Трудови посредници консултираха безработни младежи във Видин

Снимка: Венцислав Величков
Информационно събитие за активиране на неактивни младежи по програма "Готови за работа" се проведе днес във Видин. Организатори са Министерството на труда и социалната политика и Агенция по заетостта, Дирекция "Бюро по труда"- Видин. Информационната среща се проведе на площад "Бдинци" за по-голямо удобство и достъп до младежите в града. Целим да подобрим възможностите за намиране на работа и трудова реализация на младежи,  поясни Радослав Рангелов, специалист активиране в "Бюро по труда" Видин:


"Целим да стимулираме младежи до 29 години, включително, които не са в образование, обучение, не са регистрирани в Бюрото по труда. Можем да им предложим курсове, европейски програми за младежи, които са безплатни. След курсовете можем да им помогнем да намерят работа, затова нека да заповядат при нас."


Младежи се запознаха с информацията, която трудовите посредници изнесоха. 


"На 25 години съм. Дойдох, защото търся работа, затова и съм се регистрирала в "Бюрото по труда". До този момент не съм се възползвала от нищо. Търся нещо по моето образование. Чакам нещо хубаво да се случи... Нищо не търся в момента... Полезно беше, предлагат работа. На мен ми предложиха, но отказах по здравословни причини... Аз съм на 31, но търся работа, безработна съм. Нямам предпочитания, защото още не съм се ориентирала какво точно да е, занимавам се с децата ми..."

Полза от подобни информационни събития има- показва наша анкета. В нея се включиха и хора над 29 години, които не работят в момента. Други пък търсят по-специални места, на които да се трудят. 


Вижте още

Най-дългата картина на река Дунав показват във Видин

Картина на река Дунав , дълга около километър, ще бъде показана във Видин . Представянето ѝ ще се състои в рамките на Седмото издание на фестивала на изкуствата "Дунавски вълни" , който ще се проведе в последната седмица на юли, обясни Силвана Сюлейман , главен експерт "Култура и изкуство“ в Община Видин: "Това е картина на художничката Анна Тудор,..

публикувано на 18.07.18 в 14:28
Иконата с вградената частица от мощите на свети Герман.

Видин прие частица от мощите на свети Герман, Чудотворец на цяла Америка

Частица от мощите на свети Герман Аляскински , Чудотворец на цяла Америка, беше посрещната тържествено тази сутрин в катедралния храм "Свети Димитър" във Видин . Дарението е от епископа на Ситка и Аляска- Негово Преосвещенство Дейвид, който лично донесе светинята. Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил прие светинята, вградена в..

публикувано на 18.07.18 в 14:00

Фестивалът за древни култури "Слънцето на Тодорка" започва край Враца

Коване на монети, приготвяне на храни и напитки по рецепти от древността са част от новите моменти в програмата на Фестивала за древни култури "Слънцето на Тодорка" . Петото издание на единственото по рода си у нас събитие започва утре, 19 юли, край археологическия обект в местността "Валога" при врачанското село Оходен , обясни директорът на..

публикувано на 18.07.18 в 13:53

Готова е програмата за панаира в Кула

Община Кула се подготвя за отбелязването на 102-рия традиционен панаир , който ще се проведе от 13 до 19 август тази година. Готова е културната програма, която включва много събития, забавления и тържества. Панаирът официално ще се открие в 20 часа на 13 август, понеделник, с  концерт, в който ще вземат участие съставите за народни и спортни..

публикувано на 18.07.18 в 11:04

Късометражен филм правят участници в "The Bridge"

Продължава деветото издание на младежкия фестивал по изкуствата "The Bridge", който се провежда във Видин. Лагерът на участниците е разположен до крепостта "Баба Вида", а заниманията се провеждат в Математическата гимназия. Обстановката в работилниците е освен работна, и много приятна. В това се убедих вчера, когато посетих кино-ателието, което е..

публикувано на 17.07.18 в 16:20

Млади пътешественици посетиха Видин

Двама "професионални пътешественици " посетиха лагера на участниците в младежкия фестивал на изкуствата "The Bridge" във Видин . Кенет Ломина, на 20 години, от Ирландия и Сюзън Комеги, на 21 години, от Естония са обиколили 6 страни по поречието на Дунав. Това са Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия и България. Пътешествието им започва преди..

публикувано на 17.07.18 в 16:11