Трудови посредници консултираха 32-ма младежи в Белоградчик

Снимка: ДБТ-Белоградчик

Дирекция „Бюро по труда” – Белоградчик проведе информационно събитие по проект „Готови за работа”. Той е насочен към подобряване възможностите за намиране на работа и трудова реализация на младежи до 29 – годишна възраст, да се стимулира активността и да се подобрят възможностите за трудова реализация на младите хора, които нито са в заетост, нито се обучават и не са регистрирани в Дирекция „Бюро по труда”. Целта на проявата е да стигне информация до младежите, за да се регистрират като безработни, а Дирекцията да им помогне в търсенето на работа, да ги насочи към групови мероприятия за професионално ориентиране, да подобри уменията им за представяне пред работодателя. Трудовите посредници консултираха 32-ма души. Младежите получиха информация за услугите, които предоставя Бюрото по труда. Предоставени им бяха и материали за търсени на работа в страните от Европейския съюз, за реализираните програми и мерки на територията на Дирекцията и бе обяснено как да си направят регистрация като безработни, за да могат да бъдат насочвани към свободни работни места.  


Вижте още

Оряхово брас бенд е новото име на духовия оркестър в Оряхово

Младежкият духов оркестър към Центъра за подкрепа на личностното развитие - Общински детски комплекс „Людмила Живкова“ в Оряхово получи име. Това се случи в дните на панаира, който градът отпразнува за 87-ми път. В следващите си изяви младежите ще се представят на сцена като "Оряхово брас бенд", каза кръстницата на оркестъра и секретар а общината..

публикувано на 21.08.18 в 14:20

Родители и деца сами обновиха детска площадка в Ребърково

Родители и деца обновиха детските спортни площадки в село Ребърково. Ентусиастите закупили боя и освежили всички съоръжения, намиращи се в детската площадка зад спирката в центъра на селото. Споделят, че редовно се грижат за мястото, защото там се забавляват техните деца и искат да се чувстват по-комфортно. Надяват се хората да уважат техния..

публикувано на 21.08.18 в 11:37

Задържаха двама, откраднали кола в Макреш

Двама мъже, откраднали "Фолксваген Голф", са задържани за срок до 24 часа в Районното управление в Кула. Сигналът за липсващия автомобил в село Макреш е получен на тел.112 в 19.10 часа вчера. 20 минути по-късно полицейски автопатрул засякъл превозното средство в района на ТЕЦ-Видин. Забелязвайки полицаите, шофьорът направил обратен завой и поел в посока..

публикувано на 21.08.18 в 11:27

Български и шотландски гайди за "Белокаменица"

Над 450 души ще участват в третото издание на Националния фолклорен фестивал "Белокаменица" , който ще се проведе на 25 август в мездренското село Царевец. Организатор е местното кметство и читалище, със съдействието на Община Мездра. Още в 8:30 ч. духова музика ще огласи площада, а за 9:30 ч. е предвидено дефиле на участниците,..

публикувано на 21.08.18 в 11:18

Мъжът, прегазил непълнолетния си брат в Камено поле, е бил в нетрезво състояние

Полицията във Враца излезе с подробности за фаталните инциденти , станали само за ден в региона. Малко след полунощ в неделя на улица  в село Камено поле, колесен  трактор, управляван от 38-годишен мъж от същото село с инициали М. Г., неправоспособен водач , блъснал 13-годишния си брат, който починал. Пробата за алкохол на М.Г. е положителна - 0,72..

публикувано на 21.08.18 в 09:31

Реновираха сградата на полицейското управление в Берковица

Реновираха сградата на полицейското управление в Берковица. От там съобщиха, че са усвоени близо 234 000 лв., от които европейското финансиране е в размер на 203 000 лева, и национално съфинансиране. Проектът е изпълнен за 24 месеца. Главната цел на проекта е повишаване енергийната ефективност на сградата на РУП Берковица. Очаква се след ремонтните..

публикувано на 21.08.18 в 09:06