Започна ремонт на Младежкия дом в Белоградчик

Снимка: Иванка Петрова

След дълго очакване започна и ремонтът на сградата на Младежки дом в Белоградчик. Тя ще бъде ремонтирана по проект за енергийна ефективност, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж”. Ще бъдат извършени ремонтни дейности по покрива. Ще се направи топлоизолация, като съпътстваща дейност на вътрешното саниране на сградата. Ще се подмени цялата дограма и ще се монтира енергоспестяващо осветление. Ще бъде подменена и парната инсталация. За хората в неравностойно положение ще се осигури достъпна среда. Тъй като сградата не е ремонтирана от създаването ѝ, Общината отпусна средства от общинския бюджет, за да се направи цялостен вътрешен ремонт. В Младежкия дом се помещава и Детски комплекс  - Белоградчик – Център за подкрепа за личностно развитие. Сградата се използва за репетиции на клубовете към Детския комплекс и Младежкия дом, за представления на ученици, граждани и други състави и трупи. Двете зали дават възможност за провеждането на масови мероприятия, събрания и други дейности. 

С реализацията на проектните дейности, насочени към енергийното обновяване на сградата, ще се облагодетелстват не само работещите в двете институции, деца и ученици, но и граждани на общината и живущи извън нейната територия. Подобряването на външния облик и цялостната визия на Младежкия дом ще създаде и условия за по-добра работна среда и учебен процес. След извършването на ремонта ще се даде възможност да се предоставят по – добри и допълнителни услуги на населението. Но основната цел на  дейностите, които ще се извършат е да се намали потреблението на енергия и емисиите на парниковите газове. Дейностите по енергийната ефективност, които ще се извършат в Младежкия дом, са на стойност около 600 000 лв., а на вътрешния ремонт – 50 000 лв. 


Вижте още
здраве кръвно налягане

Ще измерват безплатно кръвната захар и кръвното налягане в Лом

През утрешния ден желаещите да измерят кръвното си налягане и кръвната захар в Лом ще могат да го направят безплатно в мобилен здравно-информационен център. Той ще е разположен пред общинската художествена галерия "Поломие" на ул. „Дунавска“, до сградата на местната общинска администрация. Центърът ще приема желаещите за измерване на кръвна захар и..

публикувано на 19.08.18 в 14:34

С Балканска вечер завършват панаирните дни в Оряхово

Tрети ден в Оряхово продължават панаирните дни. За поредна вечер дефилир на духови оркестри ще зарадва жителите и гости на града. С богата програма от изпълнения на духови оркестри и пъстра фолклорна плетеница на сцената се изявиха самодейци от страната и чужбина. Изпълнения представиха Военния оркестър към 61 стрямска механизирана бригада..

публикувано на 19.08.18 в 14:05

Доброволци почистиха Дунав край село Остров

38 чувала с отпадъци събраха доброволци днес около бреговата ивица на оряховското село Остров. 17 души участваха в инициативата рано тази сутрин. Идеята е на момиче от селото, разказа за Радио Видин кметът на село Остров Ирена Станкулова. „Тази сутрин бяхме на пристанището на село Остров по инициатива на едно момиче-Анелия Кръстева. Тя..

публикувано на 19.08.18 в 13:03

Дарителска кампания подкрепя изгорялата библиотека в Гложене

Дарителска кампания за набиране на книги, в помощ на изгорялата библиотека във врачанското село Гложене е организирана в една от големите групи за четящи хора в социалната мрежа Фейсбук. С кампанията е ангажирана Анна Георгиева , журналист от Враца, която е оптимист за успеха на инициативата. "Заех се да движа кампанията от Враца. След разговори с кмета..

публикувано на 19.08.18 в 12:42

Счупиха нови кошчета във видински парк

Две от новопоставените кошчета за отпадъци във видинския  парк "Владикина бахча" вече са счупени. Страхувам се, че видинчани все още не са научени да пазят това, което Община Видин създава за тях, коментира Даниела Димитрова , управител на фирмата по озеленяване. "Продължаваме с облагородяването на района и подрязването на дървета и храстите. Идеята е..

публикувано на 19.08.18 в 09:02

В Лом започна допитване за дарение към Общината

Община Лом получи дарение от 500 хил. долара от наследството на д-р Андрей Георгиев, който осигури и 2 милиона долара за ПГ "Найден Геров" в Крайдунавския град. Желанието на дарителя е средствата, предоставени безвъзмездно на Община Лом, да бъдат вложени в обществено значима дейност, като последното решение да е на кмета на Общината. Местната общинска..

публикувано на 19.08.18 в 08:30