Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Тошев: Протестите във Видин са манипулативно-политически

Снимка: Радио ВИДИН

Протестите във Видин са манипулативно-политически процес, който няма нищо общо с пътя. Това каза на пресконференция народният представител от ПП ГЕРБ Владимир Тошев:

"Политически са по простата причина, че организаторите на протеста много мандати са участници в политическия живот на Видин и като съветници, и като депутати и е изключено в ролята, която сега искат да заемат, да се пишат предводители на гражданите на Видин. Манипулативен е по простата причина, че фактите говорят съвсем различни неща- в различни форми върви процедурата по изграждането на Е-79 и ще се изгради с или без организирани протести."

Владимир Тошев посочи, че част от организаторите на протестните действия трябва да обяснят как поддържат висок стандарт на живот, след като официално фирмите им работят на загуба.

"Хората, които заявяват, че са "за" промяната на практика не искат промяна, а искат повече за себе си. Повече във всяко едно естество. Участъкът от Мездра до Ботевград ще бъде готов през 2021 година, а участъкът от Дунавци до Медовница- 2022 година и ще бъде с магистрални габарити"
, добави Владимир Тошев.

СнимкаПротестно писмо на автобусни превозвачи е получено в областната администрация във Видин, съобщи областният управител Албена Георгиева. Фирмите настояват да не се допуска блокиране на път Е-79, както се случи на четири пъти през последните седмици.

"Остро протестираме срещу извършваното напоследък неколкократно безотговорно и необосновано блокиране на международен път Е-79... Преобладаващата част от пътниците са възрастни хора. Блокирането на автобусите възпрепятства техния достъп до здравни и социални услуги, предлагани в град Видин, както и затруднява нормалното им прибиране по домовете. Обръщаме се към Вас с настояване компетентните органи да гарантират правото ни на работа", се казва в писмото.

"Ще се обърна още днес към компетентните органи, ще изпратя писмото по компетентност към тях, за да се предприемат някакви мерки", заяви Албена Георгиева.

СнимкаПротестното писмо е подписано от 8 от общо 11 лицензирани превозвачи във Видинско.

"Аз повече от протестиращите искам да има магистрален път, но искам и правото си на работа. Плащам заплати, има болни пътници, които пътуват за болница, възрастни хора, трябва да отоплявам автобуса, докато стои четири часа и не ми е приятно"
, обясни представителка на превозваческа фирма.



Владимир Тошев призова ръководството на видинската полиция да предприеме необходимите мерки, за да не се допуска отново главният път да бъде блокиран от протестиращи:

"Да си стъпят на краката в пълните си правомощия, за да не се нарушават от няколко десетки души правата на стотици хиляди хора."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 16 април 2024 година

В урок по история за  Търновската конституция , проведен под формата на състезание, се включиха десетокласници от Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" - Видин. Те показаха познанията си за процеса на приемане на първата българска конституция и за учредителите.  Забраната за износ на инсулинови лекарства и антибиотици за деца се..

публикувано на 16.04.24 в 18:00

Във Видин представиха идея за популяризиране на Културен център "Жул Паскин"

Концепция за популяризирането на Културен център "Жул Паскин" представиха от архитектурно студио "Ателие 3" на среща в реновираната сграда на бившата Видинска синагога. Идеята е посетителите да научат не толкова известни факти за Видин, за еврейската общност, както и за творчеството на големия художник Жул Паскин, роден в града. Това ще бъде..

публикувано на 16.04.24 в 17:15

Във Враца предлагат 2 май да е неучебен ден в общината

Втори май да бъде неучебен за училищата на територията на община Враца предлага Красимир Богданов . Местният общински съветник се мотивира с възможността да не се прекъсва серията от почивни дни, която включва официалните празници и неработните дни в началото на май. Според него времето може да бъде използвано пълноценно за подготовка за..

публикувано на 16.04.24 в 16:32

Шофьор получи наказание за опит за трафик на хора през Дунав мост 2

С условно наказание от 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“ и глоба от 3 000 лева приключи дело на Района прокуратура - Видин срещу шофьор на товарен автомобил за опит за трафик на хора през границата. На 30 януари той е опитал да изведе  13 сирийци  от страната през граничния пункт при Дунав мост 2 , съобщиха от Апелативната прокуратура в..

публикувано на 16.04.24 в 15:03
Снимката е илюстративна

Първи за годината случай на коклюш е регистриран в Монтана

Регистрираха първи случай на коклюш за годината в област Монтана . Заболяването при детето е преминало леко. То е регистрирано при 6-годишно дете от детска градина в Монтана. Случаят е първи за годината. Взети са всички противоепидемични мерки, съобщи Елена Тодорова, старши инспектор в Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в града. "Детето е с..

публикувано на 16.04.24 в 14:55

Видински ученици показаха знания за Търновската конституция

В урок по история за Търновската конституция , проведен под формата на състезание, се включиха десетокласници от Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" - Видин . Те показаха познанията си за процеса на приемане на първата българска конституция и за учредителите.  Задоволство от представянето на учениците изрази преподавателят по история..

публикувано на 16.04.24 в 14:08

Готова е програмата за великденските празници в Монтана

Монтана ще посрещне Великден с песните на дуета Соня Чакърова и Димитър Аргиров , съобщават от Общината. Заедно с тях на откритата сцената на пл. „ Жеравица “ ще бъде и Фолклорен ансамбъл „ Ситница “. Празничният концерт ще започне на 5 май в 10:30 ч. Великденската програма на общината включва още 4 концерта, посветени на най-големия..

публикувано на 16.04.24 в 14:00