"Белоградчишки скали" на Найден Антонов победи във фотоконкурса на Радио ВИДИН

10
"Белоградчишки скали"
Снимка: Найден Антонов
135 снимки от 71 участници получихме в конкурса "С дъх на родно място", който Радио ВИДИН обяви по повод духовния празник на Видин- Димитровден. Ето и първите три, отличени в надпреварата:

1 място- снимка "Белоградчишки скали" на Найден Антонов, на 37 години от Видин;
2 място- снимка на Чипровци през зимата на Цветомира Димитрова- на 29 години от Чипровци;
3 място - снимка "Млечният път над Белоградчик" на Любослав Людмилов, на 28 години от Видин.

1160 харесвания е събрала снимката на 16-годишния Мартин Георгиев от Видин на есенна алея в Крайдунавския парк. Това е и снимката с най- много харесвания, която е четвъртият победител в конкурса "С дъх на родно място".

До последно тя се съревноваваше с друга фотография на същата алея в същия парк на Георги Георгиев от Видин, на 24 години. 

Фотоконкурсът стартира на 5 октомври и приключи на 25 октомври. За тези 20 дни ни изпратихте своите фотоси, които отразяват духа, любовта и всички емоции, които предизвиква у нас родният край. 

Най- малките участници са: Любов Дикова- на 12 години от град Видин, Ива Ценова на 13 години от Видин, Калия Петрова от град Берковица, на 10 години. Най- възрастният участник е Андрей Иванов от Видин, на 52 години. Сред изпратилите свои фотографии има от Монтана, Берковица, Лом и Чипровци. 63-ма видинчани са изпратили снимки. На тях са емблематичните за града ни: река Дунав, крепостта "Баба Вида", Крайдунавският парк през всички сезони, скулптурата на плувеца, двете лисички и нашето бъдеще- децата на Видин. 

Жури в състав: Емилиян Евдокимов- миналогодишният победител от фотоконкурса ни "Песента на есента", Полина Тодорова- редактор на сайта на Радио ВИДИН и Светослав Цветанов- главен инженер на медията, определи тримата победители в конкурса "С дъх на родно място".

"Благодаря на всички, които са се включили, изпратили са снимки и са участвали. Имаше доста интересни снимки като идея, като гледни точки. Според мен водеща е емоцията, която всеки е изпитал, когато е натиснал копчето, преживяването, което е имал, спомените, които ще продължават да го топлят. Търсехме идеята на снимката, изпълнението, емоцията и въздействието, което оказва", каза фотографът Емилиян Евдокимов.

Снимки, заредени с емоционален заряд, изключително много затрудниха работата на журито. Като "Сам в полето" на Милен Младенов от Монтана, "Дъга над парк "Свети Дух" на Веса Борисова, Дунавска дига на Андрей Славчев, Изгрев на Дунав мост 2 на Любов Дикова, на 12 години. Снимка на плувеца на Евгени Евгениев, на лодкар на Калина Вълкова и още много други. 

Радио ВИДИН благодари на всички участници, които изпратиха свои авторски снимки, за това, че споделиха духа на своето родно място и успяхме да направим един прекрасен фотоалбум на българския Северозапад.
Ние ще се свържем с победителите, които не са от Видин и ще им изпратим наградата, а тези, които са от Видин, ги каним да дойдат в Радио ВИДИН.
Победителите ще получат подаръчни ваучери от магазин за техника.
Фотоалбумът на българския Северозапад, който заедно създадохме, може да разгледате на Фейсбук страницата на Радио ВИДИН.

Галерия

Вижте още

Снимката на 17 януари 2019 година

Автобусни превозвачи са готови на безсрочен протест от 18 февруари, ако не бъдат решени проблемите в сектора. Настояват да се спре нерегламентираният превоз на пътници, както и за промени в нормативната уредба. Четири месеца преди въвеждането на тол системата няма яснота какво ще струва това на българските превозвачи и на пътници, посочват от няколко..

публикувано на 17.01.19 в 18:00

Драматичен театър Монтана с премиера на детски спектакъл

Детският спектакъл „Надхитряне“ е най-новото премиерно заглавие на Драматичен театър - Монтана . Сюжетът на представлението е базиран на мотиви от български народни приказки. Режисьор и автор на текста е актрисата Ирина Димитрова. В представлението участват Димитрина Проданова, Мила Топалова, Тихомир Иванов и Асен Таков. Съдържанието на спектакъла е..

публикувано на 17.01.19 в 17:30

Урок за Деня на родилната помощ в мездренската библиотека

Четвъртокласниците от ОУ "Христо Ботев в Мездра присъстваха на нетрадиционен урок в библиотеката. Урокът бе посветен на Деня на родилната помощ. Библиотекарят в детски отдел Димитрина Иванова поздрави децата и гостите и символиката на деня и обясни на децата защо трябва да почитаме бабите- жените, които първи поемат живота в своите ръце. Специален..

публикувано на 17.01.19 в 17:09
Старши комисар Петър Коцин,

Намалява престъпността във Видинско

72 криминални престъпления са регистрирани в Областна дирекция МВР-Видин през месец декември 2018 година. Разкриваемостта им е над 30 %, съобщи директорът на видинската дирекция старши комисар Петър Коцин : "През месец декември 2017 година броят на криминалните престъпления е бил 110, а разкриваемостта 22,73 %. През последния месец на..

публикувано на 17.01.19 в 16:17

Д-р Илиана Михайлова ще продължи да е директор на болницата в Мездра

Досегашният управител на многопрофилната болница в Мездра д-р Илиана Михайлова трябва да продължи да ръководи лечебното заведение. Това реши комисията по избор на нов управител, която беше сформирана със заповед на кмета инж. Генади Събков. Конкурсът беше обявен на 29 ноември миналата година. В сряда се проведе втория етап от надпреварата. Тогава..

публикувано на 17.01.19 в 15:16
Корицата на книгата на Ангел Бончев

Врачани се докосват до голям светец

Рано сутринта днес във Враца пристигнаха мощите на Св. Ефрем Нови. Те за пръв път идват в България. Днес ще бъдат представени и две книги за светеца, едната е за деца. Автор на книгите е Ангел Бончев, който заедно с врачанския митрополит Григорий избират представянето да е на Антоновден. Според митрополита на Враца, Св. Ефрем Нови е един последовател..

публикувано на 17.01.19 в 15:10