Кой е "най-патриотичният клас" във Враца?

Снимка: РАДИО ВИДИН


Вече са ясни резултатите от онлайн гласуването за "Най-патриотичен клас на Враца". Крайният срок изтече на 28 юни. Големият победител е 10 "Б" клас на Средно училище "Христо Ботев".  Гласовете, които класът-победител получи са 2126. На второ място се нарежда 11 "Е" клас на ППМГ "Акад. Иван Ценов" с 1539 гласа, а отборът на 10 "Б" клас на ПЕГ "Йоан Екзарх" е на трета място с 1263 гласа. След приключването на онлайн гласуването на 28 юни, предстои финализиране на резултатите,  като материалите на учениците ще бъдат оценени от комисия, след което ще бъде обявен и победителят в инициативата. Какво е настроението в училището - победител, според онлайн гласуването, коментира главният учител Мая Антова:

"Това е изключително удовлетворяващо. Щом са ни харесали, значи сме си свършили работата... Тръгнахме от идеята да направим един разумен клип, като времетраене - 4 минути. Имаше страшно много неща, които да подберем и да включим. Включили сме дейности, които са се развили от януари до юни тази година - юбилея, който е посветен на годишнината от рождението на Христо Ботев, нашият патронен празник, седмицата на историята, която проведохме в училището през април. Съвсем различни са като формат, но са подчинени на този юбилей."

Следващата седмица официално ще бъдат обявени резултатите, а наградите по предварителна информация са посещение на местата, свързани с живота и делото на Христо Ботев в Румъния, както и възможност за посещение на училището в Измаил, Украйна, където Ботев е преподавал, както и в къщата, в която е живял там.


Вижте още

"Неделник" от 17 февруари 2019 година

"Неделник" брой 245-ти вече е на сайта. Трифонзарезански  е той . Преглед на старите вестници ще направим по традиция за начало, а след това...Ще чуете един разказ от 1935 година посветен на Белоградчишките скали. Този разказ, предназначен за деца, е написан от Александра Монеджикова (1889-1959). Тя е учителка по география и е написала много..

публикувано на 17.02.19 в 13:25

"Всеки, който превъзнася себе си, ще бъде унизен; а който се смирява, ще бъде въздигнат"

Неделята, в която се намираме днес е Шестнадесета след Неделя подир Въздвижение и ни напомня за това, че смирението въздига, а гордостта унизява. "Бог, истинският Сърцеведец, съзира всяка мисъл, която се таи в човешката душа. В притчата за митаря и фарисея (Лука. 18:10-14) Господ Иисус Христос говори за  двете..

публикувано на 17.02.19 в 08:00

Имате поща в "Пица на парче"

   Днес е международният ден на пощальоните и куриерите. Помните ли времето, когато изпратеният преди два дни колет пристигаше след… десет? Днес да получиш пратка, тръгнала към теб в същия ден, вече е нещо съвсем нормално. А писмата помните ли? Онези, написани на ръка и запечатани с ... целувка; понякога и напарфюмирани ;) Ех, че е хубаво да получаваш..

публикувано на 16.02.19 в 08:42

Рибарските общности ще помагат за развитие на туризма

Резултатите от първото по рода си теренно аудиовизуално проучване на културното наследство на дунавските рибарски общности от България и Румъния бяха представени на пресконференция. Проучването е извършено по проект на Българо-румънската търговско-промишлена палата "Мемофиш. Памет и бъдеще. Истории за дунавската цивилизация", по който има още четири..

публикувано на 14.02.19 в 17:10
Елена и Диана са участнички в конкурса.

Видин избира Песен на свети Валентин

Младежката изява се провежда в града вече 21 години . Сцената е отворена за всички, регламентът през годините търпи изменения, но същността се запазва и се радва на голям интерес. Изпълняват се песни, някои от тях са авторски , подсигуряват се награди за призьорите. Елена Стефани Силвиева Асенова учи в профилирана паралелка с профил "Музика" в..

публикувано на 14.02.19 в 13:30

Отбелязваме Деня на археолога

Днешният 14 февруари е богат на празници и събития. Денят на лозаря - Трифон Зарезан е посветен на труда и любовта на българите към лозята, гроздето и виното. На 14 февруари Българската православна църква отбелязва църковния празник на Успение на свети Кирил Славянобългарски, познат като Константин Философ, наречен Кирил. Традиционно навлезе и..

публикувано на 14.02.19 в 12:51

В "Музикална зона" на 14 февруари 2019 слушаме най-великите любовни джаз песни

Днешният ден свързваме с имената на трима светци – св. Кирил Славянобългарски, св. Трифон и св. Валентин. Общото между тях е, че всеки отстоявал каузата, в която вярвал и платил за това определена цена. В съвремието наблягаме повече на обичаи, традиции, трапези. От тримата Св. Валентин е радетел за истинското семейство. И до днес, вдъхновени от..

публикувано на 14.02.19 в 09:00