Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В община Лом ще се изпълняват проекти за над 7 милиона лева

Снимка: Радио ВИДИН

Проекти за над 7 милиона лева ще изпълняват малки и средни фирми, земеделски производители, неправителствени организации, училища, читалища и институции в община Лом.

Кметът Пенка Пенкова, която е председател на Колективния управителен орган на Сдружение „Местна инициативна група Лом“ (МИГ-Лом) подписа Споразумение за изпълнение на стратегията за водено от общностите местно развитие. С подписването на това споразумение с Управляващите органи на четири оперативни програми, МИГ- Лом  стартира нов етап от същинското изпълнение на стратегията. Сдружението, съвместно с Община Лом, изработи Стратегия за Водено от общностите местно развитие, която бе одобрена за финансиране. Местната инициативна група МИГ-Лом бе учредена през 2017 г. от представители на местния бизнес, земеделски производители, неправителствени организации, училища, читалища и Община Лом.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Иновативен кабинет ще имат учениците във Вълчедръм

Ученици от Второ основно училище "Иван Вазов" Вълчедръм ще развиват математически и компютърни умения в нова класна стая - STEM център (наука, технологии, инженерство и математика). За изграждането на кабинета ще бъдат вложени около 170 000 лв., обясни Галя Рачкова зам.-директор на училището.  "...Ще бъде по-голямо пространство в което ще има..

публикувано на 19.03.24 в 11:45

С Часа на Земята WWF призовава за живот в хармония с природата

Часът на Земята е все по-близо, а с него и кулминацията на специалната кампания на природозащитната организация WWF " Подари природа. За нашето бъдеще" . Нейният фокус е неразривната връзка между хората и околната среда, която хилядолетия наред поддържа развитието на човешките цивилизации. Според оценките на учените природните..

публикувано на 19.03.24 в 11:28

Празник на домашния сапун подготвят в мездренското село Царевец

На 27 април /събота/ село Царевец отново ще се превърне в място за пробуждане на старите традиции. За трета поредна година ще се проведе „Фестивал на сапуна“. Отново селото ще е домакин на събитие, вплело в себе си традициите и бита на поколенията. Традиционното за село Царевец варене на домашен сапун е вписано в Националната листа „Живи човешки..

публикувано на 19.03.24 в 08:40

Назначиха 10 нови директори на училища в Монтанско

Общо 10 училища в област Монтана имат нови директори, след като спечелиха обявените конкурси. Единствено за 4-то ОУ "Иван Вазов" Монтана не се яви кандидат и там ще продължи да управлява досегашният временен. 14 от 15-те изявили желание за директорските постове преминаха първия етап и се явиха на събеседване. В осем училища в региона директори..

публикувано на 19.03.24 в 07:50

Снимката на 18 март 2024 година

Финалната фаза на общинския кръг на Ученическите игри по футбол за учебната 2023 - 2024 г. се проведе във Видин днес, 18 март. Победител в групата на юношите (XI-XII клас) стана отборът на  ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", ППМГ "Екзарх Антим I" зае второто място, на трето място се подредиха учениците от СУ "П.Р. Славейков" в града. Заместник-кметът..

публикувано на 18.03.24 в 18:05

Кампания за разделно събиране на отпадъци започна в Монтана

Четиригодишни деца от Монтана дадоха старт на кампания за разделно събиране на отпадъци . 18 март е Световен ден за рециклиране. Малчугани от детска градина в Монтана се включиха в занимателна игра за разделно събиране на отпадъци. В кошчета те поставиха опаковки от хартия, пластмаса и метал. "Събираме хартии и шишета...",..

публикувано на 18.03.24 в 17:43

Жител на мездренско село облагородява населеното място с доброволен труд

В село Ослен Криводол живее работлив човек, който дава сърце и душа за хората, без да търси отплата или финансово възнаграждение.  За него най-голямата награда е радостта в очите на децата, които играят на детската площадка или благодарността на изморените пътници, които ще поседнат на пейките, поставени от него по пътя от гарата до селото (2,5..

публикувано на 18.03.24 в 17:15