"Море от любов" заля новоселското училище

Снимка: Светла Бондова

Не, че не бяха предупредени – обява беше залепена на най-видно място, че море от любов ще се изсипе на 13 февруари от 9.30 ч. в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ във видинското село Ново село. Защото за любовта няма граници и числото 13 не е фатално. Пък и сме в Ново село – център  на лозарството, който е избрал 14 февруари за общински празник, защото тачи Трифон Зарезан.

Но да се върнем към морето от любов. Първо от него излезе Афродита Киприда със своите купидончета. След това Ромео и Жулиета изрекоха своите клетвени слова. После се включи и цялата любопитна и влюбена публика, която трябваше да отговаря на веселата викторина. А за завършек купидончетата изиграха танц от столицата на любовта – Париж.

Празникът „Море от любов“ бе подготвен от клуба по сценично изкуство с девиз „Ние творим и се забавляваме“ по училищния проект „Твоят час“ под ръководството на преподавателката Румяна Върбанова. 


Вижте още

230 човека са гласували до момента на изборите в село Градешница

Втори тур на кметските избори се провежда във врачанското село Градешница. Любомир Младенов от ПП ГЕРБ и Борислав Борисов от ПП „Синьо Единство“  се борят на втори тур на кметските избори в селото, което е част от община Криводол, в област Враца. " 230 човека са гласували до 17 часа. Хората от подвижната секция вече са приключили гласуването. Спокойно..

публикувано на 25.02.18 в 17:37

В Мездра ще посрещат тържествено Баба Марта

Двудневна инициатива " Мездра - бяла, румена, засмяна" подготвя община Мездра за посрещане на Баба Марта. На 27 март от 11.00 часа ще започне традиционното украсяване на дърветата на площад "България", в което ще се включат деца от детските градини и училища от Мездра и Зверино. За българите, които уважават празника ще звучи "Моя страна, моя..

публикувано на 25.02.18 в 15:30
бойница

В Бойница отбелязват 10 години Клуб на пенсионера

Гости от шест клуба от други населени места ще посрещнат в Клуба на пенсионера в Бойница на 27 февруари. Поводът е честването на 10 години от създаването му. "Имаме доклад за дейността, който ще изнесем на честването. Ще има поздравления от клубовете и от децата на Бойница от 5 до 18 години, с които работим. Гостите са от Белоградчик, Видин, Димово,..

публикувано на 25.02.18 в 15:10

Белоградчик отбеляза 140 години от освобождението си

С панахида пред паметника на загиналите във войните и полагане на венци и цветя започна тържеството   по повод 140 г. от освобождението на града от османско владичество. Празникът продължи в салона на НЧ „Развтие 1893г.”. Кметът Борис Николов произнесе реч, в която припомни славните дни на Руско – Турската освобидителна война и имената на..

публикувано на 25.02.18 в 14:50

АПИ: Отложете пътуването си в следващите 24 часа, ако то не е спешно

Пътуването по пътищата на страната ще бъде затруднено през следващото денонощие. За това предупреждават от АПИ. През нощта срещу понеделник се очаква рязко влошаване на времето, усилване на валежите и понижение на температурите от силния североизточен вятър. Възможни са виелици и снегонавявания. Прогнозата на метеоролозите е за силен снеговалеж в Западна..

публикувано на 25.02.18 в 13:10

Тодоровден в село Салаш

Село Салаш е единственото село в община Белоградчик, което е запазило обичая надбягване с коне на Тодоровден. И днес то събра любителите на кушиите на мегдана. С празничен водосвет, отслужен от свещеноиконом Рафаил започна празника. В обръщението си към присъстващите отецът поздрави именниците и добави : "Радвам се, че днес въпреки лошото време, пак..

публикувано на 24.02.18 в 16:29