Пети фолклорен фестивал "Да съхраним българското" във Враца

Снимка: Община Враца Архив

Фолклорният фестивал „Да съхраним българското“ ще бъде част от културната програма на юбилейното издание на Врачанския есенен панаир.

На панаирната сцена, на 16 септември, неделя, от 09:00 ч. до 14:00 ч. ще се изявят над 350 участници, от 35 певчески групи, дуети и индивидуални изпълнители от 26 населени места от община Враца и страната. В изявата ще се включат представители на пенсионерски клубове и читалища от населените места – Враца, Плевен, Монтана, Ботевград, Мездра, Вършец, Белоградчик, Червен бряг, Пордим, Бяла Слатина, Драганица, Търнак, Търнава, Челопек, Девене, Бързия,  Равнище, Боровци, Слатина, Копиловци, Борован и др.

Фолклорният фестивал се организира за пети пореден път от пенсионерски клуб „Еделвайс“ - Враца. 


Вижте още

Църквата в Гложене получи дарение

Жител на козлодуйското село Гложене дари средства за ново осветление на църквата „Света Троица”. Парите са от семейния бюджет, каза Венцислав Тодоров , който сам е монтирал осветителната система в храма: "Идеята е моя. Преди две години ми хрумна, а сега поводът е такъв, че започна ремонт на църквата и реших, че сега е моментът да се изпълни това..

публикувано на 15.11.18 в 14:32

Показателите за качество на водата в Мездра са в норма

Питейните води от централното водоснабдяване на град Мездра съответстват на изискванията за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели, съобщават от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Враца. Информацията е от получено писмо в Община Мездра, подписано от директора на РЗИ- Враца д-р Орлин Димитров, съобщават от местната..

публикувано на 15.11.18 в 14:14

БСП представя "Визия за България" във Видин и Брегово

Народни представители от Парламентарната група на „БСП за България“ ще представят проект на документа „Визия за България“  във Видин и Брегово днес, 15 ноември. Срещата в областния град е от от 17:30 часа в залата на Общинския съвет. Депутатите от Парламентарната група на "БСП за България" Анелия Клисарова, Георги Свиленски, Манол Генов,..

публикувано на 15.11.18 в 11:59

Мъж пострада при сбиване в Горно Церовене

Мъж на 27 години пострада при сбиване в монтанското село Горно Церовене . Полицията е задържала негов съселянин на 45 години. Пострадалият по-млад мъж е с прободна рана в гърба и перфорация на бял дроб. По случая е образувано досъдебно производство. 

публикувано на 15.11.18 в 10:02

Община Белоградчик с готовност за зимния сезон

Нови машини ще чистят през зимата в Белоградчишко - комбиниран багер-товарач, колесен трактор, моторната шейна, която ще осигурява достъп до трудно проходими места при сняг. Техниката беше закупена със средства по трансграничен проект . Четири трактора и една фадрома също са в готовност за зимно поддържане. Предвидена е техника за извличане на..

публикувано на 15.11.18 в 08:23

Зимните гуми задължителни от днес

От днес, 15 ноември, всички автомобили трябва да се движат с гуми,  подходящи за зимни условия, напомнят от МВР. Задължително е минималната дълбочина на протектора им да бъде 4 мм . Акция "Зима" вече е в ход, като от началото на месеца се извършват активни проверки за смяната на летните гуми със зимни.  Главен инспектор Ивайло Обретенов от..

публикувано на 15.11.18 в 07:56