Съдът оправда обвиняемите за взрива в Горни Лом

Снимка: Анжела Каменова

Няма виновни за взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом на първи октомври 2014 година. В Окръжния съд във Видин два часа продължи четеното на присъдите. Четиримата обвиняеми бяха оправдани. По делото за взрива в завода, при който загинаха 15 души, а двама бяха ранени, под отговорност бяха привлечени четирима- тогавашният собственик на завода и изпълнителен  директор Валери Митков, Божидар Василев -бивш началник на отдел в Главна дирекция „Охранителна полиция“, Ивелина Бахчеванова, която е била секретар на междуведомствена комисия към Министерството на икономиката и Палма Иванова, отговорничка за безопасността на труд в завода. Оправдани са по всички повдигнати обвинения. 

Ще продължим да търсим истината, коментира решението на съда Димитър Димитров, баща на загиналия при взрива Михаил:

"Смятам, че не трябваше така да приключи с оправдателни присъди... Загубата на близък човек е трагедия, не е обида. Още повече, че 15 души са загубили живота си, това за мен е подигравка с паметта на хората. Прокуратурата след толкова разследване, след 150 тома, какви ли не експертизи, и видите ли всичко, което е направено е безпредметно, виновни няма."

Прокуратурата ще обжалва решението пред Софийския апелативен съд. Срокът за това е 15-дневен.

Вижте още

Д-р Илиана Михайлова ще продължи да е директор на болницата в Мездра

Досегашният управител на многопрофилната болница в Мездра д-р Илиана Михайлова трябва да продължи да ръководи лечебното заведение. Това реши комисията по избор на нов управител, която беше сформирана със заповед на кмета инж. Генади Събков. Конкурсът беше обявен на 29 ноември миналата година. В сряда се проведе втория етап от надпреварата. Тогава..

публикувано на 17.01.19 в 15:16
Корицата на книгата на Ангел Бончев

Врачани се докосват до голям светец

Рано сутринта днес във Враца пристигнаха мощите на Св. Ефрем Нови. Те за пръв път идват в България. Днес ще бъдат представени и две книги за светеца, едната е за деца. Автор на книгите е Ангел Бончев, който заедно с врачанския митрополит Григорий избират представянето да е на Антоновден. Според митрополита на Враца, Св. Ефрем Нови е един последовател..

публикувано на 17.01.19 в 15:10

Болницата в Лом: Няма пик на острите респираторни заболявания

Леко увеличение на острите респираторни заболявания има в община Лом, но няма пик на заболеваемостта. Това съобщи управителят на Многопрофилната болница за активно лечение "Свети Николай Чудотворец" в крайдунавския град д-р Георги Савков : "Все още нямаме пикове на респираторни и грипни заболявания. Нямаме официално обявена грипна епидемия,..

публикувано на 17.01.19 в 14:50

16 млн. лева е бюджетът на Мездра тази година

Проектът за бюджет на Община Мездра за 2019 година в размер на 16 072 384 лв., (най-големият в последните 30 години) беше обсъден публично. Предложението на общинската администрация беше представено от кмета инж. Генади Събков и предизвика огромен интерес. В голямата зала в Мездра нямаше свободни места, но липсваха повече от дузина общински..

публикувано на 17.01.19 в 14:45

Безлпатен интернет ще има в Чипровци

На публични места в Чипровци ще има безплатен интернет . Общината ще получи ваучер за 15 хиляди евро от инициативата на Европейската комисия за изграждане на wi-fi. Ваучерът ще бъде получен до края на месеца или в началото на другия, каза кметът на общината Пламен Петков : "Ние получихме уверение, попълнихме апликационната формаq която сме..

публикувано на 17.01.19 в 14:43

Помощи от БЧК получават хора в Ново село

От 16 януари започна раздаването на помощи от БЧК за нуждаещи се хора в Ново село . По 16 кг хранителни продукти ще получат 84 човека. В списъка са включени безработни, хора с ниски пенсии, самотни хора с ниски доходи. Всеки ден в ритуалната зала на Общината работници от Общинска администрация раздават хранителните продукти на включените в..

публикувано на 17.01.19 в 13:37