Детска градина в Лом ще бъде основно ремонтирана

Снимка: Владимир Недев

Започна ремонтът на детска градина „Снежанка” в Лом. Кметът Пенка Пенкова лисна менче с вода за успех на строителните дейности.

„Всички заедно да направим един красив дом на нашите деца. Това го обещавам на децата, това ще се случи! Вдругиден очакваме други такива красиви неща. Успех на строителите!” – пожела кметът по време на церемонията, която се проведе в двора на най-старата детска градина в Лом.

Сградата на ДГ №1 „Снежанка“, която е построена през 1947 г., ще бъде санирана и основно ремонтирана, предвидени са и енергоспестяващи мерки чрез изграждането на нова отоплителна система и соларни колектори за топла вода. Ще бъде закупено ново обзавеждане за детските и служебните помещения, предвидено е изграждането на детски и спортни площадки, както и озеленяване на двора. Стойността на всичко това е за малко повече от 1 млн. лева.  

С ремонта и обзавеждането на ДГ №1 „Снежанка“ започва изпълнението на проекта „Модернизирана образователна инфраструктура в град Лом“, който е на стойност близо 12 млн. лева и се финансира по Оперативната програма “Региони в растеж” 2014 – 2020 г.  Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца. Освен ДГ №1 «Снежанка», основно ще бъдат ремонтирани и оборудвани 5 училища, още една детска градина и детска ясла.


Вижте още
Задържани са и колите, с които е превозвана незаконно добитата дървесина

Задържани са 7 души и 4 товарни автомобила с незаконна дървесина

Седем души и 4 товарни автомобила с незаконна дървесина са задържани при акция на инспектори от Регионалната дирекция по горите в Берковица и Държавното горско стопанство във Враца. Нарушението е установено миналата нощ в землището на с. Градешница. Задържани са лицата, извършили незаконното действие, автомобилите, 10 куб. м дървесина и 4..

публикувано на 20.10.18 в 17:08

Над 300 човека взеха участие в поход-събора „Речка“

Над 300 ученици и членове на пешеходни клубове от Враца взеха участие в 33-ия поход-събор „Речка“, който е част от Световния ден на ходенето. Това съобщиха от общинската администрация във Враца. След като са преминали 12-километровия преход, участниците са се състезавали в щафетни игри, крос и теглене на въже. Призьорите са били наградени от кмета на..

публикувано на 20.10.18 в 16:23

Община Враца продължава да осигурява топъл обяд на 120 човека

Община Враца продължава да осигурява топъл обяд на 120 човека в затруднено положение. Това е възможно, благодарение на подписан анекс към договор с Агенцията по социално подпомагане, съобщи ресорният заместник-кмет Петя Долапчиева: „На 4 октомври е подписано допълнително споразумение между общината и  Агенция за социално подпомагане..

публикувано на 20.10.18 в 16:10

Видин се включи в поход за свобода срещу трафика на хора

Поход за свобода, посветен на Европейския ден за борба с трафика на хора се проведе днес във Видин. Младежи от Видин и Белоградчик , както и техните преподаватели бяха главните действащи лица в инициативата. Начало на походът даде заместник- кмета Венци Пасков : „Радвам се, че нашият град се включва в инициативата, като част от всички 20 града, в..

публикувано на 20.10.18 в 13:50

Продължава раздаването на вода в Лом

И днес продължава раздаването на питейна вода в Лом. Близо 30 000 литра бяха доставени на града и селата Добри дол, Сливата и Орсоя. Столична община осигури 12 000 литра в бутилки от 1,5 литра,9450 литра раздаде Български червен кръст, 7200 литра дари Минерална вода „Ком“, Община Криводол – 1000 литра, както и общините Гоце Делчев,..

публикувано на 20.10.18 в 12:30
СУ

Димитровденско математическо състезание ще се проведе във Видин

Димитровденското математическо състезание ще се проведе днес във Видин. Тази година задачите ще се решават в СУ "Св.св.Кирил и Методий" в областния град. Състезанието ще се проведе в три астрономически часа - от 10 до 13 часа. " Провеждаме тази година петнадесетото по ред Димитровденско математическо състезание. Под егидата на общината и със..

публикувано на 20.10.18 в 09:10