Нов инвеститор дойде във Враца

4
Снимка: Община Враца

Кметът на Враца Калин Каменов откри нов цех на столична фирма, в който има 5 нови работни места. Дружеството е от новите инвеститори за града, които са разкрили своята мощност, благодарение на спечелен проект по Оперативна програма „Конкурентноспособност“, обясни управителят й Христо Стоянов.

„Общата стойност на договора е за 1 417 600 лева, от които европейското финансиране е за 846 804 лева, националното – 149 436, а собственото участие – 421 360 лева“.

Новото производство, което реализира фирмата е въвеждане в експлоатация на екшън камери върху предпазните каски, използвани при екстремни спортове.

„Оказва се, че след автомат „Калашников“, по опасности се нарежда ютуб, където хората обичат да качват клипчета от екстремни места“, обясни търговският директор Стоян Стоянов:

Проектът е финансиран от министерството на икономиката и е определен като иновация, допълни той.

„Благодаря ви, че идвате с вашия бизнес във Враца и инвестирате средства в нашия град. Надявам се да повлечете крак и след вас да дойдат и други предприемачи. В Община Враца вие ще срещнете коректен партньор. Откривате вашия цех в момент, в който в града ни се води един важен дебат – за необходимостта от подготвени кадри. Знам, че ще давате не минимална работна заплата на работниците си, а те, трудейки се в европейски условия, ще ги заслужават“, каза кметът Калин Каменов.

След речите Калин Каменов преряза лентата.


Галерия

Вижте още

Общинската избирателна комисия в Чупрене ще заседава по казуса с кметския пост

В община Чупрене, която остана без кмет след задържането на Ваньо Костин, е насрочено заседание на Общинската избирателна комисия. Поводът е постъпило писмо от Общинския съвет. Ваньо Костин е задържан, но не и отстранен от длъжност, затова Общинският съвет не може да определи временно изпълняващ поста. Длъжност заместник- кмет в Чупрене няма, така че..

публикувано на 23.04.19 в 15:06

Още един инвеститор стъпва във Враца

Договор с нов инвеститор ще подпише в сряда Община Враца. Фирмата ще изгради завод за производство на каучукови изделия в автомобилната промишленост. Намерението на компанията е да вложи 22 милиона лева , като разкрие първоначално 500 нови работни места .  В сряда в 12 часа кметът Калин Каменов и представители на фирмата ще подпишат..

публикувано на 23.04.19 в 14:34

Ученици подредиха изложба за Търновската конституция в Монтана

Изложба, озаглавена "Търновската конституция", през погледа на ученици от 4- то училище “Иван Вазов” в Монтана подредиха в Държавния архив.  Преди дни отбелязахме 140 години от приемането на Търновската конституция. Исторически факти припомни директорката на архива Ангелина Емилова:  "През април 1878 година, под ръководството на княз Дондуков,..

публикувано на 23.04.19 в 14:24
НАП-Видин

Всяка трета декларация за доходите във Видин подадена по електронен път

Остават 7 дни до крайния срок, в който всички физически лица трябва да декларират доходите си за 2018 година. На неспазилите срока ще се налагат санкции. Това каза за Радио ВИДИН Милена Борисова , експерт в офиса на приходната агенция във Видин:  "30 април е срокът и за плащане на декларирания данък за довнасяне. След този срок започват да се..

публикувано на 23.04.19 в 14:00

В Монтана отбелязаха Световния ден на книгата

В Световния ден на книгата - 23 април, в Монтана, бе даден старт на кампанията "Маратон на четенето". Така за 14-ти път Регионална библиотека “Гео Милев” се включва в Националната кампания за насърчаване на четенето, организиран от Асоциацията на българската книга. "Вашето присъствие е доказателство, че книгата и знанието са непреходна ценност и..

публикувано на 23.04.19 в 13:31

Млади предприемачи от Врачанско в битка на идеи

Регионалното състезание за млади предприемачи по програмата "Учебна компания" се провежда във Враца. Във форума участват 26 отбора на ученици от областта. Участниците ще бъдат интервюирани от 5- членно жури, пред което ще представят и своите проекти. Осемте отбора, които достигнат до финала в регионалния кръг ще се съревновават с млади предприемачи от..

публикувано на 23.04.19 в 12:42

Делото срещу директори на врачанската болница отново в Прокуратурата

Върнаха на прокуратурата делото срещу двама бивши директори на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца и заместник-здравния министър Михаил Зортев. По време на разпоредителното заседание в Специализирания наказателен съд бяха установени процесуални нарушения, заради които специализираната прокуратура ще трябва да преработи отново обвинителния акт и да го внесе..

публикувано на 23.04.19 в 12:36