Спада нивото на водата в залетите терени в Брегово

| обновено на 13.03.18 в 14:22
Снимка: Анжела Каменова

С няколко сантиметра вече е спаднало нивото на водата в залетите терени в Брегово, след като от тази сутрин започна работа обещаната вчера от директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов техника. Повече от 30 служители на пожарната работят по отводняването. Проблема с подпочвените води не можем да го решим, но с помпите помагаме, коментира директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" във Видин комисар Станислав Генчев:
"Естествено, ние проблема с подпочвените води не можем да го решим, защото той е свързан с високото ниво на река Тимок и от високото ниво зад дигата. Но засега това е най-правилният начин да осигурим безопасност за хората. Защитната дига до стадиона, така наречената, е в добро състояние и нямаме проблеми с нея."
Няма замърсяване на водата в Брегово, съобщиха от Регионалната здравна инспекция след анализ на проби за качеството на питейната вода. 
Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще посети Брегово по разпореждане на премиера Бойко Борисов заради обявеното там бедствено положение. Изпълнителното бюро на БСП провежда изнесено заседание в пограничния град. 
Вижте още

Видин се присъединява към инициативата Часът на Земята

Десетото издание на глобалната инициатива Часът на Земята ще се проведе на 24 март (събота), от 20.30 до 21.30 ч. Тази година темата е „Свържи се с природата”, а фокусът е върху опазване на биоразнообразието. За поредeн път Община Видин се включва в кампанията, съобщават от местната управа. В продължение на 1 час ще бъде загасено..

публикувано на 23.03.18 в 15:49

Хора с увреждания в Монтана се обявиха против готвени реформи

Хората в неравностойно положение от Монтана не желаят да им отнемат правото да живеят по-добре. Те подкрепят националния протест на хората с увреждания, който е под наслов “Не на реформата, отнемаща права”.  Председателят на Съюза на слепите в България Васил Долапчиев и член на  организационния щаб на националния митинг-протест се срещна в..

публикувано на 23.03.18 в 15:00
Кутията в СУ Цар Симеон Велики - Видин

Акцията "Бъди човек" ще зарадва възрастни хора във Видинско

Великденската кампания на инициативата "Бъди човек" започна във Видинско. Акцията се организира в подкрепа на възрастни хора на село. Двамата млади хора, които се ангажират с нея са  Антонина Лозанова и Ивайло Петков . "Акцията "Бъди човек" се провежда по време на коледните и великденските празници и тази година ще има акция и за Великден...

публикувано на 23.03.18 в 14:47

Община Видин кандидатства за безжичен публичен интернет

Европейската комисия пусна в действие на 20 март уеб портала на инициативата за финансиране на проекти за безплатен публичен безжичен интернет. Програмата предлага на общините ваучери на стойност 15 000 евро за създаване на точки за свободен достъп до безжичен интернет на обществени места по избор.  Първите общини, подали заявление за финансиране, ще са..

публикувано на 23.03.18 в 13:49

Проходими са пътищата в община Бойница

Около и над 30 сантиметра е снежната покривка на територията на община Бойница. Няма затворени пътища, въпреки сложната обстановка, каза кметът  Анета Генчева : "До селата е проходимо, само за местността "Швърлик" ще се опитаме следобед да отворим пътя. Няма затворени пътища, но е сложна обстановката." В общинския център са почистени само главните..

публикувано на 23.03.18 в 13:43
Васил Василев, председател на Окръжен съд- Видин

Законодателни промени предлага председателят на Окръжния съд във Видин

317 дела са постъпили в Окръжния съд във Видин през изминалата година. 72 от тях са граждански, а 67- търговски, съобщи председателят на съда Васил Василев . В сравнение с предходната година се отчита незначително намаление на броя на постъпилите дела. Постъпили са и 17 фирмени дела. Според Васил Василев, броят им е по-малък в сравнение с..

публикувано на 23.03.18 в 13:32