"Тайната на предците" с представления на 17 и 18 април

Снимка: Радио ВИДИН

Театралното студио при ГПЧЕ "Йордан Радичков" във Видин ще представи постановката "Тайната на предците". Пиесата е базирана на книгите на Джоан Роулинг за Хари Потър. Сценарият е на учителя по английски и немски език Емил Живков, който е и ръководител на театралното студио. За пиесата казва, че:

"Това е фен пиеса, базирана на дълбоките корени на Хари Потър и Лорд Волдемор."

В основата е една приказка за тримата братя, която се среща в седмата книга за Хари Потър.

"За мен, като учител и като човек, има нещо страхотно важно- това е човешката воля. Човек е създаден от създателя със свободна воля, така че най- напред питах децата кой какво иска да играе. И тогава всеки си взе ролята. Вярвам, че ще стане нещо добро, забавно и мъдро", заяви Емил Живков.
 
Катрин Луканова играе ролята на Игнотус Певерел:

"Той е един от тримата братя. Аз играя неговата стара версия. Той е лъчезарен дядо, защото знае тайната за щастието. Много е стар, над 100 години, уморил се и иска да си отиде вкъщи, смъртта да го прибере."

Анита Ангелова е в ролята на един от смъртните грехове- завист:

"Просто исках да съм грях. Греховете са неотменни помощници на смъртта. Забавно е да играеш един от греховете."

Весела Векова си е избрала ролята на гняв- друг от седемте смъртни гряха:

"Допадна ми тази роля, защото аз по принцип съм много гневен човек. Мислех, че ще е много подходяща за мен."

Ролята на Хардуин Потър- един от предците на Хари Потър е поверена на Росен Кинев:

"Аз съм храбър и умен, и не толкова сръчен, току-що оженен млад мъж. Доста съм непохватен, ще го видите това и в пиесата. Жена ми постоянно ми се кара и се чуди защо е избрала нещо като мен. Накрая го разбира, защото обича, когато я карам да се смее. Моите сцени са по- комични като цяло. Докато другите сцени са по- сериозни, върху тях се замисляш повече, защото там има тази мъдрост, която цялата пиеса иска да предостави на публиката."

Съпругата на Хардуин Потър- Йоланта играе Магдалина Цветанова:

"Тя е най- младата в пиесата, наскоро омъжена за Хардуин. И се опитва да го вкара в правия път. Винаги се връща при него, каквото и да прави, колкото и да я ядосва. Разбира, че любовта побеждава всичко."

15 актьори, ученици от езиковата гимназия, ще излязат на сцената на Драматичен театър Видин. Те ще играят постановката "Тайната на предците" на английски език, но ще има и субтитри. Пиесата на театралното студио е по проект "Твоят час".

"Тайната на предците" ще се играе на сцената на Драматичен театър- Видин на 17 април от 13:30 часа и на 18 април- когато ще има две представления- от 15 часа и от 18 часа. Входът е свободен.

Целият разговор с театралите може да чуете в звуковия файл

Вижте още

Млад актьор започва кариерата си с моноспектакъл

Иван Рангелов е завършил само преди месеци Националната академия за театрално и филмово изкуство, а за премиерата си избира сцената на крепостта „Баба Вида“ в родния Видин . Играе трагикомедията на Димо Дешев „Страсти Илиеви“ , а самият автор намира изпълнението за блестящо. Тази вечер представлението ще е в салона на драматичния театър...

публикувано на 18.09.18 в 15:30

Забавления за децата, вместо цветя за учителите

Инициативата е нова за Видин , а в страната вече набира все по-голяма скорост . От две години в една детска градина в града започна кампания за събиране на средства- парите, които всеки родител би искал да отдели за цветя . През тази учебна година традицията е прекъсната в "Славейче" , но от догодина пак ще заработи , каза за Радио ВИДИН..

публикувано на 18.09.18 в 14:48

Нямаме проблем с никой от блока- твърдят от заведение във Видин

Преди седмица ви разказахме за над 20- годишната сага на живущите във видинския блок "Еделвайс" , които се оплакват от шума от нощното заведение, което се намира под тях. През годините Евгени Чортанов, домоуправител на блока подава множество жалби срещу шума до различни институции. По думите му собственикът на заведението е подал жалба в съда срещу..

публикувано на 17.09.18 в 18:20
влюбени любов обич връзка партньори секс

Защитени ли сме при съвместно съжителство без брак

Много двойки днес живеят заедно без да имат граждански или църковен брак. Споделят апартамент, делят си разходи и дори имат деца- собствени или припознати. Въпреки това, те нямат сключен брак. Често чуваме изразите “фактическо съжителство” и “живот на семейни начала”. Какви са правата ни при подобно съжителство? "Съжителството е ситуация, която се..

публикувано на 17.09.18 в 16:30

Атанас Михайлов: Харесва ми да предизвиквам усмивки

Срещаме се с Атанас Михайлов, или иначе казано Наско от Мело ТВ Мания, Наско от Страх и Наско от Up Down, a в момента Наско от Ice Team. Той участва и във филмови продукции, сред които "Едно дете в повече” и "Църква за вълци”. Често го виждаме и като водещ на различни събития, а в момента е част и от музикално турне на млади поп изпълнители-..

публикувано на 17.09.18 в 13:48

В „Музикална зона” завъртаме стария грамофон с песни, възпяващи българската столица

Честит празник, София! И понеже София има празник, днешната „Музикална зона“ ще бъде посветена на нея- нашата столица- възпята в песни! В деня на София се питаме красива или не дотам, цветна или сива, спокойна или шумна, зелена или прашна е столицата ни? Зависи от гледната точка. Единственото сигурно е, че София е многолика. Такава, каквато я..

публикувано на 17.09.18 в 09:25