"Море от любов" заля новоселското училище

Снимка: Светла Бондова

Не, че не бяха предупредени – обява беше залепена на най-видно място, че море от любов ще се изсипе на 13 февруари от 9.30 ч. в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ във видинското село Ново село. Защото за любовта няма граници и числото 13 не е фатално. Пък и сме в Ново село – център  на лозарството, който е избрал 14 февруари за общински празник, защото тачи Трифон Зарезан.

Но да се върнем към морето от любов. Първо от него излезе Афродита Киприда със своите купидончета. След това Ромео и Жулиета изрекоха своите клетвени слова. После се включи и цялата любопитна и влюбена публика, която трябваше да отговаря на веселата викторина. А за завършек купидончетата изиграха танц от столицата на любовта – Париж.

Празникът „Море от любов“ бе подготвен от клуба по сценично изкуство с девиз „Ние творим и се забавляваме“ по училищния проект „Твоят час“ под ръководството на преподавателката Румяна Върбанова. 


Вижте още

Бабинден отбелязаха в мездренското село Царевец

В мездренското село Царевец всяка година на 19 януари, когато се отбелязва Бабинден по стар стил, жените с деца до 3-годишна възраст се събират, пременени в народни носии и заедно отиват при бабата-акушерка, на която ритуално измиват ръцете. Традиционно в честването на Бабинден в Царевец се включва и каруца с конски впряг, с която бабата-акушерка отива..

публикувано на 19.01.19 в 17:09

Пълно лунно затъмнение ще може да се наблюдава на 21 януари

Пълно лунно затъмнение ще може да се наблюдава рано сутринта на 21 януари. Тъй като затъмнената Луна ще бъде ниско над западния хоризонт е добре желаещите да наблюдават явлението да потърсят място за наблюдение, което има нисък хоризонт в посока запад или да използват горните етажи на високи сгради в посока запад. "Това е първото затъмнение,..

публикувано на 19.01.19 в 15:31

Експозиция за Търновската конституция откриха във Враца

Областният управител на Враца Малина Николова откри документална изложба, посветена на 140 години от Учредителното събрание, приело Търновската конституция и възстановило България като самостоятелна европейска държава. Експозицията съдържа 40 платна с висока стойност, представяща ценни документи и моменти от историческото събитие през 1879 г. По време на..

публикувано на 19.01.19 в 14:58

Във видинското село Майор Узуново възстановиха честването на Йордановден

Отец Иван отслужи службата на Йордановден в местния храм "Св. ап. Петър и Павел" . "След това хората посетиха няколко къщи, където за здраве бяха поръсени животните и дворовете на хората. Във всеки дом ги чакаше маса с почерпка, а накрая хората от селото се събраха пред читалището, където ги чакаше също почерпка и греяно вино, приготвено в медно менче,..

публикувано на 19.01.19 в 13:13

Шофьор на ТИР загина на място

Катастрофата е станала на международния път Е79, съобщиха от областната дирекция на МВР във Враца. Пътно-транспортното произшествие е станало между Ботевград и Мездра в отсечката от Люти дол до Ребърково. Товарен камион с прикачено полуремарке, управляван от Л.Д. на 44 години от Димитровград попада в крайпътната канавка вдясно по посока на движението и..

публикувано на 19.01.19 в 13:03

В Козлодуй отпускат финансова помощ за новородено дете

Общинският съвет в Козлодуй ще разгледа предложение за приемане на Правилник за реда и условията за отпускане на еднократна финансова помощ за новородено/осиновено дете на територията на община Козлодуй. "В изпълнение на социалната си политика, в Община Козлодуй повече от 2 години се опитваме да стигнем до правилник, с който да подкрепим с..

публикувано на 19.01.19 в 11:14