Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Девет снегорина почистват улиците във Враца

Снимка: Община Враца

Снежната покривка на територията на Община Враца стига до 20 сантиметра, като най-голяма е в селата Паволче, Челопек, Бели извор, Девене. Пътните артерии на територията на Община Враца са проходими при зимни условия. Във всички населени места има ел. захранване и водоснабдяване. Извършват се нормално основните дейности по снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки.

Екипи на Общинско предприятие "БКС-Враца" почистват и осоляват градската пътна мрежа, както и вътрешно-кварталните улици. 4 трактори и 9 снегорина са се включили в снегопочистването на града. 146 работници обработват тротоарните ивици и спирките. Използвани са и малки роторни машини. Общинското предприятие разполага на склад с около 500 тона сол.

Контролът по снегопочистването е възложен на служителите от Звено "Инспекторат" към Община Враца, както и на дежурни екипи на администрацията. Проблем при снегопочистването в града са неправилно паркираните автомобили. Съвместно със служители на Районно управление на МВР бяха репатрирани моторни-превозни средства, които затрудняваха движението на снегорините.

Община Враца призова жителите на града да не паркират автомобилите си по начин, по който да пречат на снегорините и машините, както и когато чистят пространствата пред домовете и гаражите си, офиси и магазини, да не хвърлят снега по улиците, а да го събират на купчини. От общината Враца апелираха също собствениците на търговски обекти и частни имоти да премахнат ледените висулки от сградите и да обезопасяват около обекта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Летни музикални празници започват във Видин

Летните музикални празници във Видин , които се провеждат за четвърта поредна година, започват днес, 4 юли. Събитието тази година е посветено на честването на 75 години от създаването на Държавен симфоничен оркестър - Видин. Основен партньор на инициативата е Община Видин .  "Искам да кажа, че един от основните приоритети на общинското..

обновено на 04.07.24 в 10:06
Калин Хайтов

Калин Хайтов е новият областен управител на Монтана

Седем нови областни управители са назначени от служебния кабинет, става ясно от съобщение на правителствената пресслужба.  Калин Хайтов поема поста в област Монтана. Досега той е заемал длъжността заместник областен управител. Калин Хайтов е бил преподавател в професионалната гимназия "Проф. арх. Стефан Стефанов" в Монтана. Завършил е Русенския..

публикувано на 04.07.24 в 09:50
Николай Николов

Враца има нов областен управител

Областният управител на Враца Надя Донкинска беше освободена с решение на Министерския съвет. Доскорошният ѝ заместник Николай Николов е назначен на позицията .Той е финансист по образование. Преди да бъде заместник областен управител при правителството "Денков - Габриел" е работил шест години в същата администрация в сферата на административния..

публикувано на 04.07.24 в 09:39

Снимката на 3 юли 2024 година

Деца от спортното социално училище Видин към Фондация "Реал Мадрид" участваха в тазгодишното издание на демонстративния футболен турнир "Копа Алма" . Домакин на 5-дневното събитие беше Академия "Пушкаш" в Унгария.  След три часа дебати депутатите отхвърлиха кандидатурата на Росен Желязков за министър-председател. Предложението на ГЕРБ-СДС беше..

публикувано на 03.07.24 в 18:05

Фармацевти в Монтана протестираха

Аптеки  в Монтана  се включиха в националния протест на фармацевтите. За 2 часа днес не се изпълняваха рецепти по Здравна каса (НЗОК). "Не сме доволни, тъй като готвените промени в наредби на Касата и здравното министерството не са съгласуван с фармацевтите", каза Кристина Джурджова , управител на аптека в Монтана. На вратата на..

публикувано на 03.07.24 в 18:00

Ясен е новият заместник областен управител на Монтана

Ивайло Сотиров ще е новият заместник областен управител на Монтана, след като Калин Хайтов бе освободен от длъжността. Заповедта е на служебното правителство.  Ивайло Сотиров за последно е бил директор на предприятие за преработка на мрамор и скални материали в Берковица. Той има висше образование, роден е през 1977 година. Сотиров е номинация..

публикувано на 03.07.24 в 17:07

Деца в Мездра слушаха за български владетел

Урок по история и география на България се проведе в Мездра в рамките на инициативата "Забавно лято в библиотеката" . Децата слушаха интересни факти за цар Симеон Велики по повод 1160 години от рождението му. Срещата започна с въпроси от кръстословица, последва обстойният разказ на библиотекаря Величка Христова за живота, могъществото на..

публикувано на 03.07.24 в 16:33