Пожарникари във Видин показаха как се провежда евакуация от 15-етажната сграда на общинската администрация (снимки и видео)

Снимка: Пламен Коцев

Демонстрация по евакуация на хора от 15-етажната сграда на общинската администрация проведоха пожарникари във Видин. Занятието беше по повод професионалния празник на огнеборците, отбелязван днес. Преди занятието представители на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Видин са провели инструктаж с работещите в общинската администрация, а точно в десет часа днес по радиоуредбата беше оповестена евакуация. Служителите напуснаха работните си места, слизайки по стълбите. Пожарникари показаха как се оказва помощ на пострадали. За демонстрацията беше използвана и 30-метрова  автомеханична стълба.

„Днешното занятие е от изключителна важност“- каза директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- Видин комисар Станислав Генчев. Той отбеляза, че целта на демонстрацията е да бъдат създадени навици за безопасна евакуация.

"Това, което днес се проведе- евакуация в случай на пожар, протече нормално. Трябва да имаме навици за действие при евентуална подобна ситуация, да реагираме възможно най-бързо, за да спасим живота и здравето на хората"- отбеляза заместник- кметът на общината Венци Пасков.

В тренировката се включиха и представители на Българския червен кръст, които показаха как се оказва първа долекарска помощ на нуждаещите се.

Направени бяха демонстрации на гасенето на пожар с различни способи, на техниката и оборудването, с които работи видинската пожарна. В тях се включиха доброволци от доброволното формирование към Община Видин, граждани и деца, като най-малкият участник бе двегодишният Александър от Видин.

Видео: Светослав Цветанов


Вижте още

Снимката на 21 юни 2018 година

В последния ден на Прегледа на любителското художествено творчество на Сухопътните войски във Враца взеха участие самодейните колективи и индивидуалните участници от военните формирования на Сливен и Благоевград.  След изявата на изпълнителните, командирът на Сухопътни войски генерал – майор Михаил Попов награди победителите в отделните категории. На..

публикувано на 21.06.18 в 17:50

Националните шампиони по роботика се срещнаха с кмета на Видин

Учениците от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", които станаха шампиони на България по роботика в своите дивизии - Robo Masters и Robo Pro, се срещнаха с к мета на Видин Огнян Ценков. Той им връчи грамота, а учениците споделиха как е протекло състезанието: "Състезанието "Роботика за България" се организира за трета поредна година по идея и инициатива на..

публикувано на 21.06.18 в 17:36

Обявяват нов конкурс за директор на училището в Якимово

Няма кандидат за директор на училището в Якимово. Регионалното управление на образованието в Монтана оповести имената на допуснатите кандидати за директори на четири училища в региона – всички те и досега са управлявали учебните заведения. На конкурс ще се явят: Бойка Симеонова за математическата гимназия в Монтана, Станка Костова за 7-мо..

публикувано на 21.06.18 в 16:30

Чака се решение на Апелативния съд по дело срещу бившия кмет на Видин Румен Видов

В двумесечен срок Апелативният съд в София ще се произнесе с решение по дело срещу бившия кмет на Видин Румен Видов , съобщиха от съда. Привлечен е под отговорност за длъжностно присвояване. По делото Окръжният съд в Монтана наложи на Видов наказание от пет години лишаване от свобода. Според обвинението, Румен Видов, който беше кмет..

публикувано на 21.06.18 в 15:52
Леночка Ангелова, началник на Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана

Синоптиците от Монтана обнадеждени след националния протест

“Оптимист съм, че ще ни има”. Това заяви Леночка Ангелова, началник на Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана. Тя, заедно с колегите си- синоптици, протестираха пред БАН, тъй като са недоволни от неправомерното разпределение на отпуснати от държавата 15 милиона лева. За приложни дейности са предвидени едва 5 % от тази сума, което е крайно..

публикувано на 21.06.18 в 15:34

Дерегистрират служебно кола, необявена в срок пред "Пътна полиция"

Служебно ще се дерегистрират превозните средства на собственици, които в двумесечен срок от тяхното придобиване не са ги регистрирали на свое име в сектор "Пътна полиция ". Това предвижда разпоредба на Закона за движение по пътищата , която е в сила в края на 2017 година, а от този месец вече се изпълнява, съобщи началникът на отдел "Охранителна..

публикувано на 21.06.18 в 14:26