Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видин посреща Национален мотосъбор 2018

4
Снимка: Радио Видин

В края на седмицата, от 17 до 19 август Видин ще посрещне мотористи от цялата страна и чужбина на традиционния национален мотосъбор 2018. Организатор на събитието е видинският мотоклуб "Нордуестмоторс", който отбелязва 11 години от своето създаване. Какви са настроенията, които почитателите на свободния дух създават у жителите на един провинциален град и подкрепят ли подобни инициативи видинчани ?

В студиото на радио Видин гостуваха Младен Младенов, президент на клуб "Нордуестмоторс" и Владимир Цветанов, сержант към мотоклуба. "За нас 11 години винаги са малко. Да наистина много неща сме направили през годините, но винаги може да се иска повече. Създадохме много приятелства и това е нашият начин на живот ... Тези 11 години ни научиха да бъдем много търпеливи и толарантни един към друг. Когато имаш проблем знаеш, че имаш братя зад гърба си, които винаги ще ти помогнат. Мога да кажа, че вече наистина сме мотоклуб по правилата. Уважаваме другите водачи на пътя и нямаме никакви нарушения, което могат да потвърдят и органите на реда ... Всеки член на мотоклуба, който посрамва клуба си носи своите последствия." - коментираха Младен Младенов и Владимир Цветанов и допълниха: "В момента сме МС клуб, което и най- високото стъпало в тази йерархия. Тази година мотосъборът ще е на много високо ниво, като в първата и втората концертни вечери ще свирят групите Elizabeth's Roses, Мегахерц, Епизод, Ер Голям и Северозападняците. подсугурили сме много награди от нашите спонсори а за всички посетители има символичен вход от 5 лв, които средства ще подпомогнат финансирането на проявата. добре дошли са всички почитатели на високите скорости и рок музиката."

Видинчани одобряват провеждането на мотосъбора и много от анкетираните споделиха, че са готови и тази година да посетят събитието: "Щом са го решили нека го има. това е малко разнообразие в тоя град ... Аз мисля, че това не е грешно и не пречи на обикновените хора. Всеки взима самостоятелно решението си ... Всяко нещо, свързано със спорта е добро. Това е стара традиция още със спортните коли и днес момчетата я продължават ... Това го има навсякъде по света, така че и във Видин трябва да го има. Ние сме малък град и това е оживление и разтоварване на гражданите. Трябва да има такива събития- два дни в годината е съвсем нормално." - коментираха видинчани.

Ер Голям е една от групите, които ще забавляват посетителите на видинския мотосъбор тази година. Вокалистът на групата Антон Георгиев е добър приятел на видинските рокери и с радост приема поканата отново да гостува на Видин. "С момчетата се познаваме много добре, а Младен Младенов - Денкича дори е част от групата ни. Радвам се, че отново ще бъдем заедно, но бих искал да ги попитам докъде са готови да дойдат с моторите си, за да ме посрещнат в съботния ден." - с усмивка коментира Антон Георгиев.

Община Видин отново подкрепя видинските рокери. Разговаряхме и със Силвана Сюлейман, старши експерт "Култура" към видинската Община. "Очаквам с нетърпение видинския мотосъбор. В петъчната вечер ще видим на сцената видинската група Elizabeth's Roses, които вече свириха пред видинска публика във фестивала "Дунавски вълни" и рок група Епизод. Радвем се, че Община Видин отново застава зад такова събитие, което носи много рок и много дъх на бензин. Мястото е подходящо и непрекъснато продължава да се облагородява." - сподели Силвана Сюлейман.

Мото клуб "Северозападни мотори" МС гр. Видин ни кани да се забавляваме и вдигнем заедно адреналина в петък и събота, когато Националният мотосъбор Видин 2018 ще събере мотористи от цялата страна и чужбина. Повече по темата можете да чуете в двуковия файл към материала.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Хората в Смоляновци: Най -хубавото село, живее се прекрасно

Село Смоляновци е едно от големите села в община Монтана. Намира се в планина Стовци, простира се покрай двата бряга на река Цибрица, над която има няколко моста. Пътната мрежа в селото е 35 км и се нуждае от сериозна  поддръжка.  В миналото селището е достигало до 1200 жители, защото тук се е развивала миньорска дейност, добивали са се..

публикувано на 26.04.24 в 12:45
Светлин Тачев

Светлин Тачев: Политическите кризи оставят усещането, че Преходът продължава

В навечерието сме на официалния старт на предизборната кампания, с която ще започне и обратното броене към 9 юни, когато ще гласуваме на националните и европейските избори.  Как ще се отрази натрупаното недоверие в изборния процес, засилило се от честите избори, от още по-честите промени в Изборния кодекс и информационната война по машинно-хартиенния..

публикувано на 25.04.24 в 10:00

На какво се дължи бърнаутът сред българските учители?

За никого не е тайна, че учителската професия има висока обществена стойност. Работещите в сферата прекарват много часове в преподаване, носят отговорност за ученици и често са натоварени с административна дейност. Бързата промяна в начина на работа заради пандемията допълнително доведе до натоварване при тях. Ако учителите не получават подходяща..

публикувано на 24.04.24 в 13:45

С какви послания и амбиции тръгват към предизборната кампания политическите сили?

На 9 юни ще отидем до урните за поредните предсрочни парламентарни избори и за народни представители в Европейския парламент. Официално предизборната кампания ще започне на 10 юни, но неформално тя стартира веднага след като падна кабинетът Денков. В последните дни сблъсъците между основните парламентарни сили са фокусирани върху служебния кабинет на..

публикувано на 23.04.24 в 12:08

Енергиен преход към чиста енергия при конкурентни цени

Сигурността и достъпността на енергията са важна предпоставка, за да имаме конкурентна европейска индустрия. Това заяви председателят на УС на Асоциация на индустриалния капитал в България Васил Велев на конференция на тема "Устойчива и ефективна енергийна система за стабилна и сигурна икономика", която се проведе в София. Проявата беше..

публикувано на 22.04.24 в 16:05

Информационен портал подкрепя развитието на енергийните общности

Българските граждани вече могат да използват информационната платформа "Енергия за гражданите в България" , насочена към подпомагане на развитието на енергийните общности . Платформата е резултат от близо 3-годишна работа на европейския проект SHAREs. За България тя се изпълнява от Черноморския енергиен изследователски център, а координатор е..

публикувано на 22.04.24 в 16:03

Жителите на село Вещица искат параклис

Село Вещица ни посреща със свежест, чистота, зеленина и песен на пойни птички .  Това е населено място, което не може да бъде забравено. Първо поради името си, което е наистина необичайно и второ, когато дойдеш в него, оставаш завинаги запленен от прекрасната природа. Чистота, спретнатост, свежест струи от накацалите къщички. Макар и семпли, те..

публикувано на 19.04.24 в 12:00