"Белоградчишки скали" на Найден Антонов победи във фотоконкурса на Радио ВИДИН

10
"Белоградчишки скали"
Снимка: Найден Антонов
135 снимки от 71 участници получихме в конкурса "С дъх на родно място", който Радио ВИДИН обяви по повод духовния празник на Видин- Димитровден. Ето и първите три, отличени в надпреварата:

1 място- снимка "Белоградчишки скали" на Найден Антонов, на 37 години от Видин;
2 място- снимка на Чипровци през зимата на Цветомира Димитрова- на 29 години от Чипровци;
3 място - снимка "Млечният път над Белоградчик" на Любослав Людмилов, на 28 години от Видин.

1160 харесвания е събрала снимката на 16-годишния Мартин Георгиев от Видин на есенна алея в Крайдунавския парк. Това е и снимката с най- много харесвания, която е четвъртият победител в конкурса "С дъх на родно място".

До последно тя се съревноваваше с друга фотография на същата алея в същия парк на Георги Георгиев от Видин, на 24 години. 

Фотоконкурсът стартира на 5 октомври и приключи на 25 октомври. За тези 20 дни ни изпратихте своите фотоси, които отразяват духа, любовта и всички емоции, които предизвиква у нас родният край. 

Най- малките участници са: Любов Дикова- на 12 години от град Видин, Ива Ценова на 13 години от Видин, Калия Петрова от град Берковица, на 10 години. Най- възрастният участник е Андрей Иванов от Видин, на 52 години. Сред изпратилите свои фотографии има от Монтана, Берковица, Лом и Чипровци. 63-ма видинчани са изпратили снимки. На тях са емблематичните за града ни: река Дунав, крепостта "Баба Вида", Крайдунавският парк през всички сезони, скулптурата на плувеца, двете лисички и нашето бъдеще- децата на Видин. 

Жури в състав: Емилиян Евдокимов- миналогодишният победител от фотоконкурса ни "Песента на есента", Полина Тодорова- редактор на сайта на Радио ВИДИН и Светослав Цветанов- главен инженер на медията, определи тримата победители в конкурса "С дъх на родно място".

"Благодаря на всички, които са се включили, изпратили са снимки и са участвали. Имаше доста интересни снимки като идея, като гледни точки. Според мен водеща е емоцията, която всеки е изпитал, когато е натиснал копчето, преживяването, което е имал, спомените, които ще продължават да го топлят. Търсехме идеята на снимката, изпълнението, емоцията и въздействието, което оказва", каза фотографът Емилиян Евдокимов.

Снимки, заредени с емоционален заряд, изключително много затрудниха работата на журито. Като "Сам в полето" на Милен Младенов от Монтана, "Дъга над парк "Свети Дух" на Веса Борисова, Дунавска дига на Андрей Славчев, Изгрев на Дунав мост 2 на Любов Дикова, на 12 години. Снимка на плувеца на Евгени Евгениев, на лодкар на Калина Вълкова и още много други. 

Радио ВИДИН благодари на всички участници, които изпратиха свои авторски снимки, за това, че споделиха духа на своето родно място и успяхме да направим един прекрасен фотоалбум на българския Северозапад.
Ние ще се свържем с победителите, които не са от Видин и ще им изпратим наградата, а тези, които са от Видин, ги каним да дойдат в Радио ВИДИН.
Победителите ще получат подаръчни ваучери от магазин за техника.
Фотоалбумът на българския Северозапад, който заедно създадохме, може да разгледате на Фейсбук страницата на Радио ВИДИН.

Галерия

Вижте още

631 седмокласници от Видинско се явиха на външно оценяване по български език

В област Видин 631 седмокласници са се явили на националнаото външно оценяване по български език и литература. Те писаха по Вариант 1.  Новост е, че разсекретяването на изпитните работи ще е в София и то ще е електронно, каза началникът на Регионалното управление на образованието във Видин Веселка Асенова. "Смятам, че всички ще се справят, както и..

публикувано на 17.06.19 в 14:12

Лятна академия за първокласници в Мездра

Лятна академия за първокласници отвори врати в мездренското училище "Св.Св.Кирил и Методий". Заниманията  започнаха на 10 юни и ще продължат до 21 юни, когато академията ще бъде закрита официално. Посрещнати от опитни преподаватели, бъдещите първокласници имат всекидневни занимания, разделени тематично: "Рисунка върху асфалт", "Изработване на..

публикувано на 17.06.19 в 13:24

Сребърни медали по роботика за видинските математици

Сребърни медали по роботика спечелиха от борите по роботика на Видинската Природо-математическа гимназия. Те участваха  в национално състезание по роботика, организирано от ФРГИ и SAP Labs България, информират от училището.  Отбор YoungForce зае второ място в общото класиране с отличие за проектната задача, отличие за екипната задача и..

публикувано на 17.06.19 в 10:30

Нова апаратура ще закупи Комплексният онкологичен център във Враца

Продължава модернизирането на Комплексния онкологичен център във Враца, което при управлението на д-р Григор Томов беше изведено като водещ акцент в дейността на единственото лечебно заведение за онкоболни в Северозападна България. След като в средата на април с финансовата подкрепа на "АЕЦ - Козлодуй" ЕАД бе закупена нова видеоендоскопска..

публикувано на 17.06.19 в 08:30

Почитаме Свети Дух

За православните християни днес е празникът на Светия Дух. Винаги се отбелязва след Петдесетница, когато църквата празнува слизането на Светия Дух над апостолите  и даруването им с Божествената му благодат.  "Празнуваме едно от лицата на Света Троица- Дух Светий,  равнозначно на Отца и Сина.  Цялата богослужба е в прослава на Дух Светий , т..

публикувано на 17.06.19 в 08:00

Превишената скорост е най-честото нарушение на водачите на МПС във Видинско през месец май

36 пътнотранспортни произшествия са възникнали по пътищата в област Видин през мeсец май. Загинали няма, ранени били седем души. 24 от катастрофите са станали в населени места. 245 акта и 730 глоби по фиш съставили пътните полицаи за нарушения по Закона за движение по пътищата.  "В сравнение със същия период на 2018 година, ПТП-та са намалели, но..

публикувано на 16.06.19 в 15:34

Шофьори от Селановци с нарушения зад волана

Три жени бяха хванати в нарушения през почивните дни в оряховското село Селановци, съобщиха от полицията във Враца. Срещу Г.М. е образувано бързо производство, след като автопатрул я спипал да кара пияна. Шофьорката била спряна за проверка малко преди 4 часа сутринта в неделя от униформени служители, които констатирали след тест с дрегер, че е..

публикувано на 16.06.19 в 14:05