„Единни за промяна“ готвят протест

Искат да привлекат вниманието на Европа към Северозапада
Снимка: Радио ВИДИН

От Гражданско обединение "Единни за промяна“ заявяват в отворено писмо до Министерски съвет и премиера Бойко Борисов, че ще започнат протестни действия. Посочват, че те са краен израз на нетърпимост към целенасочената дискриминационна и унищожителна политика на управляващите към Видин и Северозападна България.

Няма нормална пътна връзка до региона, която да отговаря на стандартите на модерна Европа, твърдят от гражданското обединение. Обявяват, че предприемат крайните действия защото регионът отдавна отсъства от всякакви приоритети на управляващите, а средствата за разумен диалог са вече изчерпани. Според "Единни за промяна“, липсата на магистрален път е една от главните причини за икономическата и социална разруха. Заради трафика по Дунав мост 2 от 23 000 превозни средства седмично, съществуващият път Е-79 е заплаха за живота на пътуващите, твърдят от гражданското обединение. Настояват незабавно да започне процедура за изграждане на магистрален път до Видин и конкретни действия за това, или спиране на трафика на тежкотоварни автомобили към Дунав мост 2.

С подготвяните протестни действия във времето, в което България поема председателството на Съвета на Европейския съюз, от обединението искат да привлекат вниманието на страните членки на ЕС и европейските медии към проблема.


Вижте още

Снимката на 26 април 2018 година

Панорама на профилираното и професионално образование се проведе във Видин. Училища от общината представиха утвърдения си план-прием за учебната 2018/2019 година по избран от тях начин и чрез разнообразни рекламни материали. Затвориха детското отделение на врачанската МБАЛ „Христо Ботев“. Според пресцентъра на най-голямото лечебно заведение,..

публикувано на 26.04.18 в 18:00

Изложба показва Монтана през вековете

“Монтана през вековете - делници и празници” е мотото на новата музейна експозиция, подредена в Регионалния историческия музей в града. Откриването беше от 11.00 часа в Експозиционната зала. Повече за експозицията разказа  Ваня Иванова , директор на монтанския музей: "Изложбата, както личи от нейното заглавие, представя артефакти от..

обновено на 26.04.18 в 16:44

Затвориха детското отделение на болницата във Враца

Затвориха детското отделение на врачанската МБАЛ „Христо Ботев“ . Според пресцентъра на най-голямото лечебно заведение, педиатрията е заключена, заради предписание от Регионална здравна инспекция (РЗИ) във Враца , която наредила дезинфекциране на отделението след бум от болни деца от ротавирус. От РЗИ обаче опровергаха тази информация, като..

публикувано на 26.04.18 в 16:38
Зорница Даскалова, изпълнителен директор на Агенция по вписванията

Електронни услуги помагат при вписванията

Във Враца събраха юристи, съдии по вписванията, адвокати и специалисти от общински администрация от целия Северозапад, за да обсъдят надграждането на имотния регистър при съгласуването му с кадастралния регистър и предоставянето на електронни услуги. Инициативата е по проект, съобщи Зорница Даскалова , изпълнителен директор на Агенция по..

публикувано на 26.04.18 в 15:44

Съветниците в Монтана определиха носителите на почетния знак

С почетен знак на община Монтана ще бъдат удостоени четирима граждани. Най-високото почетно отличие се присъжда за особени заслуги за развитието и популяризирането на града. На редовното си заседание общинските съветници в Монтана разгледаха кандидатурите. След тайно гласуване се получиха следните резултати: Актьорът Петър Митев ще бъде удостоен..

публикувано на 26.04.18 в 15:31

Панорама на образованието се провежда във Видин

Панорама на профилираното и професионално образование се провежда във Видин . Всички училища от общината представят утвърдения си план-прием за учебната 2018/2019 година по избран от тях начин и чрез разнообразни рекламни материали , каза началникът на Регионално управление на образованието във Видин- Веселка Асенова : "Приканваме жителите на..

публикувано на 26.04.18 в 14:50