Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Белоградчишки скали" на Найден Антонов победи във фотоконкурса на Радио ВИДИН

10
"Белоградчишки скали"
Снимка: Найден Антонов
135 снимки от 71 участници получихме в конкурса "С дъх на родно място", който Радио ВИДИН обяви по повод духовния празник на Видин- Димитровден. Ето и първите три, отличени в надпреварата:

1 място- снимка "Белоградчишки скали" на Найден Антонов, на 37 години от Видин;
2 място- снимка на Чипровци през зимата на Цветомира Димитрова- на 29 години от Чипровци;
3 място - снимка "Млечният път над Белоградчик" на Любослав Людмилов, на 28 години от Видин.

1160 харесвания е събрала снимката на 16-годишния Мартин Георгиев от Видин на есенна алея в Крайдунавския парк. Това е и снимката с най- много харесвания, която е четвъртият победител в конкурса "С дъх на родно място".

До последно тя се съревноваваше с друга фотография на същата алея в същия парк на Георги Георгиев от Видин, на 24 години. 

Фотоконкурсът стартира на 5 октомври и приключи на 25 октомври. За тези 20 дни ни изпратихте своите фотоси, които отразяват духа, любовта и всички емоции, които предизвиква у нас родният край. 

Най- малките участници са: Любов Дикова- на 12 години от град Видин, Ива Ценова на 13 години от Видин, Калия Петрова от град Берковица, на 10 години. Най- възрастният участник е Андрей Иванов от Видин, на 52 години. Сред изпратилите свои фотографии има от Монтана, Берковица, Лом и Чипровци. 63-ма видинчани са изпратили снимки. На тях са емблематичните за града ни: река Дунав, крепостта "Баба Вида", Крайдунавският парк през всички сезони, скулптурата на плувеца, двете лисички и нашето бъдеще- децата на Видин. 

Жури в състав: Емилиян Евдокимов- миналогодишният победител от фотоконкурса ни "Песента на есента", Полина Тодорова- редактор на сайта на Радио ВИДИН и Светослав Цветанов- главен инженер на медията, определи тримата победители в конкурса "С дъх на родно място".

"Благодаря на всички, които са се включили, изпратили са снимки и са участвали. Имаше доста интересни снимки като идея, като гледни точки. Според мен водеща е емоцията, която всеки е изпитал, когато е натиснал копчето, преживяването, което е имал, спомените, които ще продължават да го топлят. Търсехме идеята на снимката, изпълнението, емоцията и въздействието, което оказва", каза фотографът Емилиян Евдокимов.

Снимки, заредени с емоционален заряд, изключително много затрудниха работата на журито. Като "Сам в полето" на Милен Младенов от Монтана, "Дъга над парк "Свети Дух" на Веса Борисова, Дунавска дига на Андрей Славчев, Изгрев на Дунав мост 2 на Любов Дикова, на 12 години. Снимка на плувеца на Евгени Евгениев, на лодкар на Калина Вълкова и още много други. 

Радио ВИДИН благодари на всички участници, които изпратиха свои авторски снимки, за това, че споделиха духа на своето родно място и успяхме да направим един прекрасен фотоалбум на българския Северозапад.
Ние ще се свържем с победителите, които не са от Видин и ще им изпратим наградата, а тези, които са от Видин, ги каним да дойдат в Радио ВИДИН.
Победителите ще получат подаръчни ваучери от магазин за техника.
Фотоалбумът на българския Северозапад, който заедно създадохме, може да разгледате на Фейсбук страницата на Радио ВИДИН.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Снимката на 16 април 2024 година

В урок по история за  Търновската конституция , проведен под формата на състезание, се включиха десетокласници от Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" - Видин. Те показаха познанията си за процеса на приемане на първата българска конституция и за учредителите.  Забраната за износ на инсулинови лекарства и антибиотици за деца се..

публикувано на 16.04.24 в 18:00

Във Видин представиха идея за популяризиране на Културен център "Жул Паскин"

Концепция за популяризирането на Културен център "Жул Паскин" представиха от архитектурно студио "Ателие 3" на среща в реновираната сграда на бившата Видинска синагога. Идеята е посетителите да научат не толкова известни факти за Видин, за еврейската общност, както и за творчеството на големия художник Жул Паскин, роден в града. Това ще бъде..

публикувано на 16.04.24 в 17:15

Във Враца предлагат 2 май да е неучебен ден в общината

Втори май да бъде неучебен за училищата на територията на община Враца предлага Красимир Богданов . Местният общински съветник се мотивира с възможността да не се прекъсва серията от почивни дни, която включва официалните празници и неработните дни в началото на май. Според него времето може да бъде използвано пълноценно за подготовка за..

публикувано на 16.04.24 в 16:32

Шофьор получи наказание за опит за трафик на хора през Дунав мост 2

С условно наказание от 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“ и глоба от 3 000 лева приключи дело на Района прокуратура - Видин срещу шофьор на товарен автомобил за опит за трафик на хора през границата. На 30 януари той е опитал да изведе  13 сирийци  от страната през граничния пункт при Дунав мост 2 , съобщиха от Апелативната прокуратура в..

публикувано на 16.04.24 в 15:03
Снимката е илюстративна

Първи за годината случай на коклюш е регистриран в Монтана

Регистрираха първи случай на коклюш за годината в област Монтана . Заболяването при детето е преминало леко. То е регистрирано при 6-годишно дете от детска градина в Монтана. Случаят е първи за годината. Взети са всички противоепидемични мерки, съобщи Елена Тодорова, старши инспектор в Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в града. "Детето е с..

публикувано на 16.04.24 в 14:55

Видински ученици показаха знания за Търновската конституция

В урок по история за Търновската конституция , проведен под формата на състезание, се включиха десетокласници от Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" - Видин . Те показаха познанията си за процеса на приемане на първата българска конституция и за учредителите.  Задоволство от представянето на учениците изрази преподавателят по история..

публикувано на 16.04.24 в 14:08

Готова е програмата за великденските празници в Монтана

Монтана ще посрещне Великден с песните на дуета Соня Чакърова и Димитър Аргиров , съобщават от Общината. Заедно с тях на откритата сцената на пл. „ Жеравица “ ще бъде и Фолклорен ансамбъл „ Ситница “. Празничният концерт ще започне на 5 май в 10:30 ч. Великденската програма на общината включва още 4 концерта, посветени на най-големия..

публикувано на 16.04.24 в 14:00