В "Музикална зона" на 17 май 2018 слушаме Enya – 1 част

Снимка: thump.vice.com

Днес най-продаваната изпълнителка на Ирландия става на 57 г. Тя е лирично мецосопрано, пианист, композитор и продуцент. Родена е в музикално семейство - от рано пее и свири на пиано. Има четирима братя и четири сестри, с някои от които участва в семейната група Clannad. След раздялата си с тях се събира с продуцентът – аранжор Ники Райън и съпругата му Рома – текстописец. Тримата си сътрудничат в продължение на години, като плод на съвместната им работа са цели девет студийни албума. Слушаме хитове от албумите Enya /1987/, Watermark /1988/, Shepherd Moons /1991/, The Memory of Trees /1995/ и сборният Paint the Sky with Stars: The Best of Enya /1997/.


Вижте още

Даниела Колова и нейното приключение, наречено Мозамбик

Какво е да живееш от другата страна на екватора, да се събуждаш от шума на на вълните на Индийския океан, да си потопен в друга реалност, да споделяш съвсем различна култура и бит, да обърнеш живота и навиците си на 180 градуса - за това разказва в "Другата истина" Даниела Колова от Видин, която четири години е живяла в Мозамбик. "Младостта ми мина..

публикувано на 17.10.18 в 19:05

Проф. Димитър Стоянов представя книга във Видин

Проф. Димитър Стоянов ще представи книгата си "Алтернативата. Защо трябва да променим света, в който живеем?" на среща с читатели от Видин. Дългогодишният преподавател в Техническия университет - София пише книгата си, подтикнат от някои от най-наболелите проблеми на нашето съвремие. Те не са само български, а на целия съвременен свят, обясни..

публикувано на 17.10.18 в 17:04

Разпределиха строителни материали от ремонта на центъра във Видин

Кметове от община Видин получиха заявените от тях количества годни строителни материали, съхранени при демонтажните работи по централната пешеходна зона във Видин. Кметът на общината  Огнян Ценков се срещна с тях в бившето военно поделение, където материалите бяха разпределени:  "В началото на проекта, казахме, че тези материали ще бъдат..

публикувано на 17.10.18 в 17:04

180 години Пристанище Лом

С обновена визия най-старото българско пристанище- пристанището в Лом, посреща 180-годишнината си. Новоизграденият товарен автоподход ще бъде открит с тържествен водосвет. Модерни настилки, нови паркоместа, високотехнологично енергоспестяващо осветление и масивна стоманобетонна ограда са само част от новите придобивки на порта...

обновено на 17.10.18 в 15:51

Млади творци от Северозапада се състезават за Детска мелодия на годината

Млади творци ще представят Българския Северозапад на финала на конкурса "Детска мелодия на годината". Второкласничката от училище "Иван Вазов"-Монтана Ивет Румянова е избрана да изпълни песента "Опит" ,   заедно с момичета от Лом и Шумен-  Ралица Младенова и Виктория Пощарова . Песента е по текст на Дарина Цветкова, музика на Даниела Владимирова..

публикувано на 17.10.18 в 14:33

Санирането във Видин- похвали и оплаквания

Продължава работата по санирането на блокове по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради във Видин. На пет обекта тече усилена работа.  Какви са очакванията на хората, след приключване на дейностите, както и доволни ли са от текущия резултат, това попитахме живущите в блок 3 в жилищен комплекс "Вида" : "Така,..

публикувано на 17.10.18 в 11:09