Изложба дърворезба показва галерия „Поломие” в Лом

Снимка: Владимир Недев

Дърворезбарят Мартин Милчов подреди първата си самостоятелна изложба в Лом. Експозицията представя майсторски изработени стенни пластики и пана с изображения на цветя, листа и други флорални мотиви. В изложбата могат да се видят и творби с абстрактни търсения на автора, които впечатляват с умението му да си служи с длетото. Мартин Милчов сподели, че природата го вълнува най-силно и е основна тема на творчеството му:

„Много са темите, които ме вълнуват, но конкретно изложбата е по темата, свързана с природата. Това е нещото, което в момента ме вдъхновява най-много, и което искам да покажа в своите творби.”

Повече от 20 години Мартин Милчов, който е роден в ломското село Ковачица, се занимава с дърворезба. Той е завършил Националната художествено академия в курса на проф. Кънчо Цанев.  В момента основната му дейност е реставрацията на мебели и предмети от дърво. Участник е в пленери и колективни изложби на ломските художници, а негови творби притежават колекционери от Ливан и Калифорния, САЩ.   


Вижте още

Враца ще отбележи Световния ден на ходенето

Враца ще отбележи за 26-и път Световния ден на ходенето . Тази година, също като предходните, съорганизатор е Българската асоциация "Спорт за всички". По този повод в събота /на 20 октомври/ от паметника на загиналите във войните за национално обединение, до гаровия площад в града, по-известен като Лъвчето, точно в 8 ч. ще стартира емблематичният за..

публикувано на 19.10.18 в 10:38

Пропуски при проектирането водят до забавяне на изпълнението на проекти във Враца

Пропуски при проектирането водят до забавяне на изпълнението на проекти във Враца, това обяви на редовния си брифинг кметът на града Калин Каменов: „Дейностите по обновяване на обекти от образователната инфраструктура в общината стартираха с 5-месечно закъснение. В момента се извършва ремонт в 6 учебни заведения, като толкова е и броят..

публикувано на 19.10.18 в 08:27
Плочата в памет на унгарските мелничари в Оряхово Сабадош

Оряхово почита българо-унгарското приятелство

Оряхово ще отбележи днес Деня на българо-унгарското приятелство - 19 октомври. Цветя ще бъдат поднесени на паметната плоча на унгарските мелничари Сабадош, дошли в крайдунавския град в края на 19 век. Изложба на фотографии ще бъде открита в къщата- музей "Дико Илиев" в града. Това съобщи потомъкът на рода Сабадош в Оряхово Венелин Сабадошев ...

публикувано на 19.10.18 в 08:00

Снимката на 18 октомври 2018 година

Нов вход на пристанище Лом бе открит днес. Най-старият български порт, който чества 180 години, вече има нов товарен автоподход. Той е предназначен за леки и товарни автомобили, освен него е изграден голям паркинг. Инвестицията от страна на държавата чрез предприятието "Пристанищна инфраструктура" е на стойност 2,3 милиона лева.  Жителите на..

публикувано на 18.10.18 в 18:00

Нов товарен автоподход откриха на пристанището в Лом

Нов вход на пристанище Лом бе открит днес. Най-старият български порт, който чества 180 години, вече има нов товарен автоподход. Той е предназначен за леки и товарни автомобили, освен него е изграден голям паркинг, ограда, портал, КПП, монтирано е енергоспестяващо осветление. Инвестицията от страна на държавата чрез предприятието "Пристанищна..

публикувано на 18.10.18 в 17:57

Обучават преподаватели от Монтанско в цифровите технологии

Началните учители от региона ще придобият дигитални умения до края на годината. Обученията са част от проекта на Дигиталната национална коалиция, който предвижда към края на тази година 450 учители от Северозападна България да боравят с компютри, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в Монтана Трайка Трайкова . От..

публикувано на 18.10.18 в 16:38