Започна ремонт на Младежкия дом в Белоградчик

Снимка: Иванка Петрова

След дълго очакване започна и ремонтът на сградата на Младежки дом в Белоградчик. Тя ще бъде ремонтирана по проект за енергийна ефективност, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж”. Ще бъдат извършени ремонтни дейности по покрива. Ще се направи топлоизолация, като съпътстваща дейност на вътрешното саниране на сградата. Ще се подмени цялата дограма и ще се монтира енергоспестяващо осветление. Ще бъде подменена и парната инсталация. За хората в неравностойно положение ще се осигури достъпна среда. Тъй като сградата не е ремонтирана от създаването ѝ, Общината отпусна средства от общинския бюджет, за да се направи цялостен вътрешен ремонт. В Младежкия дом се помещава и Детски комплекс  - Белоградчик – Център за подкрепа за личностно развитие. Сградата се използва за репетиции на клубовете към Детския комплекс и Младежкия дом, за представления на ученици, граждани и други състави и трупи. Двете зали дават възможност за провеждането на масови мероприятия, събрания и други дейности. 

С реализацията на проектните дейности, насочени към енергийното обновяване на сградата, ще се облагодетелстват не само работещите в двете институции, деца и ученици, но и граждани на общината и живущи извън нейната територия. Подобряването на външния облик и цялостната визия на Младежкия дом ще създаде и условия за по-добра работна среда и учебен процес. След извършването на ремонта ще се даде възможност да се предоставят по – добри и допълнителни услуги на населението. Но основната цел на  дейностите, които ще се извършат е да се намали потреблението на енергия и емисиите на парниковите газове. Дейностите по енергийната ефективност, които ще се извършат в Младежкия дом, са на стойност около 600 000 лв., а на вътрешния ремонт – 50 000 лв. 


Вижте още

Продължава ремонтът на третокласния път Монтана-Видин

Продължава мащабната рехабилитация на част от третокласния път от Монтана за Видин . 30 километра между областния град и Дъбова махала ще бъдат ремонтирани до края на годината, обещаха в началото на месец април от Агенция "Пътна инфраструктура". Третокласният път е основна връзка на селата Студено буче, Доктор Йосифово, Смирненски, Славотин и..

публикувано на 15.10.18 в 16:25

Белоградчик получи техника за справяне с бедствия и аварии

Община Белоградчик вече разполага с комбиниран багер товарач, окомплектован с прикачени съоръжения, а именно- палетни вилици, булдозерна дъска и щипка за трупи; колесен трактор, оборудван с челна товарачна уредба, гребло за сняг и инвентар за раздробяване на клони; машина за раздробяване на дървесни отпадъци със собствен двигател (дробилка);..

публикувано на 15.10.18 в 16:07

Пътища в Монтанско ще се ремонтират за 11 милиона лева

Близо 11 милиона лева влагат в пътища в област Монтана . Средствата се отпуска с постановление на Министерски съвет. Довършват пътя от Монтана до Бели мел до края на годината. Държавата отпусна допълнително 5 милиона и половина, съобщи депутатът от ГЕРБ Дилян Димитров.  “Идеята ми, като народен представител е Монтана да има добра входно-изходна..

публикувано на 15.10.18 в 13:40

Шофьор без книжка предизвикал тежката катастрофа край Враца

Шофьорът, предизвикал катастрофата на пътя между Враца и Оряхово в неделя, при която изгоряха две коли, никога в живота си не е имал свидетелство за управление на МПС, това съобщиха от полицията във Враца. В бюлетина на Областната дирекция на МВР се допълва още, че през последните 5 години от „Пътна полиция“ са му наложили глоби за 4 550..

публикувано на 15.10.18 в 12:40

Представиха турлашки речник в Белоградчик

„Събитие” – така акад. Веселин Борисов , почетен гражданин на Белоградчик, нарече във встъпителните си думи творбата на Любомир Веселинов „Популярен автентичен турлашки речник ” при нейното представяне в града . „... Позволете ми да открия тази творческа вечер, белязана от едно събитие – това е събитие, новата книга на Любомир Веселинов, един..

публикувано на 15.10.18 в 11:44

Откриха половин тон нелегален алкохол в Лом и Монтана

Екипи на митнически мобилни групи откриха половин тон нелегален алкохол при две проверки в частни имоти в Лом и в Монтана. При проверка на 10.10.2018 г., в къща с двор в Лом, митническите служители откриват в мазето и в пристройка към къщата 146 литра жълта течност с мирис на етилов алкохол, разпределена в пластмасови туби с вместимост от..

публикувано на 15.10.18 в 11:36