Пожарникари във Видин показаха как се провежда евакуация от 15-етажната сграда на общинската администрация (снимки и видео)

Снимка: Пламен Коцев

Демонстрация по евакуация на хора от 15-етажната сграда на общинската администрация проведоха пожарникари във Видин. Занятието беше по повод професионалния празник на огнеборците, отбелязван днес. Преди занятието представители на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Видин са провели инструктаж с работещите в общинската администрация, а точно в десет часа днес по радиоуредбата беше оповестена евакуация. Служителите напуснаха работните си места, слизайки по стълбите. Пожарникари показаха как се оказва помощ на пострадали. За демонстрацията беше използвана и 30-метрова  автомеханична стълба.

„Днешното занятие е от изключителна важност“- каза директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- Видин комисар Станислав Генчев. Той отбеляза, че целта на демонстрацията е да бъдат създадени навици за безопасна евакуация.

"Това, което днес се проведе- евакуация в случай на пожар, протече нормално. Трябва да имаме навици за действие при евентуална подобна ситуация, да реагираме възможно най-бързо, за да спасим живота и здравето на хората"- отбеляза заместник- кметът на общината Венци Пасков.

В тренировката се включиха и представители на Българския червен кръст, които показаха как се оказва първа долекарска помощ на нуждаещите се.

Направени бяха демонстрации на гасенето на пожар с различни способи, на техниката и оборудването, с които работи видинската пожарна. В тях се включиха доброволци от доброволното формирование към Община Видин, граждани и деца, като най-малкият участник бе двегодишният Александър от Видин.

Видео: Светослав Цветанов


Вижте още

Снимката на 22 февруари 2018 година

Служителите от Съдебната охрана в Монтана протестираха срещу ниските заплати. За втори път те изразиха недоволството си. Над 2,5 млн. лева ще бъдат инвестирани във възстановяването на участъка при 10-ти км на второкласния път Видин - Кула - Връшка чука , съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Подписан е договорът за строителен..

публикувано на 22.02.18 в 18:00

Млади таланти благодариха на кмета на Монтана

Ученици от Обединената школа по изкуствата в Монтана подариха колаж на кмета на общината Златко Живков. Възпитаниците от класа на Марианна Цолова се завърнаха с отличия от международния арт фестивал ”Golden Dream. Las Vegas. 2018” в САЩ. Деветгодишната Роксана Петрова и 14-годишната Мила Емилова заеха първи места в своите възрастови групи. Втора..

публикувано на 22.02.18 в 16:58

Ремонт по "Красива България" ще обнови детска ясла в Монтана

Обновяват детска ясла №3 в Монтана по “Красива България”. Общината е единствената в областта с одобрен проект.  236 000 лева ще струва ремонтът на детското заведение. Половината пари се отпускат от “Красива България”, а останалите е съфинансиране от страна на Общината, поясни кметът Златко Живков . През миналата година беше извършен вътрешен..

публикувано на 22.02.18 в 16:30

Червеният кръст във Видин се отчете

Делегатите на редовната сесия на Общото събрание на БЧК във Видин прие с пълно мнозинство отчета на Областния съвет на организацията за 2017 година и проектобюджета за 2018 година. Висока оценка беше дадена на ръководния и на щатния апарат, на структурите, на доброволците и на младежката червенокръстка организация. Директорът на Областния..

публикувано на 22.02.18 в 16:02

Предприемач гостува на инициативата "Уникални видински особи"

Видинската библиотека "Михалаги Георгиев" организира среща с предприемача Мирослав Джоканов в рамките на инициативата "Уникални видински особи" . Това съобщи, библиотекарят Валентина Вълчева : "Срещата е с Мирослав Джоканов, който беше един от участниците в "Сървайвър". И други неща е постигнал в живота си, които иска да сподели с младите..

публикувано на 22.02.18 в 15:44

Подписан е договорът за надзор на ремонта на пропадналия участък от пътя Видин-Кула

Над 2,5 млн. лева ще бъдат инвестирани във възстановяването на участъка при 10-ти км на второкласния път Видин - Кула - Връшка чука , съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Подписан е договорът за строителен надзор при изпълнение на укрепителните дейности в отсечката между селата Бела Рада и Войница. Той ще бъде осъществяван от..

публикувано на 22.02.18 в 14:59