Стартира ремонтът на централната пешеходна зона във Видин

Снимка: Пламен Коцев

Започва реконструкцията на централната пешеходна зона във Видин. Първата копка беше направена днес от кмета на Общината Огнян Ценков

"Днес ние поставяме началото на един изключително важен и полезен проект за Видин. Защото с неговото изпълнение ние не само ще променим визията на централната част на града ни, но и ще създадем по-комфортна, безопасна и достъпна среда."

Проектът е за около 12 милиона лева. С него се цели подобряване на градската среда и качеството на живот, каза Веселина Господинова, управител на фирмата за техническа помощ по проекта:

"В рамките на строително-монтажните работи се предвижда да бъдат извършени подмяна на съществуващите настилки, да се обнови градското обзавеждане, пейки, кошчета, да се въведе енергоспестяващо осветление, да се извърши реконструкция на фонтана, да се модернизира ВиК мрежата, да се направи пълно обновление на зелените площи, съгласно изготвените проекти."

Изпълнителят ще изготви график на строителните работи, които ще се извършат, без да пречат на нормалния живот в града, обясни главният архитект Ангел Недялков

"Има такъв план, така че магазините, които са по цялото протежение на пешеходната зона ще продължават да функционират. Той ще се работи на отделни полета и по принцип ще гледаме това да не нарушава нормалния градски ритъм, както и работата на търговските обекти."

Реконструкцията на пешеходната зона се предвижда да бъде изпълнена в срок от 10 месеца. За опазването ѝ ще се следи с помощта на видеонаблюдение, ще има и специална наредба на Общинския съвет. 

Проект "Основна реконструкция на централна пешеходна зона" е включен в списъка с основни проекти на одобрената инвестиционна програма на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Видин. Дейностите ще обхванат зоната от Драматичния театър до сградата на Областната дирекция на МВР. Изпълнител на строително- монтажните работи е "ВДХ" АД- София.

Вижте още

Снимката на 18 юли 2018 година

Във Враца почетоха Апостола.  Традиционно поклонението се проведе пред паметника на Васил Левски край пощенската палата. И Монтана отбеляза 181 години от рождението на Васил Левски.  В знак на признателност, представители на областната и общинската администрация и много граждани поднесоха венци и цветя пред паметника на Апостола и..

обновено на 18.07.18 в 17:30

Бойчиновци иска над 1 милион евро по проекти

С проекти за 1 125 000 евро кандидатства Община Бойчиновци . Предложенията са подадени по Оперативна програма “Развитие на селските райони”. 600 000 евро е максималната сума, която Общината може да получи за преасфалтиране на няколко улици в Лехчево, Владимирово, Мадан и Мърчево, където миналата година беше подменена част от водопроводната мрежа,..

публикувано на 18.07.18 в 16:33

Археолози ще проучват трасето на Е-79 между Видин и Враца

Екипи на Националния археологически институт с музей при БАН ще издирват археологически обекти по трасето на главен път Е-79, в участъка Видин-Враца,  преди строежа на новия път. Работата ще започне п рез есента, в рамките на три седмици, съобщи за Радио ВИДИН  Людмил Вагалински , директор на музея.  Регистрираните обекти  "ще бъдат..

публикувано на 18.07.18 в 15:30

Две берковски села излизат на протест заради затворен път

Жители на селата Замфирово и Пърличево ще излязат на протест утре сутринта заради пропаднал път , който не позволява движение между двете населени места. Голяма дупка се е образувала на пътната настилка преди повече от година, която все още не е запълнена и участъкът е затворен. Над 50 души от двете села се очаква да протестират, защото са..

публикувано на 18.07.18 в 15:13

Монтана отбеляза 181 години от рождението на Васил Левски

В знак на признателност, представители на областната и общинската администрация и много граждани поднесоха венци и цветя пр ед паметника на Апостола и радетелите на духа и свободата в центъра на Монтана . “За 24-ти път отбелязваме рождението на Васил Иванов Кунчев. Раждането на Левски е бележито събитие за България” , подчерта..

публикувано на 18.07.18 в 13:00

Във Враца почетоха Апостола

Признателни врачани почетоха днес 181 години от рождението на Васил Левски. Традиционно поклонението се проведе пред паметника на Апостола край пощенската палата. Тематичен поетичен рецитал поднесоха възпитаници на ОУ „Васил Левски“: "...Днес е роден един от най-смелите герои на България, оставил светла диря в народната памет,..

публикувано на 18.07.18 в 12:04