Стартира ремонтът на централната пешеходна зона във Видин

5
Снимка: Пламен Коцев

Започва реконструкцията на централната пешеходна зона във Видин. Първата копка беше направена днес от кмета на Общината Огнян Ценков

"Днес ние поставяме началото на един изключително важен и полезен проект за Видин. Защото с неговото изпълнение ние не само ще променим визията на централната част на града ни, но и ще създадем по-комфортна, безопасна и достъпна среда."

Проектът е за около 12 милиона лева. С него се цели подобряване на градската среда и качеството на живот, каза Веселина Господинова, управител на фирмата за техническа помощ по проекта:

"В рамките на строително-монтажните работи се предвижда да бъдат извършени подмяна на съществуващите настилки, да се обнови градското обзавеждане, пейки, кошчета, да се въведе енергоспестяващо осветление, да се извърши реконструкция на фонтана, да се модернизира ВиК мрежата, да се направи пълно обновление на зелените площи, съгласно изготвените проекти."

Изпълнителят ще изготви график на строителните работи, които ще се извършат, без да пречат на нормалния живот в града, обясни главният архитект Ангел Недялков

"Има такъв план, така че магазините, които са по цялото протежение на пешеходната зона ще продължават да функционират. Той ще се работи на отделни полета и по принцип ще гледаме това да не нарушава нормалния градски ритъм, както и работата на търговските обекти."

Реконструкцията на пешеходната зона се предвижда да бъде изпълнена в срок от 10 месеца. За опазването ѝ ще се следи с помощта на видеонаблюдение, ще има и специална наредба на Общинския съвет. 

Проект "Основна реконструкция на централна пешеходна зона" е включен в списъка с основни проекти на одобрената инвестиционна програма на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Видин. Дейностите ще обхванат зоната от Драматичния театър до сградата на Областната дирекция на МВР. Изпълнител на строително- монтажните работи е "ВДХ" АД- София.

Галерия

Вижте още

Снимката на 21 февруари 2019 година

Постоянната комисия по общинска собственост на видинския Общински съвет прие предложението на кмета Огнян Ценков за поемане на общински дълг за осигуряване на финансиране на проекта "Реставрация и адаптация на видинската Синагога".  Проектът е за около 11 милиона лева, като съфинансирането от Общината е около 1,5 милиона лева, каза председателят на..

публикувано на 21.02.19 в 17:45

Кметове поискаха във Видин собствен бюджет и по-нисък праг за избори

Представители на Националното сдружение на кметовете на кметства (НСКК) обсъдиха във Видин част от все още нерешените проблеми пред управлението на по-малките населени места, като липсата на собствен бюджет и промяната в Изборния кодекс, която предвижда кметове да бъдат избирани само в населени места с над 350 жители.  "Искаме да имаме..

публикувано на 21.02.19 в 16:05

Почивните дни с минусови температури

Рязко застудяване на времето очакват синоптиците през почивните дни. През последните няколко дни температурите в Монтанско бяха високи за това време на годината. Те достигнаха до 14-16 градуса, а в събота ще паднат до минус 8 градуса . "Застудяването няма да бъде фатално, не се очакват измръзвания, защото трябва да има поне седмица до..

публикувано на 21.02.19 в 15:49

Инвеститор иска да изгради завод във Враца

Високотехнологичен завод за производство на акумулаторни батерии във Враца планира да изгради българският производител „Монбат“, съобщават от Общината. Инвестиционното намерение от акционерното дружество е изпратено до кмета Калин Каменов на 19 февруари. Изпълнителният директор на „Монбат“ – Атанас Бобоков възнамерява да инвестира във..

публикувано на 21.02.19 в 14:27

Крадци взеха над 7 000 лева от Дом за възрастни във Владимирово

Домът за стари хора  "Св. Николай" в бойчиновското село Владимирово е бил обран вчера през нощта. Два метални шкафа, със сумата от 7 300 лева, са откраднати от счетоводството на социалното заведение. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. 

публикувано на 21.02.19 в 11:38

Един е задържан за телефонна измама, два неуспешни опита в Монтанско 

Мъж на 67 години от Лом е задържан за телефонна измама в Монтана . Случаят е от 13 февруари, когато 73-годишен жител на областния град подал сигнал, че е станал жертва на телефонните измамници. Възрастният човек е бил заблуден, че помага на полицията. Той дал на измамниците 4000 лева, около 2000 евро, златна монета и златни обици. Ч аст от парите и..

публикувано на 21.02.19 в 11:04

"Красива България" помага за 3 обекта в Северозапада

Управителният съвет на „Красива България“ одобри проектите, които ще подкрепи през тази година. На свое заседание от 19 февруари, ръководният орган даде зелена светлина на 38 инициативи. Три от тях са в Северозападна България, като две от финансираните са инициативи във Врачанско . Сред одобрените са вътрешното преустройство на 3-ия етаж на..

публикувано на 21.02.19 в 09:58