Куче нахапа 6-годишно дете в Долна Кремена

| обновено на 26.09.17 в 15:34
Снимка: Община Мездра

6-годишно дете бе нападнато от куче в с. Долна Кремена. Инцидентът е станал около 13:30 часа вчера. Хората в селото твърдят, че агресивното животно е бездомно и не е тяхно, съобщават от Общината в Мездра.

Силвия Симеонова, майка на пострадалото дете разказа, че с приятелка отишли да продават орехи. Категорична е, че без причина животното се нахвърлило върху дъщеря ѝ Роксана и започнало да я хапе по врата и тялото.

„Приятелката ми опита да отскубне детето, но кучето не пускаше и дърпаше дъщеря ми за врата. Беше голямо куче –каракачанка. Не бе вързано, а се движеше свободно. Изпаднах в ужас и не можех да направя нищо. Приятелката ми риташе, буташе и блъскаше кучето, но то не пускаше детето ми и едва успяхме да го спасим“, разказа майката.

След инцидента малката Роксана е била закарана в МБАЛ-Мездра. Раните й  са обработени и детето било освободено за домашно лечение. Свидетелите на случката са дали показания и по случая е образувано досъдебно производство.

Симеонова сподели, че след вчерашния инцидент детето е силно стресирано. Плаче без повод и не позволява никой да го доближи. Жената бе категорична, че бездомните кучета са голяма заплаха за хората в Долна Кремена.

Случката се разиграла пред дома на Цветан Ценов. По време на инцидента трудноподвижният мъж бил в дома си, но чул  писъците на детето и майката и излязъл. Той бе категоричен, че животното не е негова собственост. Не знае от къде е дошло, но от края на миналата седмица му дава храна и вода.

Жителите на с. Долна Кремена разказаха, че бездомните кучета често ги притесняват, дори нападат. Роза Филипова е една от многото потърпевши,  които са нападани от бездомни животни. Преди няколко месеца снахата на 66-годишната жена била нападната от куче.

Кметът на населеното място Анюта Маньовска заяви, че от години бездомните животни създават проблеми в селото:

Снимка: Община Мездра„Откакто съм кмет многократно съм сигнализирала за инциденти с нападения на бездомни кучета. Написах и докладна до кмета на общината. Многократно съм говорила и със собственика на приюта край селото, че настанените там кучета непрестанно излизат и са опасни за хората от селото. Той обаче твърди, че животните не са негови и отказва да ги прибере. Моите деца също са нападани от бездомни кучета и твърдя, че хората в селото се страхуват от тях“, допълни  Анюта Маньовска.

Днес майката на 6-годишната Роксана -Силвия Симеонова посети и кмета на Община Мездра Генади Събков в приемния му ден. Жената разказа за преживения ужас с нападението на детето. Майката сигнализира, че кучетата от приюта край Долна Кремена често се разхождат свободно и призова да се вземат спешни мерки за прибиране на бездомните кучета, защото хората в селото се притесняват за сигурността на децата си.

„Добре, че вече разполагаме със собствен приемник и имаме възможност бързо да реагираме при подобни случаи. След подаден сигнал от кмета на селото г-жа Маньовска, веднага е реагирано и агресивното куче е прибрано в приемника в с. Кален“, каза по случая кметът на Общината.Вижте още

Снимката на 17 юни 2019 година

631 седмокласници в област Видин са се явили на  националното външно оценяване  по български език и литература.  Те писаха по Вариант 1. Новост е, че разсекретяването на изпитните работи ще е в София, а оценяването ще е електронно, каза началникът на Регионалното управление на образованието във Видин Веселка Асенова. Видинска област е на пето..

публикувано на 17.06.19 в 18:00
Димитър Ганчев, автор на статуята на Диана, която бе възстановена

Художник, писател и хореограф са почетни граждани на Монтана

Кметът на Монтана Златко Живков връчи почетен знак на община Монтана на хореографът Антон Димов /посмъртно/, писателят Радослав Игнатов , скулпторът Димитър Ганчев , собствениците на фирма "Крос" Любомир Мартинов и Лукан Луканов , и на фирма "Войнов и сие" Никодим Войнов . Церемонията бе извършена на тържествената сесия на Общинския..

публикувано на 17.06.19 в 17:45

Безплатен транспорт за фолклорния събор "Леденика"

Транспортът на желаещите да посетят Национален фолклорен събор "Леденика" ще бъде напълно безплатен, съобщиха от община Враца. На 22 юни /събота/, автобусите от Враца до Горна лифтова станция ще тръгват от спирката на площад "Македония"/Суми/, от 07:00 часа до 20:00 часа, на всеки кръгъл час. В обратна посока, от Горна лифтова станция до град..

публикувано на 17.06.19 в 17:31

Тестват фонтана пред Спортаната зала

Пробни пускове и профилактика на фонтана пред Спортната зала ще се извършват в следващите дни, информират от Община Видин. Заради опасност от възникване на инциденти, от  ръководството  апелират  родителите да не допускат децата им да влизат, преминават или играят на територията на съоръжението.    Очаква се до дни фонтанът да заработи..

публикувано на 17.06.19 в 17:24

Монтана посрещна празника си в нов храм, посветен на Свети Дух

Двама владици осветиха новия храм на Монтана – видинския Даниил и ловчанския Гавраиил. Богослуженията започнаха от 06,30 часа сутринта и продължиха четири часа. Пет камбани призоваха вярващите за големия празник. След 130 години града има  нов храм, посветен на Свети Дух – небесния покровител, които жителите си избрали още преди..

публикувано на 17.06.19 в 17:09

В Монтана бе открита изложба "Нека има светлина"

Изложбата бе открита днес по повод празника на града в художествена галерия "Кутловица". В нея участват деца от 6 до 16 годишна възраст от детските градини и училищата в града. Членове на журито бяха заместник областния управител Нина Петкова, Румен Атанасов, художник и производител на материали за рисуване, Сияна Миланова – художник и..

публикувано на 17.06.19 в 17:02

Асфалтират улици в село Търнава

Шест улици се асфалтират в белослатинското село Търнава. "Средства са осигурени с решение на Министерски съвет" , каза за радио Видин кмета на селото Габриела Раловска: "Шест улици асфалтираме и то не от край до край. Започнахме ги миналата година и сега ги довършваме. Това са улици, по които е бил подменен водопровода...Те водят до важни институции-..

публикувано на 17.06.19 в 16:53