Кой е "най-патриотичният клас" във Враца?

Снимка: РАДИО ВИДИН


Вече са ясни резултатите от онлайн гласуването за "Най-патриотичен клас на Враца". Крайният срок изтече на 28 юни. Големият победител е 10 "Б" клас на Средно училище "Христо Ботев".  Гласовете, които класът-победител получи са 2126. На второ място се нарежда 11 "Е" клас на ППМГ "Акад. Иван Ценов" с 1539 гласа, а отборът на 10 "Б" клас на ПЕГ "Йоан Екзарх" е на трета място с 1263 гласа. След приключването на онлайн гласуването на 28 юни, предстои финализиране на резултатите,  като материалите на учениците ще бъдат оценени от комисия, след което ще бъде обявен и победителят в инициативата. Какво е настроението в училището - победител, според онлайн гласуването, коментира главният учител Мая Антова:

"Това е изключително удовлетворяващо. Щом са ни харесали, значи сме си свършили работата... Тръгнахме от идеята да направим един разумен клип, като времетраене - 4 минути. Имаше страшно много неща, които да подберем и да включим. Включили сме дейности, които са се развили от януари до юни тази година - юбилея, който е посветен на годишнината от рождението на Христо Ботев, нашият патронен празник, седмицата на историята, която проведохме в училището през април. Съвсем различни са като формат, но са подчинени на този юбилей."

Следващата седмица официално ще бъдат обявени резултатите, а наградите по предварителна информация са посещение на местата, свързани с живота и делото на Христо Ботев в Румъния, както и възможност за посещение на училището в Измаил, Украйна, където Ботев е преподавал, както и в къщата, в която е живял там.


Вижте още

Натали Ангелова с нова песен и послание към публиката

Младата изпълнителка от Монтана Натали Ангелова записа втората си самостоятелна песен. Възпитаничката на вокалния педагог Миглена Георгиева от Обединен детски комплекс "Ние, врабчетата" и на доц. Алис Боварян в Национална музикална академия "Панчо Владигеров" е заснела и видеоклип към песента "Не се съмнявай" . "Вярвай и не се съмнявай" е..

публикувано на 14.11.18 в 17:37

Как да избегнем нападение от бездомни кучета

През зимния сезон бездомните кучета се събират на глутници и често стават агресивни към минувачите. Според хора, които се занимават с обучение на четириногите, когато са в глутница животните са по-опасни, защото се водят по водача и го следват. Ако той е агресивен и те нападат. Повече за поведението на бездомните кучета ни разказва ветеринарят от Видин..

публикувано на 14.11.18 в 16:17

Общински съвет- Видин: присъстващи и отсъстващи

Общинският съвет (ОбС)  е колективен орган на местното самоуправление. Той се състои от общински съветници. Те са избрани от жителите на общината по законово определени условия и ред.  Сред основните дейности на един Общински съвет са определянето на политиката за изграждане и развитие на общината, приемането на годишния..

обновено на 14.11.18 в 15:54

Млади певци от Монтана обраха наградите на конкурс в САЩ

Млади певци от Монтана заеха призови места на конкурса "Pearl of New York“ в САЩ. Възпитаниците от класа по пеене при Обединена школа по изкуствата "Добри Христов" към Народно читалище "Разум 1883" се завърнаха с Гран при, две първи, една втора и една трета награда. Отличията са за тяхното представяне в категориите "Поп пеене" и "Фолклор", обясни..

публикувано на 13.11.18 в 18:26

От пациентска организация се срещнаха с хора на хемодиализа във Видин

От Федерация "Български пациентски форум " се срещнаха с пациенти на диализа във Видин заради сигнал, че животоподдържащата за тях терапия в местната болница се извършва некачествено. Техниката, с която се работи е морално остаряла, не се провежда качествено диализа, а персоналът не предоставя адекватни грижи, обявиха пациенти...

публикувано на 13.11.18 в 17:15

Инициативният комитет от Дунавци поиска защитна зона от свинеферма

В град Дунавци се проведе поредната среща на инициативния комитет, който се обяви против възстановяването на дейността на свинефермата в града. Поводът е решение от миналото събрание за ангажиране на депутатите от региона за законодателна промяна с цел връщането на защитната зона между обекти, излъчващи вредни емисии и жилищната среда...

обновено на 13.11.18 в 17:12