Нов инвеститор дойде във Враца

4
Снимка: Община Враца

Кметът на Враца Калин Каменов откри нов цех на столична фирма, в който има 5 нови работни места. Дружеството е от новите инвеститори за града, които са разкрили своята мощност, благодарение на спечелен проект по Оперативна програма „Конкурентноспособност“, обясни управителят й Христо Стоянов.

„Общата стойност на договора е за 1 417 600 лева, от които европейското финансиране е за 846 804 лева, националното – 149 436, а собственото участие – 421 360 лева“.

Новото производство, което реализира фирмата е въвеждане в експлоатация на екшън камери върху предпазните каски, използвани при екстремни спортове.

„Оказва се, че след автомат „Калашников“, по опасности се нарежда ютуб, където хората обичат да качват клипчета от екстремни места“, обясни търговският директор Стоян Стоянов:

Проектът е финансиран от министерството на икономиката и е определен като иновация, допълни той.

„Благодаря ви, че идвате с вашия бизнес във Враца и инвестирате средства в нашия град. Надявам се да повлечете крак и след вас да дойдат и други предприемачи. В Община Враца вие ще срещнете коректен партньор. Откривате вашия цех в момент, в който в града ни се води един важен дебат – за необходимостта от подготвени кадри. Знам, че ще давате не минимална работна заплата на работниците си, а те, трудейки се в европейски условия, ще ги заслужават“, каза кметът Калин Каменов.

След речите Калин Каменов преряза лентата.


Галерия

Вижте още

Успешно четвърто издание на "Село назаем" в Долни Вадин

Успешно завърши инициативата "Село назаем" в оряховското село Долни Вадин. Това бе четвъртото й издание, а 19 млади хора помагаха на местните жители, каза   за Радио Видин Анелия Радулова, председател на местното читалище "Съзнание-1927". "19 са доброволците, взели участие. Най- младият е на 21 години, а най-възрастният на 52. Доброволците..

публикувано на 19.07.19 в 15:51

Пуснаха видеонаблюдението в центъра на Видин

Новото видеонаблюдение в центъра на Видин вече работи. То е изградено по проекта за реконструкция на централната пешеходна зона, каза ръководителят на проекта и главен архитект на общината Ангел Недялков и добави:   "Видеонаблюдението предполагам, че ще реши проблема с вандалските прояви, защото качеството е толкова високо, че при всяка една..

публикувано на 19.07.19 в 15:32

Подмениха книгата за посетители на връх Ком

Доброволци от Сдружение "Заедно за Берковица" поставиха нови табели, указващи пътя към връх Ком. Те са подновили и специалната книга за впечатления на изкачилите върха и кутията, която я съхранява , съобщи  Димитър Манов от Сдружението: "В тази книга посетителите на върха ще могат да запишат техни впечатления от самото качване и да отправят пожелания..

публикувано на 19.07.19 в 15:28

Ограничават достъпа на автомобили по обновената пешеходна зона на Видин

Подготвени са промени в Наредбата за организацията на движението и в Наредбата за обществения ред, които касаят управлението на реновираната централна градска част на Видин. Това съобщи кметът Огнян Ценков и обясни, че с тях ще бъде ограничен достъпът на автомобили над 3,5 тона по обновената пешеходна зона: "Общинската техника, която ще почиства,..

публикувано на 19.07.19 в 15:21

Село Ивановци иска да почете своите герои

Паметник ще бъде изграден до края на лятото на площада в село Ивановци, община Видин. Монументът   ще е в памет на загиналите войници от населеното място  в национално-обединителните войни /1912 -1917/ . За инициативата са събрани около 2000 лв. дарения, като са необходими още 1000 лв., каза за Радио ВИДИН Борислав Филипов кмет на Ивановци:..

публикувано на 19.07.19 в 15:16

Лекарите от Неврологията във Видин подадоха оставки

Петима лекари от неврологията на видинската болница "Св. Петка" подадоха молби за напускане с едномесечно предизвестие.   Завеждащият на отделението д-р Ангел Петров обясни, че причина за оставките на медиците е неравномерното заплащане в отделенията. По думите му: "Не може един ушен лекар с 6 легла да взима 2 400 лева, а шеф на отделение - 1 280."..

публикувано на 19.07.19 в 14:38

На събор в Ново село

Тази година новоселският събор съвпада с големия летен църковен празник Илинден. Най-богат на събития е съботния ден. Празничната програма започва на стадиона в 18.00 часа с футболен мач между отборите на мъжете и юношите от Ново село.  В 21.00 часа на площада започва да свири Балейската духова музика.  От 21.30 часа на сцената ще излезе попфолк..

публикувано на 19.07.19 в 14:17