"Белоградчишки скали" на Найден Антонов победи във фотоконкурса на Радио ВИДИН

10
"Белоградчишки скали"
Снимка: Найден Антонов
135 снимки от 71 участници получихме в конкурса "С дъх на родно място", който Радио ВИДИН обяви по повод духовния празник на Видин- Димитровден. Ето и първите три, отличени в надпреварата:

1 място- снимка "Белоградчишки скали" на Найден Антонов, на 37 години от Видин;
2 място- снимка на Чипровци през зимата на Цветомира Димитрова- на 29 години от Чипровци;
3 място - снимка "Млечният път над Белоградчик" на Любослав Людмилов, на 28 години от Видин.

1160 харесвания е събрала снимката на 16-годишния Мартин Георгиев от Видин на есенна алея в Крайдунавския парк. Това е и снимката с най- много харесвания, която е четвъртият победител в конкурса "С дъх на родно място".

До последно тя се съревноваваше с друга фотография на същата алея в същия парк на Георги Георгиев от Видин, на 24 години. 

Фотоконкурсът стартира на 5 октомври и приключи на 25 октомври. За тези 20 дни ни изпратихте своите фотоси, които отразяват духа, любовта и всички емоции, които предизвиква у нас родният край. 

Най- малките участници са: Любов Дикова- на 12 години от град Видин, Ива Ценова на 13 години от Видин, Калия Петрова от град Берковица, на 10 години. Най- възрастният участник е Андрей Иванов от Видин, на 52 години. Сред изпратилите свои фотографии има от Монтана, Берковица, Лом и Чипровци. 63-ма видинчани са изпратили снимки. На тях са емблематичните за града ни: река Дунав, крепостта "Баба Вида", Крайдунавският парк през всички сезони, скулптурата на плувеца, двете лисички и нашето бъдеще- децата на Видин. 

Жури в състав: Емилиян Евдокимов- миналогодишният победител от фотоконкурса ни "Песента на есента", Полина Тодорова- редактор на сайта на Радио ВИДИН и Светослав Цветанов- главен инженер на медията, определи тримата победители в конкурса "С дъх на родно място".

"Благодаря на всички, които са се включили, изпратили са снимки и са участвали. Имаше доста интересни снимки като идея, като гледни точки. Според мен водеща е емоцията, която всеки е изпитал, когато е натиснал копчето, преживяването, което е имал, спомените, които ще продължават да го топлят. Търсехме идеята на снимката, изпълнението, емоцията и въздействието, което оказва", каза фотографът Емилиян Евдокимов.

Снимки, заредени с емоционален заряд, изключително много затрудниха работата на журито. Като "Сам в полето" на Милен Младенов от Монтана, "Дъга над парк "Свети Дух" на Веса Борисова, Дунавска дига на Андрей Славчев, Изгрев на Дунав мост 2 на Любов Дикова, на 12 години. Снимка на плувеца на Евгени Евгениев, на лодкар на Калина Вълкова и още много други. 

Радио ВИДИН благодари на всички участници, които изпратиха свои авторски снимки, за това, че споделиха духа на своето родно място и успяхме да направим един прекрасен фотоалбум на българския Северозапад.
Ние ще се свържем с победителите, които не са от Видин и ще им изпратим наградата, а тези, които са от Видин, ги каним да дойдат в Радио ВИДИН.
Победителите ще получат подаръчни ваучери от магазин за техника.
Фотоалбумът на българския Северозапад, който заедно създадохме, може да разгледате на Фейсбук страницата на Радио ВИДИН.

Галерия

Вижте още

Пенсионерка даде над 2000 лева и злато на измамници

Жена на 70 години от Враца стана жертва на измамници . Непознат се представил за полицай Стоян Петров и я заблудил,  че трябва да предаде всички пари и ценности, които има, за да помогне на полицията да залови опасен престъпник. Жената хвърлила през прозореца 2200 лева и златни накити. Образувано  е досъдебно производство.

публикувано на 19.03.19 в 10:01

Започнаха пътни ремонти в Ломско

В община Лом започна ремонтът на три общински пътя с обща дължина 8,5 километра. Отсечките Лом-Замфир, Сталийска махала - „Багачина“ и от разклона на републиканския път до Трайково, ще бъдат основно ремонтирани. Строително-монтажните дейности предвиждат трасиране, изграждане на отводнителни съоръжения и шахти за широколентов интернет, цялостно..

публикувано на 19.03.19 в 09:54

Снимката на 18 март 2019 година

Продължава реконструкция на централната пешеходна зона във Видин. Вече са подменени голяма част от подземните комуникации, заяви кметът на Община Видин Огнян Ценков. "Продължава изграждането на отводнителната система, а изграждането и полагането на гранита се осъществява и около сградата на Община Видин. Първоначалното намерение, и наше като..

публикувано на 18.03.19 в 17:50

Бивш заместник министър и двама директори на врачанската болница отиват на съд

Прокуратурата даде на съд бившия заместник здравен министър Михаил Зортев и двама изпълнителни директори на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца заради извършени от тях престъпления от преди 10 години. Обвинителният акт е внесен в специализирания съд, уточниха от прокуратурата. Зортев е даден на съд за това, че в края на 2010 г. и в началото..

публикувано на 18.03.19 в 15:28

Венцислав Ванков оглави Общинския съвет в Ружинци

Общинският съвет на Ружинци има нов председател. Мнозинството в местния парламент гласува начело да застане бившият общински кмет Венцислав Ванков.  "Това е шестият председател на Общинския съвет на общината, която ръководя като кмет за 3 години и половина. Това е прецедент в България", коментира кметът на общината Александър Александров и..

публикувано на 18.03.19 в 14:49

Злато за гласовитите „врабчета” на „Орфеева дарба”

Вокална група „Детски смях” при Обединен детски комплекс „Ние, врабчетата” в Монтана бе удостоена със златен медал на Националния международен конкурс „Орфеева дарба” в София. Гласовитите „врабчета” на музикалните педагози Миглена Георгиева и Латинка Боева се пребориха за първото място във втора възрастова група, където се състезаваха 10..

публикувано на 18.03.19 в 14:22

Предотвратен е пожар на локомотив с цистерни във Видин

Пожарникари във Видин предотвратиха инцидент с локомотив , теглещ цистерни. Няма нанесени щети. Локомотивът е изтеглен в депо на жп-гарата. Малко след десет часа тази сутрин на телефон 112 е получен сигнал за горящ локомотив, към който имало и цистерни. Незабавно към мястото са изпратени екипи, съобщи  главен инспектор Стилиян..

публикувано на 18.03.19 в 14:00