В община Лом ще се изпълняват проекти за над 7 милиона лева

Снимка: Радио ВИДИН

Проекти за над 7 милиона лева ще изпълняват малки и средни фирми, земеделски производители, неправителствени организации, училища, читалища и институции в община Лом.

Кметът Пенка Пенкова, която е председател на Колективния управителен орган на Сдружение „Местна инициативна група Лом“ (МИГ-Лом) подписа Споразумение за изпълнение на стратегията за водено от общностите местно развитие. С подписването на това споразумение с Управляващите органи на четири оперативни програми, МИГ- Лом  стартира нов етап от същинското изпълнение на стратегията. Сдружението, съвместно с Община Лом, изработи Стратегия за Водено от общностите местно развитие, която бе одобрена за финансиране. Местната инициативна група МИГ-Лом бе учредена през 2017 г. от представители на местния бизнес, земеделски производители, неправителствени организации, училища, читалища и Община Лом.


Вижте още

Снимката на 13 ноември 2019 година

Без служебен автомобил ще ходи на работа кметът на Видин Цветан Ценков, обявиха от общинската администрация. Както и досега, той   ще разчита на своя велосипед, с който се придвижва в града от много години.  Последните  3 нископодови автобуси  пристигнаха в депото на "Тролейбусен транспорт" Враца.  Към момента по линиите на градския..

обновено на 13.11.19 в 18:34

Беседа за видовете наркотици и влиянието им проведоха в Белоградчик

Дискусионна беседа за видовете наркотици и влиянието им върху човешкия организъм, проведоха от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към община Белоградчик сред ученици от VI клас на СУ "Христо Ботев" - Белоградчик.  На децата бяха представени няколко от най-популярните видове дрога.   След..

публикувано на 13.11.19 в 18:09

Представители на 4 държави посетиха Община Враца

Делегация от четири държави, които участват в международен проект "LET’S USE ENERGY USEFULLY", по програма Еразъм+, прие заместник-кметът Петя Долапчиева. На срещата присъстваха преподаватели и възпитаници на учебни заведения от Италия, Турция, Португалия и Унгария участници в проект, чиито партньор е и Професионалната гимназия по търговия и..

публикувано на 13.11.19 в 17:29

Осъдиха таксиметров шофьор за фалшиви банкноти евро

Окръжен съд – Монтана осъди на три години затвор таксиметров шофьор, пуснал в обръщение фалшиви евро банкноти.  Съдът е осъдил И.И.М. на една година "лишаване от свобода", добавил е и още една години за други 4 дела, завършили с присъди срещу него. Делата са за неправомерно получаване под чужда самоличност на парични кредити и трафик на чужди..

публикувано на 13.11.19 в 17:01

Във Враца учредиха нова структура в помощ на образованието за възрастни

Областна координационна група за учене през целия живот учредиха във Враца, съобщават от областната администрация . В състава ѝ влизат представители на Областна администрация, РУО, общини от областта, Дирекция "Бюро по труда" - Враца, ДРСЗ - Монтана, работодателски, синдикални и неправителствени организации, Регионална библиотека, Областен..

публикувано на 13.11.19 в 16:50

70-годишен без сериозни наранявания след тежка катастрофа край Враца

Шофьор, който предизвика зрелищна каскада край Враца, се отърва без сериозни наранявания.  Инцидентът е станал днес преди обяд, близо до популярно крайпътно заведение на пътя за Оряхово.  Възрастният водач, от село Баница, който е на повече от 70 години, по неизвестни все още причини изгубил контрол над колата си, след което автомобилът се..

публикувано на 13.11.19 в 16:19

Пенсионери в Зверино почетоха Деня на добротата

Кулинарна изложба за  днешния Световен ден на добротата откриха в Пенсионерски клуб "Златица" в мездренското село Зверино. Не случайно организаторите на кулинарната изложба избраха точно този ден.  "Да бъдем добри, да се уважаваме, да се събираме, да празнуваме заедно" , сподели в своето слово  председателката на пенсионерския клуб..

публикувано на 13.11.19 в 16:13