"Тайната на предците" с представления на 17 и 18 април

4
Снимка: Радио ВИДИН

Театралното студио при ГПЧЕ "Йордан Радичков" във Видин ще представи постановката "Тайната на предците". Пиесата е базирана на книгите на Джоан Роулинг за Хари Потър. Сценарият е на учителя по английски и немски език Емил Живков, който е и ръководител на театралното студио. За пиесата казва, че:

"Това е фен пиеса, базирана на дълбоките корени на Хари Потър и Лорд Волдемор."

В основата е една приказка за тримата братя, която се среща в седмата книга за Хари Потър.

"За мен, като учител и като човек, има нещо страхотно важно- това е човешката воля. Човек е създаден от създателя със свободна воля, така че най- напред питах децата кой какво иска да играе. И тогава всеки си взе ролята. Вярвам, че ще стане нещо добро, забавно и мъдро", заяви Емил Живков.
 
Катрин Луканова играе ролята на Игнотус Певерел:

"Той е един от тримата братя. Аз играя неговата стара версия. Той е лъчезарен дядо, защото знае тайната за щастието. Много е стар, над 100 години, уморил се и иска да си отиде вкъщи, смъртта да го прибере."

Анита Ангелова е в ролята на един от смъртните грехове- завист:

"Просто исках да съм грях. Греховете са неотменни помощници на смъртта. Забавно е да играеш един от греховете."

Весела Векова си е избрала ролята на гняв- друг от седемте смъртни гряха:

"Допадна ми тази роля, защото аз по принцип съм много гневен човек. Мислех, че ще е много подходяща за мен."

Ролята на Хардуин Потър- един от предците на Хари Потър е поверена на Росен Кинев:

"Аз съм храбър и умен, и не толкова сръчен, току-що оженен млад мъж. Доста съм непохватен, ще го видите това и в пиесата. Жена ми постоянно ми се кара и се чуди защо е избрала нещо като мен. Накрая го разбира, защото обича, когато я карам да се смее. Моите сцени са по- комични като цяло. Докато другите сцени са по- сериозни, върху тях се замисляш повече, защото там има тази мъдрост, която цялата пиеса иска да предостави на публиката."

Съпругата на Хардуин Потър- Йоланта играе Магдалина Цветанова:

"Тя е най- младата в пиесата, наскоро омъжена за Хардуин. И се опитва да го вкара в правия път. Винаги се връща при него, каквото и да прави, колкото и да я ядосва. Разбира, че любовта побеждава всичко."

15 актьори, ученици от езиковата гимназия, ще излязат на сцената на Драматичен театър Видин. Те ще играят постановката "Тайната на предците" на английски език, но ще има и субтитри. Пиесата на театралното студио е по проект "Твоят час".

"Тайната на предците" ще се играе на сцената на Драматичен театър- Видин на 17 април от 13:30 часа и на 18 април- когато ще има две представления- от 15 часа и от 18 часа. Входът е свободен.

Целият разговор с театралите може да чуете в звуковия файл

Галерия

Вижте още

Археолози откриха антични обекти по новото трасе на Е79

Седем археологически обекта са установени по трасето на бъдещия скоростен път за Ботевград, в участъка Видин-Монтана . Преди да започне изграждането на пътя, тези обекти трябва да бъдат проучени, каза археологът от Регионален исторически музей- Видин и един от членовете на екипа, извършил обследването - Николай Казашки : "Обектите са антични и..

обновено на 12.12.18 в 14:49

Скачат ли предпразнично цените на храните във Видин

Според данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата храните поскъпват предпразнично. Дали обаче във Видин се усеща скок на цените на храните и продуктите, необходими за трапезата по празниците ? Предпочитат ли видинчани пикантните промоции в големите супермаркети или се насочват към качествените продукти от пазарите? И как може да..

публикувано на 11.12.18 в 18:25

В библиотека във Видин деца научиха как се празнува Коледа по света

В чуждоезиковата читалня на регионалната библиотеката "Михалаки Георгиев" във Видин деца учеха как се посреща Коледа по света. Гостуваха ученици от 3 и 4 клас на училище „Петко Славейков.“ Там ги посрещнаха и от отдела за изкуство, а участниците в клуба по музика изпълниха коледни песни. Целта е децата да научат как се празнува по света,..

публикувано на 11.12.18 в 17:00

Да запазим усмивката на Зара!

Когато се ражда човек, той започва да пише приказката на живота си. Осеяна с хубави и лоши моменти, приказката на всеки един от нас е шарена и емоционална. Различна е обаче тази на Велизара . Тя е едно прекрасно, слънчево дете, едва на 6 години, което няма други мечти освен тази да оздравее.  Зари се ражда преждевременно, като веднага след..

обновено на 11.12.18 в 13:52

Пенсионери от община Ружинци ще получат помощ от ученик

50 пенсионери от община Ружинци ще получат коледни пакети с хранителни продукти, събрани от благотворителна кампания в помощ на бедните хора. Инициатор на кампанията "Подай ръка на нуждаещия се" е ученикът Кирил Балдев , за който това е поредната благотворителна акция. "Самата инициатива "Подай ръка на нуждаещите се" я стартирах през..

обновено на 10.12.18 в 16:01

"Неделник" от 9 декември 2018 година

Поредният "Неделник" вече ви очаква на сайта ни. Започваме с преглед на старите вестници, а след това ще се срещнем с баща и дъщеря- потомствени майстори на керамиката от Троян, които гостуват във Враца. Показали са свои работи на традиционната изложба- базар в малката зала на художествена галерия "Иван Фунев". Колегата Йорданка Петрова..

публикувано на 09.12.18 в 13:34