Чуждестранни сдружения изпратиха дарение за Видин

Автор:
Снимка: Нора Йоцова
Видинска света митрополия получи дарение от две чуждестранни благотворителни сдружения. Хуманитарната помощ се разпределя между социални заведения в област Видин. Повече за дарението разказа архимандрит Антим:

"Тъй като дарението са хуманитарни помощи- храни, облекла, медицински материали. Източниците на дарение са два. Едното дарение пристига от митрополията на Сибиу, от румънската православна църква. Другото дарение е от Германия, от една фондация "Приятели на България". Не е малко дарението. Едното беше цял тир, а другото беше две камиончета с храни, с картофи. Така че, имаме една добра възможност да подкрепим видинските социални заведения, съвместно Видинската света митрополия със социалния център за рехабилитация и интеграция, който е в митрополитския комплекс."   

Дарението ще се разпределя до края на седмицата, уточни архимандрит Антим.


Вижте още

Коледната елха ще грейне в Лом

Днес, 12 декември, в Лом ще грейнат светлините на коледната елха . Събитието ще се проведе на площад „Свобода” от 17,30 часа. По традиция светлините на елхата ще бъдат запалени от кмета на общината Пенка Пенкова. Тържеството ще бъде съпроводено с празнична програма, в която ще вземат участие детски вокални групи, танцови състави и ученически..

публикувано на 12.12.17 в 13:11

Благотворителен базар помага на талантливо дете във Видин

Изявата на видинското сдружение "Арт Базар " се прави за четвърта година , като за втори път ръчно правените бижута, сувенири, бродерии, свещници от полимерна глина, гел свещи, дръвчета от мъниста и много други, предимно от естествени материали , могат да се закупят във  фоайето на Видинската симфониета . Тази година благотворителният базар е под..

публикувано на 12.12.17 в 11:44

Електронни заявки за храни ще подават детски и социални заведения в Мездра

Заявките за доставка на мляко и млечни продукти, месо и месни продукти, картофи и кореноплодни, варива, плодове, зеленчуци и готови за консумация храни в консервиран, замразен, концентриран или изсушен вид в детските и социални заведения на територията на община Мездра ще се подават по електронен път. Това заяви на работна среща Елза Янева,..

публикувано на 12.12.17 в 10:57

Врачанска писателка получи награда от съюза на журналистите

Съюзът на българските журналисти (СБЖ) награди със „Златно перо“ врачанската журналистка и писателка Галина Ганова . Авторката потвърди информацията. Отличието е присъдено заради „актуално журналистическо и писателско творчество“, пише в грамотата от управителния съвет на СБЖ, подписана от председателя Снежана Тодорова. Наградата е..

публикувано на 12.12.17 в 09:37

Огнеборците гасиха пожар в бившата градска баня в Белоградчик

Небрежност при боравене с открит огън довела до пожар в общинска сграда (бившата градска баня) в Белоградчик , съобщават от Областната дирекция на МВР във Видин. Унищожено било домашно имущество и опушени около 60 кв.м стени, спасена е сградата. Сигналът е подаден вчера в 18.24 часа. Екип с един автомобил от местната противопожарна служба потушил..

публикувано на 12.12.17 в 09:30

Снимката на 11 декември 2017 година

Замъкът "Баба Вида" спечели онлайн гласуването в категорията Изборът на българите във второто издание на Годишните награди на Министерството на туризма. Конкурсът е в 16 категории, които представят постигнатото в областта на българския туризъм през изтеклата година. Видинската крепост е получила над 1000 гласа. Наградите ще бъдат връчени на победителите..

публикувано на 11.12.17 в 17:55