Над хиляда фиша за превишена скорост съставили пътни полицаи във Видин само за месец

Снимка: Архив:Радио ВИДИН

46 пътно транспортни произшествия са възникнали през месец юли на територията на област Видин, съобщи Владимир Герасимов началник на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР във Видин. Има загинали и ранени:

„Осем са тежки, т.е при тях имаме ранени лица. Има и две загинали лица. Едно от загиналите лица е натоварения участък от Е 79, а другото е на територията на общинската мрежа на Белоградчик.“

За един месец, при проверки пътни полицаи са съставили 369 акта за установени нарушения на Закона за движение по пътищата. Само през юли са издадени над 1000 електронни фиша за превишена скорост. Това е най-честото нарушение, извършвано от водачите, шофиращи на територията на региона, съобщиха от Областната дирекция на МВР.


Вижте още

Над 1 млн. лева са щетите от пожара в читалището в Гложене

За над 1 милион лева са нанесените щети след вчерашния пожар в читалището "Яким Десподов” във врачанското село Гложене. Това заяви в предаването "Преди всички" кметът на селото  Петко Петков . Пожарът тръгна от съседния офис на земеделска кооперация. Кметът на Гложене съобщи, че ще бъде направена дарителска кампания за възстановяване на..

публикувано на 16.08.18 в 11:06

Продължава ремонтът на храма в Дунавци

Продължават ремонтните дейности в храма "Рождество на Пресвета Богородица" в Дунавци. Подменя се старата дървена дограма и се очакват да пристигнат плочки за освежаване на олтарната част. Реставрират се и иконите, каза свещеникът йеромонах Максим : "Ще залепим гранитогрес в олтарната част. Ще сложим още 4 прозореца, които ни остават за смяната. С..

публикувано на 16.08.18 в 11:06

Два тира катастрофираха край Дунав мост 2

Катастрофа между два товарни автомобила е станала в района на Дунав мост 2 , съобщават от Областната дирекция на МВР във Видин . Тази сутрин, в 05.35 часа, в дежурната част на полицията е получен сигнал за катастрофа на главен път Е-79 при километър 2+250 (в района на Дунав мост- 2). Пристигналите на мястото полицейски служители установили в дясната..

публикувано на 16.08.18 в 11:00

Откриват поправителен дом за непълнолетни към затвора във Враца

Към затвора във Враца ще бъде открит поправителен дом за непълнолетни. В него ще бъдат  настанени младежите, които досега изтърпяваха наказания в Бойчиновци.  Досега непълнолетните, лишени от свобода, се помещаваха в Бойчиновци в сграда, строена за казарма преди 70 години. След приемането на промени в Закона за изпълнение на..

публикувано на 16.08.18 в 09:55

Градският площад в Белоградчик ще бъде обновен

Община Белоградчик подаде проект по програмата за развитие на селските райони, с помощта на който ще бъде напълно обновен площад „Възраждане”. Новото проектно решение запазва максимално положителните моменти в съществуващите елементи на площада, както и съществуващата декоративна дървесно– храстова растителност. Осигурява необходимите кътове за..

публикувано на 16.08.18 в 08:37

Снимката на 15 август 2018 година

Днес е големият християнски празник Успение на Пресвета Богородица .  Въпреки че в този ден Българската православна църква възпоменава смъртта на Божията майка, вярващите не скърбят. В празника няма мъка и поражение, а единствено радост и светлина, казват богослови и свещенослужители.  Над 200 000 aвтoмoбилa в..

публикувано на 15.08.18 в 18:00