Защо са нужни извънкласните дейности в училище

Снимка: Радио ВИДИН

Истинско разведряване след задължителните часове в училище са извънкласните дейности. При тях имаме правото на избор – изкуства, езици, математика, спорт и т.н. Днес ще разберем от младите полезни ли са тези занимания и защо:

„Извънкласните дейности в малки или големи групи, позволяват на учениците да се адаптират добре в различни среди. Важно е извънкласните дейности да се избират по желание на учениците. Чрез тях престоят в училище може да стане по-приятен. Изборът на подходяща извънкласна дейност гарантира нейната ефективност. Така детето се чувства на мястото си. Общуването с други деца, със същите интереси, се отразява добре. По този начин, ще се гарантира посещаемостта.“

По време на извънкласните дейности можем да се запознаем с още много хора, които споделят нашите интереси и да си отпочинем от тежкия ден в училище. 


Вижте още
Дейвид Славчев, директор на видинския Драматичен театър

Дейвид Славчев: Чакаме решение за актьори по "Мелпомена" във видинския театър

Все още се чака решение на Министерството на труда и социалната политика за привличането на актьори към видинския театър по програма "Мелпомена", която се финансира от ведомството.  Това каза новият директор на театъра Дейвид Славчев , който гостува в   "Цветовете на деня" :  "Имаме уговорка (с председателя на Съюза на артистите в..

публикувано на 13.12.18 в 16:49

Книжарската професия, любовта към книгите и още нещо

Катерина Маркова е минен техник , с видински корени. Родена е в село Извор , където е живяла като дете. Днес, на 75 години , е деен работещ пенсионер , пише и стихотворения , които обаче не излизат от печат . Живее във Вършец и има малка книжарничка , единствената в града, вече близо 30 години , и никакво свободно време. "Отначало..

публикувано на 13.12.18 в 16:30

Иванеса от Видин: Учениците в Холандия получават еднакви подаръци

Иванеса е от Видин , но живее от дълги години в Холандия . Разбира се, тя и семейството ѝ всяка година спазват българските обичаи по празниците, но също така се придържат към традициите в страната, в която са в момента. Иванеса има две прекрасни момичета-близначета, които за поредна година в училище трескаво се подготвят за Коледа и посрещането на..

обновено на 13.12.18 в 13:59

Адвокат представя дебютна книга с разкази във Видин

Десислава Каменова , адвокат на свободна практика и медиатор при извънсъдебно решаване на спорове в София, ще представи дебютната си книга "Лукиана" във Видин . Родената в крайдунавския град юристка пише къси разкази, а първата ѝ книга се появява в изпълнение на едно новогодишно обещание. "Връщах се от празнуване на Нова година, времето беше..

публикувано на 13.12.18 в 11:26

В "Музикална зона" на 13 декември 2018 слушаме Дейв Брубек – 2 част

През 1959 г. излиза албумът Time Out на класическия "Дейв Брубек квартет" , включващ музикантите: Дейв Брубек – пиано, Пол Дезмънд – алт саксофон, Джо Морело – барабани и Юджийн Райт – бас. Уникалното за албума е използването на неравноделните ритми, характерни за нашия регион, между които е турския аксак. Експериментирането с..

публикувано на 13.12.18 в 09:00

Археолози откриха антични обекти по новото трасе на Е79

Седем археологически обекта са установени по трасето на бъдещия скоростен път за Ботевград, в участъка Видин-Монтана . Преди да започне изграждането на пътя, тези обекти трябва да бъдат проучени, каза археологът от Регионален исторически музей- Видин и един от членовете на екипа, извършил обследването - Николай Казашки : "Обектите са антични и..

обновено на 12.12.18 в 14:49