Започна традиционният панаир в Бяла Слатина

Снимка: Радио Видин

Панаирните дни в Бяла Слатина започнаха. В 10:00 ч. беше открита изложба на общинските детски градини, последва състезание за ученици от 1 до 4 клас- "Бързи, смели, сръчни", като победител стана Начално училище "Цани Гинчев". По повод Кръстовден- празникът на града, в 12:00 ч. беше отслужен празничен водосвет в общината. Официалната церемония по издигане на знамената ще бъде в събота. Програмата продължава с песенен фестивал на пенсионерските клубове, каза Боряна Петкова- директор на дирекция "Хуманитарни дейности и интеграция" в Община Бяла Слатина.
"Във фестивала участват 14 пенсионерски клуба, общо участниците са 150. В по-късната част на деня ще открием изложба, имаме и една волейболна среща, а в 19:00 ч. кметът официално ще открие началото на панаирните дни. Ще последва концерт на самодейните състави при Народно читалище "Развитие" гр. Бяла Слатина. По-интересното в петък е представянето на книгата "Духът на родния край" на автор от нашия край. За втора поредна година ще проведем "Бяла Слатина в търсене на талант". Миналата година имахме талант в областта на танцовото изкуство. Вечерта гостите на града ще се насладят на концерти на две читалища- с. Търнава и с. Бърдарски геран, след това ще последва концерт на Деси Добрева и Шкумбата. В събота започваме с едно ново мероприятие за най-малките жители на града. Състезанието се казва "Мама и аз". След това имаме детско утро, курбан за здраве в местния храм. В 17:00 ч. имаме открито студио, в което ще вземат участие народни представители от нашия многомандатен район, а също и успели жители от града. Ще завършим съботната вечер с фойерверк шоу. През последния ден по традиция ще ни гостува рок група. За доброто настроение на всички ще се грижи група КОНКУРЕНТ. Същият ден ще се проведе и финалът на общинския футболен турнир."

Панаирните дни в града ще продължат до неделя. 


Вижте още

Снимката на 21 юни 2018 година

В последния ден на Прегледа на любителското художествено творчество на Сухопътните войски във Враца взеха участие самодейните колективи и индивидуалните участници от военните формирования на Сливен и Благоевград.  След изявата на изпълнителните, командирът на Сухопътни войски генерал – майор Михаил Попов награди победителите в отделните категории. На..

публикувано на 21.06.18 в 17:50

Националните шампиони по роботика се срещнаха с кмета на Видин

Учениците от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", които станаха шампиони на България по роботика в своите дивизии - Robo Masters и Robo Pro, се срещнаха с к мета на Видин Огнян Ценков. Той им връчи грамота, а учениците споделиха как е протекло състезанието: "Състезанието "Роботика за България" се организира за трета поредна година по идея и инициатива на..

публикувано на 21.06.18 в 17:36

Обявяват нов конкурс за директор на училището в Якимово

Няма кандидат за директор на училището в Якимово. Регионалното управление на образованието в Монтана оповести имената на допуснатите кандидати за директори на четири училища в региона – всички те и досега са управлявали учебните заведения. На конкурс ще се явят: Бойка Симеонова за математическата гимназия в Монтана, Станка Костова за 7-мо..

публикувано на 21.06.18 в 16:30

Чака се решение на Апелативния съд по дело срещу бившия кмет на Видин Румен Видов

В двумесечен срок Апелативният съд в София ще се произнесе с решение по дело срещу бившия кмет на Видин Румен Видов , съобщиха от съда. Привлечен е под отговорност за длъжностно присвояване. По делото Окръжният съд в Монтана наложи на Видов наказание от пет години лишаване от свобода. Според обвинението, Румен Видов, който беше кмет..

публикувано на 21.06.18 в 15:52
Леночка Ангелова, началник на Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана

Синоптиците от Монтана обнадеждени след националния протест

“Оптимист съм, че ще ни има”. Това заяви Леночка Ангелова, началник на Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана. Тя, заедно с колегите си- синоптици, протестираха пред БАН, тъй като са недоволни от неправомерното разпределение на отпуснати от държавата 15 милиона лева. За приложни дейности са предвидени едва 5 % от тази сума, което е крайно..

публикувано на 21.06.18 в 15:34

Дерегистрират служебно кола, необявена в срок пред "Пътна полиция"

Служебно ще се дерегистрират превозните средства на собственици, които в двумесечен срок от тяхното придобиване не са ги регистрирали на свое име в сектор "Пътна полиция ". Това предвижда разпоредба на Закона за движение по пътищата , която е в сила в края на 2017 година, а от този месец вече се изпълнява, съобщи началникът на отдел "Охранителна..

публикувано на 21.06.18 в 14:26