Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Мездра обявиха ден на траур

Снимка: Архив Радио Видин

Спасители от Гражданска защита са открили вчера след обяд в зоната на водохващане на ВЕЦ „Царевец“ тялото на изчезналия във водите на река Искър на 30 юни Петър Христов. Това съобщиха от общинската администрация.

"Вярата, надеждата и упоритостта, с която приятели и доброволци търсиха Петър Христов пет дни показаха, че думи като морал, чест и приятелство имат смисъл и съдържание в българския език.
Благодарности на служителите от Гражданска защита и лично на главен комисар Николай Николов за проявената отзивчивост и професионализъм!",
се казва в съобщението .

Със заповед на кмета на общината днешният ден е обявен за Ден на траур за град Мездра.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 7 май 2024 година

Възрастен мъж и дете са потвърдени с  коклюш  в област Монтана.  От началото на годината в област Монтана случите на коклюш са общо четири. Деца на 6 и 11 години, мъж на 28 и дядо на 70-годишна възраст. Михаил Миков е водач на листата на "ЛЕВИЦАТА!" във Видин.   Кандидатите за народни представители от листата на коалицията се регистрираха в..

публикувано на 07.05.24 в 18:00

Любен Иванов е водач на листата на ПП-ДБ за парламентарните избори във Видин

Народният представител от 48-ото и 49-ото Народно събрание Любен Иванов е водач на листата на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" за парламентарните избори за област Видин. Той е и областен управител на Видин в периода януари – август 2022 г. От 2015 до 2021 е общински съветник в Общински съвет - Видин. Любен Иванов..

публикувано на 07.05.24 в 17:49

В деня на радиото - среща с бившата журналистка Ангелина Петкова от Монтана

Най-важното за един радиожурналист е да може да общува с хората. Това казва 85-годишната Ангелина Петкова . Повече от 10 години от живота си тя е отделила на радиовъзела в Монтана. Днес се поздравихме за празника на радиото с Божана Димитрова, допълни Петкова. Ангелина Петкова е най-възрастната репортерка, работила в местния радиовъзел...

публикувано на 07.05.24 в 17:35

Иво Цанев оглави листата на ДПС във Видин

Бившият народен представител от СДС Иво Цанев (на снимката - вторият от дясно наляво)  е водач на листата на политическа партия Движение за права и свободи за област Видин на предстоящите на 9 юни парламентарни избори. Търсим варианти за обединение около политики, а не разединение, каза Иво Цанев.  "Желанието на националното ръководство на..

публикувано на 07.05.24 в 17:05
БСП прес

Румен Гечев е водач листата на "БСП за България" във Видин

"БСП за България" представи листата си с кандидати за народни представители във Видин . Водач на листата в 5-и многомандатен изборен район е Румен Гечев , професор по "Макроикономическа политика", д-р на "Икономическите науки" в УНСС, бивш вицепремиер и министър на икономическото развитие. Той не е от Видин, но по думите му е запознат с..

публикувано на 07.05.24 в 16:55

Кутово се подготвя за шестия Фестивал на народната носия

 Фестивал на народната носия "От раклата на баба"  ще се проведе н а 25 май във видинското село Кутово , обясни Татяна Любенова секретар на местното читалище "Просвета-1937": "Започваме усилена подготовка по Шестия фестивал на народната носия "От раклата на баба", който ще се проведе на 25 май на площада в село Кутово от 17:00 часа...

публикувано на 07.05.24 в 16:48

Проф. Николай Дойнов ще представи две книги във Видин

Литературна среща с председателя на Съюза на народните читалища професор Николай Дойнов организира утре видинското читалище „Цвят“ . Професор Дойнов ще участва във форум във Видин за новите идеи и възможности пред културните средища. Срещата с него във видинското читалище „Цвят“ ще е от 18:00 часа. Той ще представи последните си две книги - „Форми..

публикувано на 07.05.24 в 16:07