Чуждестранни сдружения изпратиха дарение за Видин

Автор:
Снимка: Нора Йоцова
Видинска света митрополия получи дарение от две чуждестранни благотворителни сдружения. Хуманитарната помощ се разпределя между социални заведения в област Видин. Повече за дарението разказа архимандрит Антим:

"Тъй като дарението са хуманитарни помощи- храни, облекла, медицински материали. Източниците на дарение са два. Едното дарение пристига от митрополията на Сибиу, от румънската православна църква. Другото дарение е от Германия, от една фондация "Приятели на България". Не е малко дарението. Едното беше цял тир, а другото беше две камиончета с храни, с картофи. Така че, имаме една добра възможност да подкрепим видинските социални заведения, съвместно Видинската света митрополия със социалния център за рехабилитация и интеграция, който е в митрополитския комплекс."   

Дарението ще се разпределя до края на седмицата, уточни архимандрит Антим.


Вижте още

Непълнолетен влезе в болница след побой в Търнава

Побой между две непълнолетни лица е възникнал във врачанското село Търнава . Полицейските служители са установили, че около 21 часа вчера на улица в селото е възникнал скандал, който е прераснал в сбиване.  Едно от лицата е настанено за лечение в МБАЛ „Хр.Ботев“- Враца. Работата по случая продължава.

публикувано на 22.06.18 в 11:14

Административният съд във Враца потвърди избора на кмет в Галиче

Административният съд във Враца потвърди решението на Общинската избирателна комисия в Бяла Слатина, с което е обявен за избран на втори тур на частичните избори за кмет на село Галиче , кандидатът на ГЕРБ. В хода на съдебното производство не са установени нарушения на Изборния кодекс, които биха довели до съществена промяна в крайния резултат,..

публикувано на 22.06.18 в 11:08

Майки правят палатков лагер и във Враца

Майки на деца с увреждания откриват палатков лагер и във Враца . Инициатори на идеята потвърдиха информацията с допълнението, че лагерът ще е безсрочен. Откриването му е насрочено за понеделник от 11 часа. Лагерът ще се намира в идеалния център на Враца – градинката пред общинската управа. Поне засега е ясно, че ще има 3 палатки, потвърдиха..

публикувано на 22.06.18 в 10:52

Белоградчик очаква традиционния си панаир

От 28 юни до 1 юли за 112 път градът на скалите ще събере гости, близки и роднини, жители на региона, за да се потопят във веселата атмосфера на Белоградчишкия панаир . Тази година той ще се проведе на площад „Възраждане”. На 28 юни, четвъртък, в 19.00 часа панаирът ще бъде официално открит. Вечерта ще продължи с изпълнения на Мъжки камерен хор..

публикувано на 22.06.18 в 10:00

Велосипедистка пострада на пътя край Раковица

67-годишна велосипедистка е пострадала вчера при пътен инцидент на около 350 метра преди табелата за село Раковица , съобщават от полицията във Видин. Служителите на Районно управление-Кула, пристигнали на местопроизшествието, установили жената седнала край пътя в съзнание, но без спомен за случилото се. Според първоначалните данни тя се е..

публикувано на 22.06.18 в 09:39

Обобщиха резултатите от матурите във Видинско

Зрелостниците в област Видин са се представили по добре по математика, отколкото по български език и литература на държавните зрелостни изпити (ДЗИ). Това каза Веселка Асенова , началникът на Регионалното управление на образованието- Видин и обобщи резултатите: "Общият брой на явилите се по български език и литература е 582-ма. Средният успех..

публикувано на 22.06.18 в 09:33