Чуждестранни сдружения изпратиха дарение за Видин

Автор:
Снимка: Нора Йоцова
Видинска света митрополия получи дарение от две чуждестранни благотворителни сдружения. Хуманитарната помощ се разпределя между социални заведения в област Видин. Повече за дарението разказа архимандрит Антим:

"Тъй като дарението са хуманитарни помощи- храни, облекла, медицински материали. Източниците на дарение са два. Едното дарение пристига от митрополията на Сибиу, от румънската православна църква. Другото дарение е от Германия, от една фондация "Приятели на България". Не е малко дарението. Едното беше цял тир, а другото беше две камиончета с храни, с картофи. Така че, имаме една добра възможност да подкрепим видинските социални заведения, съвместно Видинската света митрополия със социалния център за рехабилитация и интеграция, който е в митрополитския комплекс."   

Дарението ще се разпределя до края на седмицата, уточни архимандрит Антим.


Вижте още

Монтана кани малки художници да рисуват духови оркестри

Община Монтана обявява  международния конкурс за детска рисунка „Тъпан бие, хоро се вие”, съобщават от местната управа.  В него могат да участват ученици от начален и прогимназиален етап. Участниците ще се съревновават в  две възрастови групи  – между 7 и 11 години и 12 и 15 години. Децата трябва да творят по тема “Музиката и танците на моя..

публикувано на 17.10.17 в 14:11

Веселка Асенова е новият началник на РУО Видин

Веселка Асенова е новият началник на Регионалното управление на образованието (РУО) във Видин. Тя спечели конкурса за мястото, обявен от Министерството на образованието и науката преди около месец. Само двама кандидати подадоха документи за овакантения пост. Веселка Асенова e дългогодишен преподавател по "Физика", преди назначението в РУО преподаваше в..

публикувано на 17.10.17 в 12:53

Камион удари каруца в Монтанско, пострада жена

Жена пострада вчера вечерта  при пътен инцидент между камион и каруца в Монтанско. Катастрофата е станала на пътя между  с. Златия към гр. Вълчедръм . Пострадалата, която се е возела в каруцата, е настанена в болница без опасност за живота, с фрактура на таза. Товарният автомобил, който се е движил с несъобразена скорост, удря отзад каруцата, която е..

публикувано на 17.10.17 в 10:51

Делегираните бюджети са пагубни за малките училища, алармират учители от Видин

Новият закон за образованието доведе до хаос в системата. Това каза след срещата си с учители от област Видин народният представител от БСП Ирена Анастасова : "Големият проблем е, че с всичките тези образователни стандарти и с новия закон, бюрократичната тежест за учителя стана вече нечовешка. Вместо да има време да работи с децата, българският учител..

публикувано на 17.10.17 в 08:52

С Празник на хляба във Видин започват инициативите, посветени на Димитровден

С "Празник на хляба" от днес започват инициативите (виж по-долу), посветени на духовния празник на Видин- Димитровден . Събитието ще се проведе в Центъра за обучение, изкуство и култура към Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"- бившата Турска поща, от 11 часа. "Стартираме с "Празник на хляба", който ще включва изложба на обредни хлябове и..

публикувано на 17.10.17 в 08:22

Затварят пътен участък във Враца заради ремонт

Важен пътен участък във Враца ще бъде затворен от днес, 17 октомври, съобщиха от общинската управа. Заради планирани строително-ремонтни дейности на бул. „Мито Орозов“ по възстановяване на пътните настилки, до 27 октомври ще бъде затворен участъкът от кръстовището на бул. „Христо Ботев“ и бул. „Мито Орозов“, т.е. светофарите на пл. „Руски“ до..

публикувано на 17.10.17 в 08:07