Строга финансова дисциплина ще спазва Община Видин и през настоящата година

Снимка: Радио Видин

40  322 944 лева е проектобюджетът на Община Видин за настоящата година. Кметът Огнян Ценков го определи като "разумен и балансиран в условията на изпълнение на финансово оздравителния план.“ Близо 24 милиона лева са заложените държавни приходи, а над 16 милиона- от местни дейности. Рамката за настоящата година е с 4,4 милиона лева над сумата, която беше гласувана първоначално за миналата, преди бюджетът да бъде актуализиран. Ще се спазва строга финансова дисциплина, каза кметът Огнян Ценков. За днес беше насрочено обществено обсъждане на проекта, но параметрите на бюджета само бяха представени, защото въпроси и предложения на граждани нямаше.

„Нашата философия е увеличаването на приходите да бъде на базата на по-висока събираемост и на базата на по-удачното разпореждане с програмата за общинската собственост. Удържахме на поетия ангажимент и обещанието, което беше в началото на мандата да не увеличаваме местните данъци и такси. Задачите, които си поставяме за изпълнение през 2018 година са  продължаване на финансовото стабилизиране на общината и реализация на големите проекти, които общината подготви през изминалите две години“- каза при представянето на проекта кметът Огнян Ценков.


Тъй като Видин е сред общините в тежко финансово състояние, проектобюджетът трябва да бъде одобрен от министъра на финансите. След това ще бъде предложен за гласуване от Общинския съвет.


Вижте още

Снимката на 26 април 2018 година

Панорама на профилираното и професионално образование се проведе във Видин. Училища от общината представиха утвърдения си план-прием за учебната 2018/2019 година по избран от тях начин и чрез разнообразни рекламни материали. Затвориха детското отделение на врачанската МБАЛ „Христо Ботев“. Според пресцентъра на най-голямото лечебно заведение,..

публикувано на 26.04.18 в 18:00

Изложба показва Монтана през вековете

“Монтана през вековете - делници и празници” е мотото на новата музейна експозиция, подредена в Регионалния историческия музей в града. Откриването беше от 11.00 часа в Експозиционната зала. Повече за експозицията разказа  Ваня Иванова , директор на монтанския музей: "Изложбата, както личи от нейното заглавие, представя артефакти от..

обновено на 26.04.18 в 16:44

Затвориха детското отделение на болницата във Враца

Затвориха детското отделение на врачанската МБАЛ „Христо Ботев“ . Според пресцентъра на най-голямото лечебно заведение, педиатрията е заключена, заради предписание от Регионална здравна инспекция (РЗИ) във Враца , която наредила дезинфекциране на отделението след бум от болни деца от ротавирус. От РЗИ обаче опровергаха тази информация, като..

публикувано на 26.04.18 в 16:38
Зорница Даскалова, изпълнителен директор на Агенция по вписванията

Електронни услуги помагат при вписванията

Във Враца събраха юристи, съдии по вписванията, адвокати и специалисти от общински администрация от целия Северозапад, за да обсъдят надграждането на имотния регистър при съгласуването му с кадастралния регистър и предоставянето на електронни услуги. Инициативата е по проект, съобщи Зорница Даскалова , изпълнителен директор на Агенция по..

публикувано на 26.04.18 в 15:44

Съветниците в Монтана определиха носителите на почетния знак

С почетен знак на община Монтана ще бъдат удостоени четирима граждани. Най-високото почетно отличие се присъжда за особени заслуги за развитието и популяризирането на града. На редовното си заседание общинските съветници в Монтана разгледаха кандидатурите. След тайно гласуване се получиха следните резултати: Актьорът Петър Митев ще бъде удостоен..

публикувано на 26.04.18 в 15:31

Панорама на образованието се провежда във Видин

Панорама на профилираното и професионално образование се провежда във Видин . Всички училища от общината представят утвърдения си план-прием за учебната 2018/2019 година по избран от тях начин и чрез разнообразни рекламни материали , каза началникът на Регионално управление на образованието във Видин- Веселка Асенова : "Приканваме жителите на..

публикувано на 26.04.18 в 14:50