Трудови посредници консултираха безработни младежи във Видин

Снимка: Венцислав Величков
Информационно събитие за активиране на неактивни младежи по програма "Готови за работа" се проведе днес във Видин. Организатори са Министерството на труда и социалната политика и Агенция по заетостта, Дирекция "Бюро по труда"- Видин. Информационната среща се проведе на площад "Бдинци" за по-голямо удобство и достъп до младежите в града. Целим да подобрим възможностите за намиране на работа и трудова реализация на младежи,  поясни Радослав Рангелов, специалист активиране в "Бюро по труда" Видин:


"Целим да стимулираме младежи до 29 години, включително, които не са в образование, обучение, не са регистрирани в Бюрото по труда. Можем да им предложим курсове, европейски програми за младежи, които са безплатни. След курсовете можем да им помогнем да намерят работа, затова нека да заповядат при нас."


Младежи се запознаха с информацията, която трудовите посредници изнесоха. 


"На 25 години съм. Дойдох, защото търся работа, затова и съм се регистрирала в "Бюрото по труда". До този момент не съм се възползвала от нищо. Търся нещо по моето образование. Чакам нещо хубаво да се случи... Нищо не търся в момента... Полезно беше, предлагат работа. На мен ми предложиха, но отказах по здравословни причини... Аз съм на 31, но търся работа, безработна съм. Нямам предпочитания, защото още не съм се ориентирала какво точно да е, занимавам се с децата ми..."

Полза от подобни информационни събития има- показва наша анкета. В нея се включиха и хора над 29 години, които не работят в момента. Други пък търсят по-специални места, на които да се трудят. 


Вижте още

Стресът, мама и аз

Състоянието на силното физическо и нервно напрежение е неизбежно, най-податливи са най-малките . Страховете са ярко изразени, засягат и родителите . Голяма промяна, голямо начало, всичко е различно за първокласниците- обстановката, дневният режим, детето трябва да намери своето място сред нови съученици, нови задължения и домашни, приятели, нови..

публикувано на 25.09.18 в 14:29

Група "Сигнал" отбелязват 40 години с турне

Те нямат нужда от представяне, защото са група "Сигнал". Днес, 25 септември, рок формацията ще изнесе голям концерт в Драматичния театър в Монтана, а поводът е 40 години от създаването ѝ. Членовете на групата- Йордан Караджов - вокал, бас, китара, Владимир Захариев - барабани, Александър Мариновски - китара и Георги Янакиев - бас китара не пропускат..

публикувано на 25.09.18 в 12:51

Ин витро процедури- условия за кандидатстване

В рубриката ни "Моите права" днес говорим за едно от основните човешки права - това да имаме дете. И заради все по- разпространените проблеми със зачеването при двойките, ще обърнем внимание на ин витро процедурата. Процедурите се финансират от Центъра за асистирана репродукция (ЦАР). Те включват т.нар. стимулация, контрола на стимулационния процес и..

публикувано на 24.09.18 в 15:55

Божията подкрепа и грижа към нас, подпомага да открием нашето призвание в живота

В Първа Неделята след Неделя подир Въздвижение, Църквата насочва нашето внимание към осъзнаване на висотата на духовното служение и в същото време неговата простота и достъпност за всеки един от нас. В днешното Евангелско четиво чухме странните и страшни думи на св. ап. Петър: "Иди си от мене, Господи…", с които..

публикувано на 23.09.18 в 08:00

90-годишнина празнуват читалищата в Гъмзово и Неговановци

90 години от своето основаване отбелязва днес Народно читалище "Просвета - 1928" - село Гъмзово, община Брегово. Голям концерт и книга за историята на културното средище са подготвени по повод годишнината. Акцент в програмата ще бъдат местните хора, които са вписани в Националната представителна листа на нематериалното културно наследство "Живи..

публикувано на 22.09.18 в 10:05

До дни местят учениците от математическата гимназия във Видин, родители недоволстват

В ново училище ще изкарат учебната година учениците от Профилираната природо математическа гимназия "Екзарх Антим I" във Видин. Причината- предстоящият мащабен ремонт в гимназията. Очаква се ремонтът да започне до дни, а на родителска среща снощи е съобщено, че учебният процес ще се провежда в СУ "Любен Каравелов". Недоволството на родителите е заради..

публикувано на 21.09.18 в 18:51