Започна традиционният панаир в Бяла Слатина

Снимка: Радио Видин

Панаирните дни в Бяла Слатина започнаха. В 10:00 ч. беше открита изложба на общинските детски градини, последва състезание за ученици от 1 до 4 клас- "Бързи, смели, сръчни", като победител стана Начално училище "Цани Гинчев". По повод Кръстовден- празникът на града, в 12:00 ч. беше отслужен празничен водосвет в общината. Официалната церемония по издигане на знамената ще бъде в събота. Програмата продължава с песенен фестивал на пенсионерските клубове, каза Боряна Петкова- директор на дирекция "Хуманитарни дейности и интеграция" в Община Бяла Слатина.
"Във фестивала участват 14 пенсионерски клуба, общо участниците са 150. В по-късната част на деня ще открием изложба, имаме и една волейболна среща, а в 19:00 ч. кметът официално ще открие началото на панаирните дни. Ще последва концерт на самодейните състави при Народно читалище "Развитие" гр. Бяла Слатина. По-интересното в петък е представянето на книгата "Духът на родния край" на автор от нашия край. За втора поредна година ще проведем "Бяла Слатина в търсене на талант". Миналата година имахме талант в областта на танцовото изкуство. Вечерта гостите на града ще се насладят на концерти на две читалища- с. Търнава и с. Бърдарски геран, след това ще последва концерт на Деси Добрева и Шкумбата. В събота започваме с едно ново мероприятие за най-малките жители на града. Състезанието се казва "Мама и аз". След това имаме детско утро, курбан за здраве в местния храм. В 17:00 ч. имаме открито студио, в което ще вземат участие народни представители от нашия многомандатен район, а също и успели жители от града. Ще завършим съботната вечер с фойерверк шоу. През последния ден по традиция ще ни гостува рок група. За доброто настроение на всички ще се грижи група КОНКУРЕНТ. Същият ден ще се проведе и финалът на общинския футболен турнир."

Панаирните дни в града ще продължат до неделя. 


Вижте още

Кампания във Враца ще зарадва деца от бедни семейства

Уникалната за България инициатива „Осинови врачанско семейство“ започна днес, навръх деня на християнското семейство. Това е 15-ото поредно издание на кампанията, чиято крайна цел е хората с по-големи финансови възможности да зарадват деца от социално слаби семейства за Коледа и Нова година с подаръци. Целта на инициативата припомни Евелина..

публикувано на 21.11.17 в 15:58

Областен щаб провери готовността за зимата в Северозапада

Областният  щаб за изпълнение на Плана за защита при бедствия проведе заседание във Враца , съобщиха от областната администрация в града под Околчица. На него присъстваха и областните управители на Видин и Монтана,   директорите на областните пътни управления на двете области, както и представители на общините, ръководители и служители на..

публикувано на 21.11.17 в 15:35

Подготвят за ремонт бившето лятно кино "Цвят" във Видин

От читалище "Цвят" започнаха почистването на терена на бившето лятно кино "Цвят" във Видин, което се намира на гърба на читалищната сграда.  "Целта ни е от пролетта да започнем ремонти, с каквито средства разполагаме и да го направим една нова културна точка на Видин" , каза Любомир Илиев , секретар на културната институция и допълни: "Идеята..

публикувано на 21.11.17 в 15:35

Почетохме празника на християнското семейство

Днес, 21 ноември, се чества големият християнски празник Въведение Богородично - празник на Божията майка и Ден на православното християнско семейство . В катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“ във Видин бе отслужена тържествена света литургия. Какво е значението на празника попитахме хора , дошли да се помолят: "Светъл празник за..

публикувано на 21.11.17 в 14:48

Център по вероучение отваря врати в Чипровци

Образователен център по вероучение към историческия музей в Чипровци ще бъде открит днес. Повече за дейността му разказа д-р Анита Комитска, директор на музея: "Организираме го съвместно с чипровския манастир "Св. Иван Рилски" и ще бъде запознаване с вярата и с традицията. Една от неделите в месеца отец Спиридон, йеромонах на чипровския манастир ще..

публикувано на 21.11.17 в 14:10

Врачани беседват за брака в Деня на християнското семейство

В 15.00 часа в Ритуалната зала на Община Враца започва среща- разговор по повод Деня на християнското семейство. Инициативата е на Общинско предприятие "Обредни дейности" и се осъществява с подкрепата на Община Враца.   "Този път решихме да включим повече участници в празника" , коментира за Радио ВИДИН Петя Долапчиева, заместник кмет по..

публикувано на 21.11.17 в 13:40