Трудови посредници консултираха безработни младежи във Видин

3
Снимка: Венцислав Величков
Информационно събитие за активиране на неактивни младежи по програма "Готови за работа" се проведе днес във Видин. Организатори са Министерството на труда и социалната политика и Агенция по заетостта, Дирекция "Бюро по труда"- Видин. Информационната среща се проведе на площад "Бдинци" за по-голямо удобство и достъп до младежите в града. Целим да подобрим възможностите за намиране на работа и трудова реализация на младежи,  поясни Радослав Рангелов, специалист активиране в "Бюро по труда" Видин:


"Целим да стимулираме младежи до 29 години, включително, които не са в образование, обучение, не са регистрирани в Бюрото по труда. Можем да им предложим курсове, европейски програми за младежи, които са безплатни. След курсовете можем да им помогнем да намерят работа, затова нека да заповядат при нас."


Младежи се запознаха с информацията, която трудовите посредници изнесоха. 


"На 25 години съм. Дойдох, защото търся работа, затова и съм се регистрирала в "Бюрото по труда". До този момент не съм се възползвала от нищо. Търся нещо по моето образование. Чакам нещо хубаво да се случи... Нищо не търся в момента... Полезно беше, предлагат работа. На мен ми предложиха, но отказах по здравословни причини... Аз съм на 31, но търся работа, безработна съм. Нямам предпочитания, защото още не съм се ориентирала какво точно да е, занимавам се с децата ми..."

Полза от подобни информационни събития има- показва наша анкета. В нея се включиха и хора над 29 години, които не работят в момента. Други пък търсят по-специални места, на които да се трудят. 


Галерия

Вижте още

Господ ни кани на Неговата трапеза, нека не отхвърляме поканата Му

В Единадесета неделя след Неделя подир Въздвижение, Църквата насочва нашето внимание към познанието, че Господ отправя Своята покана към нас да седнем на Неговата трапеза, като Негови деца и приятели . Той е казал: " Който иска да върви след Мене… ", затова никой никога не насилва да седне на тази трапеза, тя е доброволна,..

публикувано на 16.12.18 в 08:00
Благотворителен коктейл

Обществен дарителски фонд събра близо 3 хиляди лева за зони за четене във Враца

Общо 2 823 лева са събрани на благотворителна вечер, организирана от Обществен дарителски фонд за Враца. Със средствата ще бъдат обособени зони за четене във всяко училище от общината. Това е и първата дарителска акция на Обществения дарителски Фонд за Враца, каза за Радио Видин Емилиян Кадийски от организаторите. "Това е първата ни инициатива и..

публикувано на 14.12.18 в 15:00

Актьори от „Момчето си отива" идват във Враца

Преди прожекцията четиримата участници в емблематичния филм, сниман в града под Околчица през 1972-а година , ще разкажат интересни моменти от знаковите киноснимки и ще споделят спомени от престоя си в града. Филмът ще бъде излъчен от 17:30 часа, днес, в Кино „Метропол“ , когато е рождената дата на режисьра Людмил Кирков, а входът е свободен ...

публикувано на 14.12.18 в 13:58

Семейна среща на ловците в Ново село

Не знам откога е започнала тази традиция. Може би от социалистическо време, когато не се празнуваха светците и именните дни, а хората правеха празници на професията и хобитата. Оттогава датира спортният празник на общината, но вечерта на спортиста отмря, поради липса на такива. Ловците в Ново село, обаче, са жилав народ, пък и..

публикувано на 14.12.18 в 12:09

Да пуснем коледната елха на свобода

Празничното дърво носи атмосфера и има важната задача да крие подаръците . Елхите в България най-често са от иглолистните видове- ела, смърч или бор . Отсечено дърво, пластмасова негова имитация, отделни клонки, или жива елхичка в саксия , какъв вариант избрахте Вие? Разнопосочни са мненията на видинчани, повечето от тях мислят за..

публикувано на 14.12.18 в 11:52

Екзотичните болести- предизвикателство пред ветеринарите

Нелека година, по отношение здравеопазване на животните отчитат ветеринарните специалисти. На днешния ден е професионалният им празник. Чества се годишнина от приемането на Закон за санитарноветеринарната полиция- 1897 година, с което се поставя началото на Ветеринарномедицинската служба в България. Празникът е обявен е с Решение на Министерския съвет..

публикувано на 14.12.18 в 08:00