Във Враца дават пари за наемането на безработни

Снимка: Жоро Александров

Търсят работодатели, които желаят да наемат безработни по програми, финансирани от Бюрото по труда, съобщиха от институцията във Враца. Намерението е да се насърчи даването на занимание на млади хора, за което има свободен финансов ресурс, допълниха от трудовата борса.

През април има няколко мерки, по които може да се кандидатства. За наемането на безработни младежи по Закона за насърчаване на заетостта до 29 години има отпуснати 6 796 лева, а за стажуване на хора без постоянно занимание на същата възраст- 3 033 лева. Привличането на стаж на хора на 30 и повече години има отпуснати 2 943 лева, допълват от Бюрото по труда. От институцията уточняват, че се предлага финансова подкрепа на предприемачи, откриващи до 5 работни места /микропредприятия/, както и за работодатели, наели военноинвалиди или самотни родители, осиновители и майки-осиновителки.

От Бюрото по труда допълниха, че имат ресурс от 6 421 лева за подпомагане на наемането на безработни до 55 г., както и на продължително останали без трудови навици хора – 7 708 лева, а също така в подкрепа на чиракуване или осигуряване на наставници – 4 170 лева. В Бюрото по труда може да се намери и допълнителна информация, а срокът за кандидатстване е от днес, 16 април, до следващия вторник, 24 април.


Вижте още

Снимката на 17 декември 2018 година

Втората по големина синагога в България ще оживее като културен център на името на един от най-известните художници, родени във Видин- Жул Паскин. Вицепремиерът Марияна Николова, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, придружавани от областния управител Росен Белчев и кметът на Монтана Златко Живков, посетиха дневния център за..

публикувано на 17.12.18 в 18:24

Социалният министър Бисер Петков посети Монтана

Програмата личен асистент ще продължи до септември следващата година , съобщи кметът Златко Живков след среща в Монтана със социалния министър Бисер Петков: "Такова искане има за Центъра за обществена подкрепа и съответно за Дневния център. Това, което е възможно, ще бъде удовлетворено." Вицепремиерът Марияна Николова, министърът на труда и..

публикувано на 17.12.18 в 17:32

Врачанският съд присъди 18 години за убийството на Кунчо Кунчев

Мариян Димов ще лежи 18 години в затвора заради убийството на земеделския производител от Враца Кунчо Кунчев, реши наказателен състав на Врачанския окръжен съд, председателстван от Агнеса Ставарова. Магистратът осъди Димов да плати на съпругата на жертвата Людмила Кунчева и на неговите наследници Пламен и Ирена по 100 000 лева кръвнина. Жестокото..

публикувано на 17.12.18 в 17:17

От днес са в продажба електронните винетки

46 електронни винетки са купени само в първия час от пускане на специализирания сайт www.bgtoll.bg на Националното тол управление. От 14 часа днес в продажба са е-винетки през уеб сайта, мобилно приложение и на терминалите за самотаксуване в търговската мрежа. Над 15 хиляди са били посещенията на www.bgtoll.bg в първия час от старта му, а близо 400 са..

публикувано на 17.12.18 в 17:00

Юбилеен Коледен литературен салон във Видин

Културното мероприятие събира изявени видински автори. Стихотворението, с което Илиян от техникума в гр. Дунавци , е спечелил литературен конкурс за ученическо творчество, ще бъде прочетено на срещата.  Поетесата Сибина Оприна ще бъде представена пред широката общественост на града днес, когато излиза поетичната й книга със заглавие..

публикувано на 17.12.18 в 16:50

Йорданка Благоева с послание към младите

Йорданка Благоева представи в Монтана книгата “Босоногата кралица” преди официалната премиера в София “Книгата е послания към младите хора на България ”, заяви бившата световна рекордьорка в скока на височина Йорданка Благоева, при срещата си с кмета на Монтана Златко Живков. “Направих една равносметка за себе си, че през целия си..

публикувано на 17.12.18 в 16:40