Пожарникари във Видин показаха как се провежда евакуация от 15-етажната сграда на общинската администрация (снимки и видео)

Снимка: Пламен Коцев

Демонстрация по евакуация на хора от 15-етажната сграда на общинската администрация проведоха пожарникари във Видин. Занятието беше по повод професионалния празник на огнеборците, отбелязван днес. Преди занятието представители на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Видин са провели инструктаж с работещите в общинската администрация, а точно в десет часа днес по радиоуредбата беше оповестена евакуация. Служителите напуснаха работните си места, слизайки по стълбите. Пожарникари показаха как се оказва помощ на пострадали. За демонстрацията беше използвана и 30-метрова  автомеханична стълба.

„Днешното занятие е от изключителна важност“- каза директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- Видин комисар Станислав Генчев. Той отбеляза, че целта на демонстрацията е да бъдат създадени навици за безопасна евакуация.

"Това, което днес се проведе- евакуация в случай на пожар, протече нормално. Трябва да имаме навици за действие при евентуална подобна ситуация, да реагираме възможно най-бързо, за да спасим живота и здравето на хората"- отбеляза заместник- кметът на общината Венци Пасков.

В тренировката се включиха и представители на Българския червен кръст, които показаха как се оказва първа долекарска помощ на нуждаещите се.

Направени бяха демонстрации на гасенето на пожар с различни способи, на техниката и оборудването, с които работи видинската пожарна. В тях се включиха доброволци от доброволното формирование към Община Видин, граждани и деца, като най-малкият участник бе двегодишният Александър от Видин.

Видео: Светослав Цветанов


Вижте още

Снимката на 21 септември 2017 година

Служители на "Пътна полиция" отбелязват 21 септември- Европейският ден без загинали на пътя с масови проверки на участници в движението в региона.  85 тежки пътнотранспортни произшествия са станали на територията на област Монтана за периода от 1 януари до 1 септември. 13 са убитите, 124 ранени. За същия период през тази година са..

публикувано на 21.09.17 в 18:00
Генерал-лейтенант Атанас Запрянов и Анета Генчева откриват паметната плоча на Йонка Маркова.

В Бойница откриха паметна плоча на доброволката Йонка Маркова

Паметна плоча на доброволката Йонка Маркова бе открита в родното й село Бойница. На тържеството присъстваха зам.министърът на отбраната генерал-лейтенант Атанас Запрянов , евродепутатът Владимир Уручев и областният управител на Видин Албена Георгиева. Генерал-лейтенант Запрянов   прочете поздравителен адрес от министъра на отбраната Красимир..

публикувано на 21.09.17 в 17:55

Епископ Поликарп гостува в Радио Видин преди да замине в Пловдивската епархия

С благодарност към миряни и духовници , Белоградчишки епископ Поликарп , който беше викариен епископ във Видин , напуска епархията, за да заеме новия си пост в Пловдивската митрополия. За десетте години служба във Видин той каза, че стремежът му е бил да дава максималното от себе си, а епархията приема като свое семейство. Епископ..

публикувано на 21.09.17 в 17:30

Хора в ружински села се погрижиха за уличното си осветление

Жители на села от община Ружинци се справят сами с уличното осветление . Проблемите там са от години и живущите са поели инициатива за закупуването на осветителни тела, които общината е поставила и поддържа, това каза кметът на Ружинци Александър Александров : "Това е едно облекчение за Общината. В Тополовец около 20 души направиха това, в..

публикувано на 21.09.17 в 17:13

Празник в община Георги Дамяново

Община Георги Дамяново празнува. За поредна година местната управа събра жителите на централния площад. Празникът се чества на 22 септември, но заради почивните дни се отбеляза ден по-рано. Архимандрит Христодул, игумен на Лопушанския манастир, отслужи тържествен водосвет. Поздравителни адреси изпратиха президентът на Република..

публикувано на 21.09.17 в 16:35

Запазена керамика отпреди 3 400 години откриха археолози в некропол в Балей

Инкрустирана керамика отпреди 3 400 години откриха археолози в древен некропол във видинското село Балей. Всеки от съдовете е уникален по форма и украса. Некрополът е открит случайно едва преди няколко години, въпреки че самото селище, което е от бронзовата епоха, отдавна е проучено от археолозите. Разкопките в Балей са финансирани от..

публикувано на 21.09.17 в 16:00