Трудови посредници консултираха безработни младежи във Видин

3
Снимка: Венцислав Величков
Информационно събитие за активиране на неактивни младежи по програма "Готови за работа" се проведе днес във Видин. Организатори са Министерството на труда и социалната политика и Агенция по заетостта, Дирекция "Бюро по труда"- Видин. Информационната среща се проведе на площад "Бдинци" за по-голямо удобство и достъп до младежите в града. Целим да подобрим възможностите за намиране на работа и трудова реализация на младежи,  поясни Радослав Рангелов, специалист активиране в "Бюро по труда" Видин:


"Целим да стимулираме младежи до 29 години, включително, които не са в образование, обучение, не са регистрирани в Бюрото по труда. Можем да им предложим курсове, европейски програми за младежи, които са безплатни. След курсовете можем да им помогнем да намерят работа, затова нека да заповядат при нас."


Младежи се запознаха с информацията, която трудовите посредници изнесоха. 


"На 25 години съм. Дойдох, защото търся работа, затова и съм се регистрирала в "Бюрото по труда". До този момент не съм се възползвала от нищо. Търся нещо по моето образование. Чакам нещо хубаво да се случи... Нищо не търся в момента... Полезно беше, предлагат работа. На мен ми предложиха, но отказах по здравословни причини... Аз съм на 31, но търся работа, безработна съм. Нямам предпочитания, защото още не съм се ориентирала какво точно да е, занимавам се с децата ми..."

Полза от подобни информационни събития има- показва наша анкета. В нея се включиха и хора над 29 години, които не работят в момента. Други пък търсят по-специални места, на които да се трудят. 


Галерия

Вижте още

В Студено буче мечтаят за автобус

Село Студено буче, община Монтана се намира на 4 км от областния център. Въпреки близостта си до големия град, до селото обществен транспорт липсва. Причината за това е лошото състояние на пътя. Най-краткото трасе между Видин и Монтана- по 50-километровия третокласен път Добри дол- Тополовец- Смирненски-Славотин- Доктор Йосифово- Монтана,..

публикувано на 18.03.19 в 18:10

В "Музикална зона": Шер- 10 от 10 по холивудски

Тя е една от най-обичаните певици и актриси на всички времена. Тя е музикална и модна икона. С една дума – Шер. На 20 май тази година Шер ще стане на цели 73 години. Но годините за нея нямат никакво значение. Певицата, чието име е известно на няколко поколения, е една от най-прочутите американски звезди. Тя придобива своята популярност през 1965 година..

публикувано на 18.03.19 в 09:45

"Неделник" от 17 март 2019 година

"Неделник" брой 249- и ви очаква на сайта. За начало разлистваме старите вестници, а след това ще направим един скок във времето. Всеки видинчанин знае къде е бившата модна къща "Валентина" . Емблематично място в центъра на Видин. Някога самата сграда не е изглеждала така. Били са 4 къщи, които после са преструктурирани в една голяма..

публикувано на 17.03.19 в 13:31

Днес отбелязваме Неделя Православна

Първата неделя на Великия пост , която отбелязваме днес, е посветена на светото Православие. Тя е наречена Неделя Православна. "Друго наименование на Първата неделя на Великия пост е "Тържество на Православието". Свързано е със спомена за победата на Вселенската църква над иконоборската ерес. Това е станало на  19..

публикувано на 17.03.19 в 08:00

Млади хора ще благоустрояват парка в Кула

В община Кула стартира кампанията "Северозапазване". Целта й е възстановяване на парка в града, който от години не е във вида, в който жителите биха искали да бъде. Идеята е на Лора Мартинова и среща подкрепа от местните институции, частни фирми и граждани.    "Доста е изоставен не се поддържа, няма инициативи и проекти. Последните 2-3 години има..

публикувано на 15.03.19 в 18:14

Видинска детска градина си отглежда жълъди

Детска градина "Русалка" във Видин спечели една от наградите в играта на Гората.бг за засаждане на жълъди. Семенцата вече са покълнали и от учебното заведение се надяват успешно да ги отгледат и след това посадят в двора. "Ние сме единствената от Видинска област детска градина, спечелила проекта "Засади 100 дръвчета". Получихме жълъдите, два..

публикувано на 14.03.19 в 16:20

Пенсионери от Видин искат още домове за възрастни хора в региона

Подписка за ежегодно преизчисляване на пенсиите и приемане на Закона за възрастните хора започва на национално и регионално ниво. Документът, в който се включват и видинските пенсионери, трябва да бъде внесен за разглеждане от Парламента до 25 май. Подписката е отворена за всички, които искат да подкрепят пенсионерите за един по-добър, спокоен и..

публикувано на 14.03.19 в 15:06