Трима оцеляха при катастрофа на Е-79

Снимка: Жоро Александров

Тежка катастрофа на международен път Е-79 по чудо се размина без жертви. Инцидентът е станал малко след 14 часа на участъка между Мездра и Враца. Шофьор на „Мерцедес“, който се движел към града под Околчица, бил изпреварен и засечен от друг водач. За да избегне удара, изпреварваният шофьор завил рязко и се забил в канавката, като се влачел поне 20 метра, докато спре.

В немския автомобил са се движели трима души, които по чудо са се отървали невредими. Те отказали медицинска помощ и върнали празна линейката, която била повикана от други шофьори.

Малко преди 16 часа смачканата кола беше вдигната от Пътна помощ.


Вижте още

Спешният център във Видин получава нови помещения

Осигурени са помещения за Центъра по спешна медицинска помощ във Видин , след като Министерството на здравеопазването получава част от самостоятелен обект - публична държавна собственост във връзка с подготвяно проектно предложение по процедурата за регионална здравна инфраструктура по Оперативна програма "Региони в растеж” 2014 - 2020. Това..

публикувано на 20.06.18 в 15:57

Правителството одобри концесии за добив на варовик във Видинско и Врачанско

Варовици от находище, което се намира на територията на общините Ружинци и Димово , област Видин ще добива софийска фирма. Концесията се предоставя за срок от 35 години, като през този период концесионерът ще вложи над 549 хил. лв. за добива. Очакваните концесионни плащания за целия период ще надхвърлят 2.6 млн. лв.  Фирма от Враца, ще добива..

публикувано на 20.06.18 в 15:44

Безработни от Северозапада ще се обучават за строители 

Обучават безработни и завършващи училище за строители . Финансирането е по проект “Развитие на съвместния трудов пазар и трудовата мобилност в областта на строителството в Трансграничния район на Румъния и България ”. Водещ партньор по проекта е Румънската Асоциация за Електронна и Софтуерна Индустрия - клон Олтения, град Крайова. От румънска страна..

публикувано на 20.06.18 в 15:21
 Леночка Ангелова, началник на Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана

Монтанските синоптици излизат на протест

Синоптици от Монтана се включват утре, 21 юни, от 9 до 10.30 часа, в националния протест - митинг пред сградата на Българската академия на науките (БАН) в София . Метеоролозите са недоволни от неправомерното разпределение на средствата от държавата. Протестът на синоптиците е срещу целенасочения опит на ръководството на Българската академия..

публикувано на 20.06.18 в 14:29

Безплатни прегледи за рак на гърдата ще има във Видин

Фондация "Една от 8", със съдействието на Община Видин организира на 25.06 и 26.06 (понеделник и вторник) безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата , за жени на възраст от 20 до 65 години, които не са диагностицирани с това заболяване и не са бременни. Прегледите ще се извършват в бившия Румънски културен център, който се намира на..

публикувано на 20.06.18 в 13:18

Труп на 77-годишен мъж е открит в река Малък Искър

Тялото на 77-годишен мъж от София е открито в река Малък Искър, в близост до наследствената му къща във врачанското село Средни рът . Сигналът за трупа е подаден от кметския наместник вчера, 19 юни, в 9:30 часа. Възрастният човек е в неизвестност от 17 юни. Той е дошъл сам в къщата си два дни по-рано, на 15 юни.  При извършения оглед на трупа не са..

публикувано на 20.06.18 в 11:36