Литератори в Белоградчик посветиха четене на любовта

2
Снимка: Иванка Петрова

„В разгара на зимата любовта е като топло палто, в което да завием премръзналите си души.” С тези думи откри литературното четене, посветено на любовта, Наташа Младенова – председател на Литературен клуб „Георги Савчев” при Народно читалище „Развитие 1893” – Белоградчик. Членовете на клуба четоха свои авторски стихове, както и стихове на любими наши и световни поети. В авторските стихове се усещаха нотки на тъга от раздялата с любимия, мъка по отминалата или неосъществена любов, но и радост и щастие от изживените мигове на наслада.

„ … и мисля си, и мисля си,/ а моят дух ми се присмива,/ развеселен е -/ вече тича/ и виж – отново пътя ти пресича…” – така с носталгично – иронични нотки звучеше стихотворението на Александър Тодоров – един от местните творци, който беше най – бурно аплодиран. Не бях забравени и Сафо, Шели, Шекспир, Пабло Неруда, Теодор Траянов, Димчо Дебелянов, Георги Константинов. Литературното четене завърши с цитати за любовта от произведения на наши и чужди автори.

Галерия

Вижте още
Протестите за магистрала до Видин започнаха преди година

Нов протест във Видин година след като граждани излязоха на пътя с искане за магистрала до София

Година   след началото на протестите с искане за  магистрала до София, във Видин граждани излизат отново на пътя. Припомнят, че с решението на Министерски съвет от 7 март миналата година са поети конкретни ангажименти, но казват, че сроковете не се спазват. Откакто беше взето решението нищо не се случи, твърди организаторът Росица..

публикувано на 23.01.19 в 17:45

Снимката на 23 януари 2019 година

Грипна епидемия в област Видин обяви Регионалната здравната инспекция. Преустановяват се учебните занятия. Година   след началото на протестите с искане за  магистрала до София, във Видин граждани излизат отново на пътя. 141 на 10 000 души население е заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в Монтана за изминалата..

публикувано на 23.01.19 в 17:37

Учени ще съхранят и популяризират културно-историческото наследство във Видинско

Започва инициатива на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" за изследване и съхраняване на християнското и културно-историческото наследство на Северозападна България . Екипът ще работи три години във видинските села Владиченци, Мали Дреновец, Извор и Държаница, както и в манастирите Изворски и Добридолски. "Теоретичният характер на проекта..

публикувано на 23.01.19 в 17:28

"Северняци" дариха 40 бутилки с капачки за малката Зара

Дарение от 41 десетлитрови бутилки от минерална вода, пълни с капачки, получиха във видинската гимназия "Проф. д-р Асен Златаров". Дарението е от Фолклорна студия "Северняци" за каузата "Кап-кап- капачки за бъдещето на Зара" , и бе предадено преди репетицията на най-малките танцьори, каза Мартин Георгиев , който е сред организаторите: "Тези капачки ще..

публикувано на 23.01.19 в 15:55

Грипна епидемия във Видин

Грипна епидемия в област Видин обяви Регионалната здравната инспекция (РЗИ). Преустановяват се учебните занятия . "От утре (24 януари 2019 година) е обявена грипна епидемия и грипна ваканция за учениците от 24 до 28 януари включително" , каза за Радио Видин д-р Гергана Джамбова , директор на РЗИ Видин. През последните два дни е регистрирано рязко..

публикувано на 23.01.19 в 15:23

Двойно повече заболели от грип в Монтана за седмица

141 на 10 000 души население е заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) в Монтана за изминалата седмица, отчетоха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Спрямо предходната седмица увеличението е двойно. Сред наблюдаваните общо 3960 души от всички възрастови групи през третата седмица са регистрирани 56 случая на ОРЗ,..

публикувано на 23.01.19 в 13:27