Чуждестранни сдружения изпратиха дарение за Видин

Автор:
Снимка: Нора Йоцова
Видинска света митрополия получи дарение от две чуждестранни благотворителни сдружения. Хуманитарната помощ се разпределя между социални заведения в област Видин. Повече за дарението разказа архимандрит Антим:

"Тъй като дарението са хуманитарни помощи- храни, облекла, медицински материали. Източниците на дарение са два. Едното дарение пристига от митрополията на Сибиу, от румънската православна църква. Другото дарение е от Германия, от една фондация "Приятели на България". Не е малко дарението. Едното беше цял тир, а другото беше две камиончета с храни, с картофи. Така че, имаме една добра възможност да подкрепим видинските социални заведения, съвместно Видинската света митрополия със социалния център за рехабилитация и интеграция, който е в митрополитския комплекс."   

Дарението ще се разпределя до края на седмицата, уточни архимандрит Антим.


Вижте още

Снимката на 23 февруари 2018 година

За трета поредна година Община Враца украси централния булевард „Никола Войводов“ с над 200 мартеници. Със символа на пролетта са закичени 14 дървета в пешеходната зона в града, а стволовете им са увити в бял и червен плат. От понеделник, в  двора на всяко учебно и детско заведение, както и в социални институции във Враца също ще има украсено с..

обновено на 23.02.18 в 17:48

Пети протест с искане за магистрала между Видин и София

Пореден пети протест ще затрудни утре движението към Видин и Дунав мост 2. Протестиращите смятат, че държавата е длъжница на Северозапада и остават непреклонни в исканията си за магистрала от Видин до София и тунел под прохода "Петрохан". "Исканията ни остават непроменени“, каза на пресконференция днес Росица Кирова от Гражданско обединение "Единни за..

публикувано на 23.02.18 в 17:31

Предприемачът Мирослав Джоканов гостува на инициативата "Уникални видински особи"

"Животът ми наистина е Сървайвър" , каза предприемачът Мирослав Джоканов в "Цветовете на деня" по Радио ВИДИН. Той е гост на инициативата "Уникални видински особи", която се организира от библиотеката във Видин.  "Срещата е с Мирослав Джоканов, който беше един от участниците в "Сървайвър". И други неща е постигнал в живота си, които иска..

обновено на 23.02.18 в 16:22
Светлин Сретениев, кмет на община Бойчиновци

Без просрочени задължения е община Бойчиновци

На 6 350 000 лева възлиза бюджетът  на община Бойчиновци за настоящата година, съобщи кметът Светлин Сретениев : "Основната част това са делегирани от държавата дейности- училища, патронаж, Дома за стари хора, общинска администрация, кметска администрация. 924 000 лева е капиталовата програма или това са 54 обекта, които трябва да се..

публикувано на 23.02.18 в 16:10

Общината в Козлодуй ще бъде ремонтирана по програма "Красива България"

Община Козлодуй ще получи финансиране за проекта, с който кандидатства по програма "Красива България" към Министерството на труда и социалната политика през 2018 година. Той е за вътрешен ремонт на административната сграда , каза главният експерт "Оперативни програми" в местната управа  Елена Трифонова : "Предвидени са строително-ремонти работи в..

публикувано на 23.02.18 в 15:05

Почина 17-годишният Асен от Дома в Роман

17-годишният Асен Маринов , който падна от третия етаж на Комплекса за социални услуги за деца с увреждания в Роман , е починал днес в 13.10 ч., съобщиха извънредно от Регионална дирекция "Социално подпомагане"-Враца. Инцидентът се случи във вторник сутринта, малко след 7.30 часа. От полицията съобщиха, че глухонямото момче е скочило от..

публикувано на 23.02.18 в 14:55