Кой е "най-патриотичният клас" във Враца?

Снимка: РАДИО ВИДИН


Вече са ясни резултатите от онлайн гласуването за "Най-патриотичен клас на Враца". Крайният срок изтече на 28 юни. Големият победител е 10 "Б" клас на Средно училище "Христо Ботев".  Гласовете, които класът-победител получи са 2126. На второ място се нарежда 11 "Е" клас на ППМГ "Акад. Иван Ценов" с 1539 гласа, а отборът на 10 "Б" клас на ПЕГ "Йоан Екзарх" е на трета място с 1263 гласа. След приключването на онлайн гласуването на 28 юни, предстои финализиране на резултатите,  като материалите на учениците ще бъдат оценени от комисия, след което ще бъде обявен и победителят в инициативата. Какво е настроението в училището - победител, според онлайн гласуването, коментира главният учител Мая Антова:

"Това е изключително удовлетворяващо. Щом са ни харесали, значи сме си свършили работата... Тръгнахме от идеята да направим един разумен клип, като времетраене - 4 минути. Имаше страшно много неща, които да подберем и да включим. Включили сме дейности, които са се развили от януари до юни тази година - юбилея, който е посветен на годишнината от рождението на Христо Ботев, нашият патронен празник, седмицата на историята, която проведохме в училището през април. Съвсем различни са като формат, но са подчинени на този юбилей."

Следващата седмица официално ще бъдат обявени резултатите, а наградите по предварителна информация са посещение на местата, свързани с живота и делото на Христо Ботев в Румъния, както и възможност за посещение на училището в Измаил, Украйна, където Ботев е преподавал, както и в къщата, в която е живял там.


Вижте още

За щъркелите и хората (видео)

За два млади щъркела се грижат семейство фермери от село Долно Церовене в община Якимово. През пролетта буря събаря гнездото , четирите малки падат и две от тях остават с по едно счупено крило. Стопанката на имота, в който е гнездото, Маруся Велкова, храни цяло лято и четирите малки щъркелчета. Сега здравите са излетели на юг, а двете с..

публикувано на 20.09.18 в 16:51

За устойчивия транспорт в Седмицата на мобилността

От 16 до 22 септември отбелязваме Европейската седмица на мобилността. Тази година тя преминава под мотото "Комбинирай, движи се!". Чрез използването на общи средства за придвижване можем да намалим и разходите си, и въглеродния отпечатък. Какви възможности за мобилност имат жителите на град Лом? "Аз работя с хора с увреждания близо 20 години и..

публикувано на 20.09.18 в 16:38

Бащата на българското шампанско- проф. д-р Трифон Иванов

Видната личност от Българския Северозапад днес живее в Пловдив . Роден е на 7 февруари 1918 година в село Раброво . Проф. Иванов е един от основателите на Университета по хранителни технологии в града под тепетата, асистент, хонорован преподавател, заместник декан и заместник ректор там, участник във Втората световна война , а в главата му..

публикувано на 20.09.18 в 16:30

В "Музикална зона" на 20 септември 2018 слушаме барабаниста Бъди Рич – 1 част

Бъди Рич е сред най-влиятелните барабанисти на всички времена. Изключително гъвкав и техничен, виртуоз на барабаните, прецизен аранжор, сред най-желаните музиканти за сътрудничество. Свири във всички знаменити бендове по време и след края на Втората световна война. Неговият собствен биг бенд е сред най-добрите, уловил тенденциите на времето,..

публикувано на 20.09.18 в 09:00
Теодора Петкова /вдясно/ и директора на Исторически музей - Чипровци д-р Анита Комитска

Книжка за оцветяване разкрива пъстротата на чипровския килим

Книжка за оцветяване с мотиви от чипровски килими издаде графичният дизайнер Цветелина Петкова . Книжката  е продължение на първата, създадена от нея преди седем години и след това два пъти преиздавана. Интерес към двете части проявяват детски градини и училища от цялата страна, търсят ги и възрастни. Всеки може да намери по нещо за себе си, смята..

обновено на 19.09.18 в 17:01

Видинчани сигнализират за лошо състояние на тротоар

Слушатели на Радио ВИДИН сигнализираха за разрушена настилка и лошо общо състояние на тротоара по ул. "Цар Симеон Велики“ във Видин , в участъка от №26 до №32. Посоченият участък се очаква да поеме част от пешеходния поток по време на ремонта на централната пешеходна зона на Видин, а в момента по него липсват тротоарни плочи и са се образували..

обновено на 19.09.18 в 16:32