Полицейска акция се проведе във видинския квартал "Нов път"

Има задържани за избягване на плащане на ДДС и неправомерно усвояване на средства от еврофондове
| обновено на 13.03.18 в 14:40
Снимка: Радио Видин

Екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Дирекция „Жандармерия“ проведоха операция във видинския квартал „Нов път“, съобщават от МВР. Действията са по досъдебно производство на Специализираната прокуратура. Предметът му е избягване на плащане на ДДС и неправомерно усвояване на средства от еврофондове. В хода на операцията са иззети компютърни системи, оптични носители на информация, банкови и счетоводни документи, множество дебитни карти, които не са при титулярите, електронни подписи и печати на липсващи търговци, касови апарати и др. Ще бъдат назначени експертизи.


В рамките на операцията са задържани общо петима души на територията на Видин, Варна и София.


Предстои прецизиране на събрания доказателствен материал с оглед привличането им в качеството на обвиняеми за участие в организирана престъпна група. 


Както Радио ВИДИН съобщи по-рано, униформените бяха пред къща на улица "Чайка" във видинския квартал. По информация на жители на квартала в къщата живеят петима братя, единият от които е общински съветник:


"При ония са влезнали вътре, ама какво правят не казват. В една къща, те са пет братя... В 7 часа дойдоха, качиха се там по покривите, нагоре се качиха, те са влизали вътре. Те са хора верващи, добри хора, пастори. И те се занимават със строителство, и братята, и бащата... Само в една къща е това чудо, баш че ли човек са убили..."


Петко Асенов живее в близост до къщата, в която се проведе полицейската операция. Видял от прозореца си още сутринта, че има много автомобили на полицията. 

"Сутринта видях много полиция, много жандармерия на улицата. Просто се учудих на това, което става и веднага излезнах да видя. Окупираха почти целия квартал "Нов път". Успях да говоря с някои от полицията и ми казаха, че това е акция на ГДБОП от София. Така ли ще бъдат окупирани ромските квартали, с жандармерия и с полиция? Това ли е решението? Това не е полицейска държава", коментира Петко Асенов- комисар на Световната ромска организация за България.


Вижте още

Видин се присъединява към инициативата Часът на Земята

Десетото издание на глобалната инициатива Часът на Земята ще се проведе на 24 март (събота), от 20.30 до 21.30 ч. Тази година темата е „Свържи се с природата”, а фокусът е върху опазване на биоразнообразието. За поредeн път Община Видин се включва в кампанията, съобщават от местната управа. В продължение на 1 час ще бъде загасено..

публикувано на 23.03.18 в 15:49

Хора с увреждания в Монтана се обявиха против готвени реформи

Хората в неравностойно положение от Монтана не желаят да им отнемат правото да живеят по-добре. Те подкрепят националния протест на хората с увреждания, който е под наслов “Не на реформата, отнемаща права”.  Председателят на Съюза на слепите в България Васил Долапчиев и член на  организационния щаб на националния митинг-протест се срещна в..

публикувано на 23.03.18 в 15:00
Кутията в СУ Цар Симеон Велики - Видин

Акцията "Бъди човек" ще зарадва възрастни хора във Видинско

Великденската кампания на инициативата "Бъди човек" започна във Видинско. Акцията се организира в подкрепа на възрастни хора на село. Двамата млади хора, които се ангажират с нея са  Антонина Лозанова и Ивайло Петков . "Акцията "Бъди човек" се провежда по време на коледните и великденските празници и тази година ще има акция и за Великден...

публикувано на 23.03.18 в 14:47

Община Видин кандидатства за безжичен публичен интернет

Европейската комисия пусна в действие на 20 март уеб портала на инициативата за финансиране на проекти за безплатен публичен безжичен интернет. Програмата предлага на общините ваучери на стойност 15 000 евро за създаване на точки за свободен достъп до безжичен интернет на обществени места по избор.  Първите общини, подали заявление за финансиране, ще са..

публикувано на 23.03.18 в 13:49

Проходими са пътищата в община Бойница

Около и над 30 сантиметра е снежната покривка на територията на община Бойница. Няма затворени пътища, въпреки сложната обстановка, каза кметът  Анета Генчева : "До селата е проходимо, само за местността "Швърлик" ще се опитаме следобед да отворим пътя. Няма затворени пътища, но е сложна обстановката." В общинския център са почистени само главните..

публикувано на 23.03.18 в 13:43
Васил Василев, председател на Окръжен съд- Видин

Законодателни промени предлага председателят на Окръжния съд във Видин

317 дела са постъпили в Окръжния съд във Видин през изминалата година. 72 от тях са граждански, а 67- търговски, съобщи председателят на съда Васил Василев . В сравнение с предходната година се отчита незначително намаление на броя на постъпилите дела. Постъпили са и 17 фирмени дела. Според Васил Василев, броят им е по-малък в сравнение с..

публикувано на 23.03.18 в 13:32