниците са 150. В по-късната част на деня ще открием изложба, имаме и една волейболна среща, а в 19:00 ч. кметът официално ще открие началото на панаирните дни. Ще последва концерт на самодейните състави при Народно читалище "Развитие" гр. Бяла Слатина. По-интересното в петък е представянето на книгата "Духът на родния край" на автор от нашия край. За втора поредна година ще проведем "Бяла Слатина в търсене на талант". Миналата година имахме талант в областта на танцовото изкуство. Вечерта гостите на града ще се насладят на концерти на две читалища- с. Търнава и с. Бърдарски геран, след това ще последва концерт на Деси Добрева и Шкумбата. В събота започваме с едно ново мероприятие за най-малките жители на града. Състезанието се казва "Мама и аз". След това имаме детско утро, курбан за здраве в местния храм. В 17:00 ч. имаме открито студио, в което ще вземат участие народни представители от нашия многомандатен район, а също и успели жители от града. Ще завършим съботната вечер с фойерверк шоу. През последния ден по традиция ще ни гостува рок група. За доброто настроение на всички ще се грижи група КОНКУРЕНТ. Същият ден ще се проведе и финалът на общинския футболен турнир."

Панаирните дни в града ще продължат до неделя. 


Вижте още

Снимката на 22 февруари 2018 година

Служителите от Съдебната охрана в Монтана протестираха срещу ниските заплати. За втори път те изразиха недоволството си. Над 2,5 млн. лева ще бъдат инвестирани във възстановяването на участъка при 10-ти км на второкласния път Видин - Кула - Връшка чука , съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Подписан е договорът за строителен..

публикувано на 22.02.18 в 18:00

Млади таланти благодариха на кмета на Монтана

Ученици от Обединената школа по изкуствата в Монтана подариха колаж на кмета на общината Златко Живков. Възпитаниците от класа на Марианна Цолова се завърнаха с отличия от международния арт фестивал ”Golden Dream. Las Vegas. 2018” в САЩ. Деветгодишната Роксана Петрова и 14-годишната Мила Емилова заеха първи места в своите възрастови групи. Втора..

публикувано на 22.02.18 в 16:58

Ремонт по "Красива България" ще обнови детска ясла в Монтана

Обновяват детска ясла №3 в Монтана по “Красива България”. Общината е единствената в областта с одобрен проект.  236 000 лева ще струва ремонтът на детското заведение. Половината пари се отпускат от “Красива България”, а останалите е съфинансиране от страна на Общината, поясни кметът Златко Живков . През миналата година беше извършен вътрешен..

публикувано на 22.02.18 в 16:30

Червеният кръст във Видин се отчете

Делегатите на редовната сесия на Общото събрание на БЧК във Видин прие с пълно мнозинство отчета на Областния съвет на организацията за 2017 година и проектобюджета за 2018 година. Висока оценка беше дадена на ръководния и на щатния апарат, на структурите, на доброволците и на младежката червенокръстка организация. Директорът на Областния..

публикувано на 22.02.18 в 16:02

Предприемач гостува на инициативата "Уникални видински особи"

Видинската библиотека "Михалаги Георгиев" организира среща с предприемача Мирослав Джоканов в рамките на инициативата "Уникални видински особи" . Това съобщи, библиотекарят Валентина Вълчева : "Срещата е с Мирослав Джоканов, който беше един от участниците в "Сървайвър". И други неща е постигнал в живота си, които иска да сподели с младите..

публикувано на 22.02.18 в 15:44

Подписан е договорът за надзор на ремонта на пропадналия участък от пътя Видин-Кула

Над 2,5 млн. лева ще бъдат инвестирани във възстановяването на участъка при 10-ти км на второкласния път Видин - Кула - Връшка чука , съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Подписан е договорът за строителен надзор при изпълнение на укрепителните дейности в отсечката между селата Бела Рада и Войница. Той ще бъде осъществяван от..

публикувано на 22.02.18 в 14:59