Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба дърворезба показва галерия „Поломие” в Лом

3
Снимка: Владимир Недев

Дърворезбарят Мартин Милчов подреди първата си самостоятелна изложба в Лом. Експозицията представя майсторски изработени стенни пластики и пана с изображения на цветя, листа и други флорални мотиви. В изложбата могат да се видят и творби с абстрактни търсения на автора, които впечатляват с умението му да си служи с длетото. Мартин Милчов сподели, че природата го вълнува най-силно и е основна тема на творчеството му:

„Много са темите, които ме вълнуват, но конкретно изложбата е по темата, свързана с природата. Това е нещото, което в момента ме вдъхновява най-много, и което искам да покажа в своите творби.”

Повече от 20 години Мартин Милчов, който е роден в ломското село Ковачица, се занимава с дърворезба. Той е завършил Националната художествено академия в курса на проф. Кънчо Цанев.  В момента основната му дейност е реставрацията на мебели и предмети от дърво. Участник е в пленери и колективни изложби на ломските художници, а негови творби притежават колекционери от Ливан и Калифорния, САЩ.   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
Снимката е илюстративна.

Близо 130 000 къса нелегални цигари откриха на Дунав мост 2

Почти 130 000 къса цигари , скрити между хранителни стоки, откриха митническите служители  при проверка на товарен автомобила в района на Дунав мост при Видин . Митническите инспектори са извършили проверка на товарна композиция, управлявана от български гражданин. По документи в камиона са били превозвани хранителни стоки за Германия, Нидерландия..

публикувано на 29.03.24 в 10:32

Психично болен мъж нанесе побой на майка си във Видин

На 28 март на тел.112 постъпил сигнал за нанесен побой на жена от 38-годишния ѝ син в апартамента им в областния град, съобщават от полицията във Видин . Полицейски екип незабавно посетил адреса. Мъжът бил задържан и отведен в районното управление, след което незабавно е настанен в психиатричното отделение на МБАЛ-Видин. Пострадалата жена – с..

публикувано на 29.03.24 в 10:03
Николай Евгениев, ученик в 11 клас на ППМГ

Ученик от Видин се класира за националния кръг на олимпиадата по математика

Николай Евгениев от Видинската природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" се класира за националния кръг на олимпиадата по математика. Той е единственият представител на Северозападна България, достигнал до националния етап, а в групата на единайсетокласниците от 20 допуснати математици е с шести резултат. Николай Евгениев е възпитаник на..

публикувано на 29.03.24 в 10:03

Със собствен бюджет ще разполага Клубът на инвалида в Белоградчик

Общинската организация на Съюза на инвалидите в Белоградчик проведе своето годишно отчетно-изборно събрание. Румяна Асенова от организацията запозна всички присъстващи с дневния ред, който включваше изпълнение на бюджета и отчет за дейността на Клуба на инвалида през отминалата 2023 година, определяне на бюджета за 2024 година и..

публикувано на 29.03.24 в 09:55

Фермерски пазар ще се проведе във Враца

Производители от страната ще вземат участие във Фермерския пазар във Враца , съобщиха организаторите от общинската управа. На 30 март (събота) ще се проведе поредното издание на Фермерския пазар в града под Околчица. Към момента участие са потвърдили близо 30 търговци от страната. В изложението ще има богато разнообразие от:  млечни..

публикувано на 29.03.24 в 09:40

Снимката на 28 март 2024 година

България отива на предсрочни парламентарни избори , след като и третият проучвателен мандат за съставяне на правителство, връчен на ИТН, няма да бъде реализиран. Президентът Румен Радев ще трябва да назначи служебно правителство, но този път това ще стане по нови правила, според които има право да избира за министър-председател от няколко личности. Още..

публикувано на 28.03.24 в 18:00

Връчиха отличията от зимния кръг на "Математика без граници"

Връчиха медалите и грамотите на видински ученици, участвали в зимния кръг на състезанието "Математика без граници" . В математическата надпревара се включиха 54 деца, които спечелиха общо 16 медала, каза в началото на награждаването Камелия Иванова , председател на Съюза на математиците - Секция Видин: "Крачката между "не мога" и "мога" е една -..

публикувано на 28.03.24 в 16:29