Кой е "най-патриотичният клас" във Враца?

Снимка: РАДИО ВИДИН


Вече са ясни резултатите от онлайн гласуването за "Най-патриотичен клас на Враца". Крайният срок изтече на 28 юни. Големият победител е 10 "Б" клас на Средно училище "Христо Ботев".  Гласовете, които класът-победител получи са 2126. На второ място се нарежда 11 "Е" клас на ППМГ "Акад. Иван Ценов" с 1539 гласа, а отборът на 10 "Б" клас на ПЕГ "Йоан Екзарх" е на трета място с 1263 гласа. След приключването на онлайн гласуването на 28 юни, предстои финализиране на резултатите,  като материалите на учениците ще бъдат оценени от комисия, след което ще бъде обявен и победителят в инициативата. Какво е настроението в училището - победител, според онлайн гласуването, коментира главният учител Мая Антова:

"Това е изключително удовлетворяващо. Щом са ни харесали, значи сме си свършили работата... Тръгнахме от идеята да направим един разумен клип, като времетраене - 4 минути. Имаше страшно много неща, които да подберем и да включим. Включили сме дейности, които са се развили от януари до юни тази година - юбилея, който е посветен на годишнината от рождението на Христо Ботев, нашият патронен празник, седмицата на историята, която проведохме в училището през април. Съвсем различни са като формат, но са подчинени на този юбилей."

Следващата седмица официално ще бъдат обявени резултатите, а наградите по предварителна информация са посещение на местата, свързани с живота и делото на Христо Ботев в Румъния, както и възможност за посещение на училището в Измаил, Украйна, където Ботев е преподавал, както и в къщата, в която е живял там.


Вижте още

Късометражен филм правят участници в "The Bridge"

Продължава деветото издание на младежкия фестивал по изкуствата "The Bridge", който се провежда във Видин. Лагерът на участниците е разположен до крепостта "Баба Вида", а заниманията се провеждат в Математическата гимназия. Обстановката в работилниците е освен работна, и много приятна. В това се убедих вчера, когато посетих кино-ателието, което е..

публикувано на 17.07.18 в 16:20

Млади пътешественици посетиха Видин

Двама "професионални пътешественици " посетиха лагера на участниците в младежкия фестивал на изкуствата "The Bridge" във Видин . Кенет Ломина, на 20 години, от Ирландия и Сюзън Комеги, на 21 години, от Естония са обиколили 6 страни по поречието на Дунав. Това са Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия и България. Пътешествието им започва преди..

публикувано на 17.07.18 в 16:11

Всички заявени паралелки след 7 клас във Видинско са запълнени още на първо класиране

Успех при записването на седмокласниците след първи прием в желаните от тях учебни заведения, отчита Регионалното управление на образованието във Видин. Завършилите седми клас в Област Видин са 742 ученици, от които 675 са подали заявления за първо класиране. 667 са класианите, 4 не са се записали и 1 дете е подало за второ класиране. Това е..

публикувано на 17.07.18 в 15:50

Ще се реши ли проблемът с недостига на лекари за детското отделение във Враца?

От началото на тази седмица стана ясно, че във врачанската болница “Христо Ботев" няма достатъчно доктори , за да се запълни графикът на детското отделение. Сигнал за недостига на медици подаде д-р Бисер Тодоров , който заедно с колегата си д-р Гетова са единствените двама специалисти в педиатрията. Нивото на компетентност на врачанската болница е..

публикувано на 17.07.18 в 15:00

Д-р Ивайло Каменов: Имплантирането на тазобедрена става е една от най-успешните операции в наши дни

Повод за смяна на тазобедрена става най-често са напредналите стадии на т. нар. коксартроза. Това заболяване се среща предимно при възрастни и при хора, които са страдали като деца от вродена луксация на тазобедрената става, обясни в предаването "Направление здраве" д-р Ивайло Каменов , ортопед-травматолог от УМБАЛ "Царица Йонна" - София. Той..

публикувано на 17.07.18 в 13:17

150 години от рождението на Видинския митрополит Неофит

На 17 юли се навършват 150 години от рождението на Видинския митрополит Неофит . Намираме повод в тази годишнина, за да ви разкажем за човека Никола Караабов и за духовника, управлявал 57 години Видинска епархия, известен с приноса си за спасяването на българските евреи, с архипастирската и с дарителската си дейност. Разгръщаме личния дневник на..

обновено на 17.07.18 в 10:43