В община Лом ще се изпълняват проекти за над 7 милиона лева

Снимка: Радио ВИДИН

Проекти за над 7 милиона лева ще изпълняват малки и средни фирми, земеделски производители, неправителствени организации, училища, читалища и институции в община Лом.

Кметът Пенка Пенкова, която е председател на Колективния управителен орган на Сдружение „Местна инициативна група Лом“ (МИГ-Лом) подписа Споразумение за изпълнение на стратегията за водено от общностите местно развитие. С подписването на това споразумение с Управляващите органи на четири оперативни програми, МИГ- Лом  стартира нов етап от същинското изпълнение на стратегията. Сдружението, съвместно с Община Лом, изработи Стратегия за Водено от общностите местно развитие, която бе одобрена за финансиране. Местната инициативна група МИГ-Лом бе учредена през 2017 г. от представители на местния бизнес, земеделски производители, неправителствени организации, училища, читалища и Община Лом.


Вижте още

Снимката на 20 март 2019 година

60 свободни работни места предложиха 30 работодатели на  трудова борса , която се проведе в Конферентния център на Областна администрация- Видин.   Борсата беше организирана от Бюрото по труда във Видин по Проект ”Национална EURES мрежа”. Форумът беше посетен от 97 търсещи работа хора, които се запознаха с обявените свободни места и изискванията на..

публикувано на 20.03.19 в 17:55

Заради миграцията и обезлюдяването намаляват съдебните дела във Видин

С повече от 10 % са намалели делата в Окръжен съд- Видин само за година, сочи отчетът за дейността на институцията през 2018-та година. Общо 789 дела са образувани през миналата година. В сравнение с предходния отчетен период, те са с 92 по-малко. Причините коментира председателят на Окръжния съд Васил Василев: " Според мен причината е..

публикувано на 20.03.19 в 17:30

Подменят печките на твърдо гориво в Монтана, целта е по-чист въздух

От 8 април започва подаването на заявления от хората, които желаят да кандидатстват за подмяна на печките на твърдо гориво в град Монтана. Общината ще получи финансиране по две програми – “Лайф” и Оперативна програма “Околна среда”.   Днес кметът Златко Живков подписа договор в Министерството на околната среда и водите по Оперативна програма..

публикувано на 20.03.19 в 16:42

Настъпва астрономическата пролет, до края на месеца- хубаво време

Точно в 23 часа и 58 минути тази вечер настъпва астрономическата пролет. Тя започва с пролетното равноденствие, което е около 21 март в Северното полукълбо и около 23 септември - в Южното. Тази година пролетта дойде с много слънце и ведро настроение, подчерта началникът на Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана Леночка Ангелова : "Времето е..

публикувано на 20.03.19 в 16:20

Пролетното почистване на Видин започва на 1 април

От 1 април Община Видин стартира традиционната кампания за пролетно почистване на град Видин, която ще продължи до 17 април, съобщават от местната управа. С изпълнение на дейностите в нейните рамки е ангажирано звено „Чистота“ към Общината. Чистенето ще се извършва по следния график: На 1 и 2 април 2019 г. се почиства 2-ри район             Той..

публикувано на 20.03.19 в 15:02

Компания ще търси нефт и газ във Врачанско

СПМ България“ ООД ще търси и проучва за нефт и природен газ в площ „Блок 1-25 Враца- запад“ , реши правителството. Дружеството ще вложи в проучванията 7.4 млн. евро без ДДС и ще заплати на държавата бонус в размер на 210 хил. евро без ДДС при подписване на договора за търсене и проучване в площта, разположена на територията на Северозападна..

публикувано на 20.03.19 в 14:58

Във Враца започна изграждането на паметник за режисьора Людмил Кирков

От днес във Враца стартираха строителните дейности по изграждане на паметник-чешма в чест на врачанския кинорежисьор – Людмил Кирков , съобщават от Общината. Към момента градинката пред Дом на науката и техниката се подготвя за отливане на основата, където ще бъде поставен 3-метровият фундамент на паметника.  Успоредно с дейностите ще бъде..

публикувано на 20.03.19 в 11:57