Детска градина в Лом ще бъде основно ремонтирана

3
Снимка: Владимир Недев

Започна ремонтът на детска градина „Снежанка” в Лом. Кметът Пенка Пенкова лисна менче с вода за успех на строителните дейности.

„Всички заедно да направим един красив дом на нашите деца. Това го обещавам на децата, това ще се случи! Вдругиден очакваме други такива красиви неща. Успех на строителите!” – пожела кметът по време на церемонията, която се проведе в двора на най-старата детска градина в Лом.

Сградата на ДГ №1 „Снежанка“, която е построена през 1947 г., ще бъде санирана и основно ремонтирана, предвидени са и енергоспестяващи мерки чрез изграждането на нова отоплителна система и соларни колектори за топла вода. Ще бъде закупено ново обзавеждане за детските и служебните помещения, предвидено е изграждането на детски и спортни площадки, както и озеленяване на двора. Стойността на всичко това е за малко повече от 1 млн. лева.  

С ремонта и обзавеждането на ДГ №1 „Снежанка“ започва изпълнението на проекта „Модернизирана образователна инфраструктура в град Лом“, който е на стойност близо 12 млн. лева и се финансира по Оперативната програма “Региони в растеж” 2014 – 2020 г.  Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца. Освен ДГ №1 «Снежанка», основно ще бъдат ремонтирани и оборудвани 5 училища, още една детска градина и детска ясла.


Галерия

Вижте още

Снимката на 21 януари 2019 година

Във видинската болница отбелязаха по стар стил Деня на родилната помощ . 303 деца са родени в здравното заведение през миналата година. Една двойка са  близнаците. Момченце от Видин проплака за първи път на Бабинден в Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Стамен Илиев" в Монтана. Денят на родилната помощ, 21 януари, там беше отбелязан с..

публикувано на 21.01.19 в 17:50

Библиотекарите в Монтана почетоха Радичков

С поднасяне на венци работещите в Регионална библиотека “Гео Милев” в Монтана почетоха паметта на Йордан Радичков .  “Магьосникът от Северозапада ни напусна на 21 януари 2004 година” , сподели директорката Нели Иванова . Преди 9 години в градинката до библиотеката бе поставен бюст-паметник, дело на скулптора Георги Чапкънов...

публикувано на 21.01.19 в 17:45

АПИ отговори за забавянето на пътя Видин-Ботевград

От Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ) отговориха на обвиненията за забавяне на процедурите по строителството на новото трасе между Видин и Ботевград , като посочват, че нито Агенцията, нито Община Видин бездействат и пречат за модернизацията на пътя. "Категорично възразяваме срещу целенасочените атаки и опитите Община Видин и Агенция "Пътна..

публикувано на 21.01.19 в 16:23

Във видинската болница отбелязаха по стар стил Деня на родилната помощ

Празникът започна с хора̀ пред сградата на Многопрофилната болница за активно лечение "Св. Петка". 303 деца са родени във видинската болница през миналата година. Една двойка са близнаците, съобщи завеждащ акушер- гинекологичното отделение д-р Слави Любенов. В отделението във видинската болница разполагат с нов ехограф по норвежка..

публикувано на 21.01.19 в 16:21
Бабинден-с.Майор Узуново

В Майор Узуново възродиха празника Бабинден

Жени от  Майор Узуново възродиха още един голям празник. След Йордановден, във видинското село днес отбелязаха и Бабинден . "След Йордановден още една традиция се възстановява в с. Майор Узуново. Ентусиазирани жени реализираха идеята заедно с читалището в селото" - каза организаторът на празника Емилия Стоянова . Празникът премина тържествено, с..

публикувано на 21.01.19 в 16:20

И в Брегово празнуваха на Бабинден

На 21 януари по традиция в Брегово се събраха лекари, акушерки, медицински сестри и пенсионери, за да отпразнуват Деня на родилната помощ - първия празник от културния календар на общината. С празнично настроение те се хванаха на хоро, което изиграха на открито пред Домашния социален патронаж. В залата на патронажа седнаха 30 участници в празника -..

публикувано на 21.01.19 в 16:10