Куче нахапа 6-годишно дете в Долна Кремена

| обновено на 26.09.17 в 15:34
Снимка: Община Мездра

6-годишно дете бе нападнато от куче в с. Долна Кремена. Инцидентът е станал около 13:30 часа вчера. Хората в селото твърдят, че агресивното животно е бездомно и не е тяхно, съобщават от Общината в Мездра.

Силвия Симеонова, майка на пострадалото дете разказа, че с приятелка отишли да продават орехи. Категорична е, че без причина животното се нахвърлило върху дъщеря ѝ Роксана и започнало да я хапе по врата и тялото.

„Приятелката ми опита да отскубне детето, но кучето не пускаше и дърпаше дъщеря ми за врата. Беше голямо куче –каракачанка. Не бе вързано, а се движеше свободно. Изпаднах в ужас и не можех да направя нищо. Приятелката ми риташе, буташе и блъскаше кучето, но то не пускаше детето ми и едва успяхме да го спасим“, разказа майката.

След инцидента малката Роксана е била закарана в МБАЛ-Мездра. Раните й  са обработени и детето било освободено за домашно лечение. Свидетелите на случката са дали показания и по случая е образувано досъдебно производство.

Симеонова сподели, че след вчерашния инцидент детето е силно стресирано. Плаче без повод и не позволява никой да го доближи. Жената бе категорична, че бездомните кучета са голяма заплаха за хората в Долна Кремена.

Случката се разиграла пред дома на Цветан Ценов. По време на инцидента трудноподвижният мъж бил в дома си, но чул  писъците на детето и майката и излязъл. Той бе категоричен, че животното не е негова собственост. Не знае от къде е дошло, но от края на миналата седмица му дава храна и вода.

Жителите на с. Долна Кремена разказаха, че бездомните кучета често ги притесняват, дори нападат. Роза Филипова е една от многото потърпевши,  които са нападани от бездомни животни. Преди няколко месеца снахата на 66-годишната жена била нападната от куче.

Кметът на населеното място Анюта Маньовска заяви, че от години бездомните животни създават проблеми в селото:

Снимка: Община Мездра„Откакто съм кмет многократно съм сигнализирала за инциденти с нападения на бездомни кучета. Написах и докладна до кмета на общината. Многократно съм говорила и със собственика на приюта край селото, че настанените там кучета непрестанно излизат и са опасни за хората от селото. Той обаче твърди, че животните не са негови и отказва да ги прибере. Моите деца също са нападани от бездомни кучета и твърдя, че хората в селото се страхуват от тях“, допълни  Анюта Маньовска.

Днес майката на 6-годишната Роксана -Силвия Симеонова посети и кмета на Община Мездра Генади Събков в приемния му ден. Жената разказа за преживения ужас с нападението на детето. Майката сигнализира, че кучетата от приюта край Долна Кремена често се разхождат свободно и призова да се вземат спешни мерки за прибиране на бездомните кучета, защото хората в селото се притесняват за сигурността на децата си.

„Добре, че вече разполагаме със собствен приемник и имаме възможност бързо да реагираме при подобни случаи. След подаден сигнал от кмета на селото г-жа Маньовска, веднага е реагирано и агресивното куче е прибрано в приемника в с. Кален“, каза по случая кметът на Общината.Вижте още

Снимката на 18 октомври 2019 година

Картини, включени в  изложбата  "Изповед по цвят", бяха подредени в централната част на град Видин. Организира се по проект на европейска образователна мобилност между България и Румъния - обясни организаторът Мирослав Людмилов. В проекта са включиха  младежи от крайовското училище  по изобразително  изкуство, към тях се присъединиха и видински младежи...

публикувано на 18.10.19 в 18:20

Във Враца определиха местата за гласуване на избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването

Общинска администрация Враца предприе мерки, които позволяват на избирателите с увредено зрение или със затруднения в придвижването. Мерките са утвърдени с решение № 126/17.10.2019 на ОИК Враца.  Като достъпни за гласуване на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването са определени   25 секции  във Враца и..

публикувано на 18.10.19 в 17:34

БАБХ изтегли от пазара над 250 кг пушена риба от Румъния, заразена с листерия

Пушена риба, в която е установено наличие на Листерия моноцитогенес, е изтеглена от търговската мрежа, съобщават от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Общото количество на рибата е малко над  251 кг. Рибата е пушена скумрия във вакуумна опаковка, произведена от "Ocean Fish" – Румъния, с партиден № L 12.11.2019...

публикувано на 18.10.19 в 17:15

Дискусии за вредите от алкохола проведоха в Ново село

Вредите от ранната употреба на алкохол представиха здравни инспектори пред ученици от 7 до 18-годишна възраст в Ново село. Двудневното събитие е организирано по Националната програма за превенция на хроничните незаразни заболявания, обясни д-р Марияна Чавдарова от Регионалната здравна инспекция във Видин: "То включваше презентации на тема..

публикувано на 18.10.19 в 16:16

Състезание по програмиране в математическата гимназия във Видин

Детски хакатон "Аз и моят Scratch герой в защита на планетата" се провежда в Профилирана природоматематическа гимназия "Екзарх Антим I" във Видин. В него участват ученици от 6 и 7 клас от СУ "Цар Симеон Велики", ОУ "Иван Вазов", ОУ "Любен Каравелов", СУ "Свети свети Кирил и Методий"- Видин и СУ "Свети свети Кирил и Методий"- град Брегово. Състезанието..

публикувано на 18.10.19 в 15:20

"Изповед по цвят" на площада във Видин

Картини, включени в изложбата "Изповед по цвят" , бяха подредени в централната част на град Видин. Организира се по проект за европейска образователна мобилност между България и Румъния - обясни организаторът Мирослав Людмилов : "В тази образователна мобилност ние говорим и споделяме чрез картините социалните си послания към хората..

публикувано на 18.10.19 в 15:02

"Евакуираха" ученици от новоселското училище

Практическо занятие за евакуация при пожар се проведе в  новоселското СУ "Св.Св. Кирил и Методий" днес, под ръководството на ст. инсп. Йорданов от РДПБЗН Видин. Занятието бе планирано от училищното ръководство, а процесът бе управляван от Ралица Ангелова- преподавател в училището. Участваха и  членове на Младежкия червен кръст Видин...

публикувано на 18.10.19 в 14:41