Стартира ремонтът на централната пешеходна зона във Видин

Снимка: Пламен Коцев

Започва реконструкцията на централната пешеходна зона във Видин. Първата копка беше направена днес от кмета на Общината Огнян Ценков

"Днес ние поставяме началото на един изключително важен и полезен проект за Видин. Защото с неговото изпълнение ние не само ще променим визията на централната част на града ни, но и ще създадем по-комфортна, безопасна и достъпна среда."

Проектът е за около 12 милиона лева. С него се цели подобряване на градската среда и качеството на живот, каза Веселина Господинова, управител на фирмата за техническа помощ по проекта:

"В рамките на строително-монтажните работи се предвижда да бъдат извършени подмяна на съществуващите настилки, да се обнови градското обзавеждане, пейки, кошчета, да се въведе енергоспестяващо осветление, да се извърши реконструкция на фонтана, да се модернизира ВиК мрежата, да се направи пълно обновление на зелените площи, съгласно изготвените проекти."

Изпълнителят ще изготви график на строителните работи, които ще се извършат, без да пречат на нормалния живот в града, обясни главният архитект Ангел Недялков

"Има такъв план, така че магазините, които са по цялото протежение на пешеходната зона ще продължават да функционират. Той ще се работи на отделни полета и по принцип ще гледаме това да не нарушава нормалния градски ритъм, както и работата на търговските обекти."

Реконструкцията на пешеходната зона се предвижда да бъде изпълнена в срок от 10 месеца. За опазването ѝ ще се следи с помощта на видеонаблюдение, ще има и специална наредба на Общинския съвет. 

Проект "Основна реконструкция на централна пешеходна зона" е включен в списъка с основни проекти на одобрената инвестиционна програма на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Видин. Дейностите ще обхванат зоната от Драматичния театър до сградата на Областната дирекция на МВР. Изпълнител на строително- монтажните работи е "ВДХ" АД- София.

Вижте още
На брифинг в Монтана обявиха как ще протече операцията на

Пътни полицаи в Монтана раздават листовки

Засилен е контролът по пътищата в страна по повод на инициативата на европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ за Ден без жертви на пътя. В Монтана пътни полицаи раздават листовки. За трета поредна година областна администрация Монтана оказа съдействие за провеждането на операцията с изработването на брошури, каза..

публикувано на 19.09.18 в 08:30
Отборът на СУ

Ученици от Кула представят област Видин на републиканските състезания за млади огнеборци

Отборът на Средно училище „Васил Левски“- Кула   представя област Видин на републиканските състезания „Млад огнеборец“, които са днес и утре в курорта Албена. Отборът спечели областния етап на състезанията във Видин през май. Учениците от Кула са сред най-малките млади огнеборци, каза   директорът на Регионална дирекция „Пожарна..

публикувано на 19.09.18 в 07:50

Снимката на 18 септември 2018 година

Над 300 подписа е събрала Марияна Павлова, майката която протестира от началото на месеца във Видин в подкрепа на националното движение "Системата ни убива" . Можете да се подпишете в подкрепа на каузата на майките на деца с увреждания всеки ден от 10 до 11 часа пред бившия магазин "Валентина" в центъра на Видин. С около 20 лева ще е повишението на..

публикувано на 18.09.18 в 17:50

Катастрофа с две жертви край Бяла Слатина

Млад мъж и жена, бременна в 5-ия месец, са загиналите при тежка катастрофа , която стана в ранния следобед днес край Бяла Слатина .  Вероятната причина за инцидента е шофиране с превишена скорост от страна на шофьора, показват първоначалните версии на криминалистите. Ударът е бил в дърво и е станал на прав участък на пътя към село..

публикувано на 18.09.18 в 16:52

По-малко жертви на пътя отчитат в Монтана

Намаляване на пътния травматизъм в област Монтана отчетоха от пътната полиция.  До края на август в региона са станали 94 тежки пътно-транспортни произшествия, с 5-ма убити и 129 ранени. За същия период на миналата година със 7 повече са катастрофите и ранените. Загиналите на пътя са със 7 по-малко, съобщи главен инспектор Елвис Иванов , началник..

публикувано на 18.09.18 в 16:44

Свободен достъп до музеи в oбщина Видин от 21 до 23 септември

С тази инициатива Община Видин се присъединява към Европейските дни на наследството , които се организират съвместно от Съвета на Европа и Европейската комисия. В периода от 21 до 23 септември ще бъдат отворени за посетители вратите на средновековната крепост “Баба Вида” и музей „Конака”, от 9:30 ч. до 17:00 ч. Целта на Дните е..

публикувано на 18.09.18 в 15:43