Пети фолклорен фестивал "Да съхраним българското" във Враца

Снимка: Община Враца Архив

Фолклорният фестивал „Да съхраним българското“ ще бъде част от културната програма на юбилейното издание на Врачанския есенен панаир.

На панаирната сцена, на 16 септември, неделя, от 09:00 ч. до 14:00 ч. ще се изявят над 350 участници, от 35 певчески групи, дуети и индивидуални изпълнители от 26 населени места от община Враца и страната. В изявата ще се включат представители на пенсионерски клубове и читалища от населените места – Враца, Плевен, Монтана, Ботевград, Мездра, Вършец, Белоградчик, Червен бряг, Пордим, Бяла Слатина, Драганица, Търнак, Търнава, Челопек, Девене, Бързия,  Равнище, Боровци, Слатина, Копиловци, Борован и др.

Фолклорният фестивал се организира за пети пореден път от пенсионерски клуб „Еделвайс“ - Враца. 


Вижте още

Снимката на 21 септември 2018 година

Петима са новите почетни граждани на Видин , реши Общинският съвет . Това са Видинският митрополит и първи български екзарх Антим, д-р Бърни Бончев, кмет на града през 30-е години на миналия век, настоящият ректор на Русенския университет проф. Христо Белоев и предишният проф. Велизара Пенчева, и народният певец Любен Петров. Отличията ще бъдат връчени..

публикувано на 21.09.18 в 17:50

Отворена е офертата за археологически проучвания по трасето на Мездра - Ботевград

В Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) беше отворена постъпилата оферта в откритата процедура за определяне на изпълнител за извършване на археологически проучвания по трасето на път Е-79, участъка Мездра – Ботевград . Индикативната стойност на поръчката е 550 хил. лв. без ДДС. Постъпилата оферта е на Националния археологически институт с..

публикувано на 21.09.18 в 16:59

Започна инициатива за храм в село Владиченци

Започна процедура по изграждане на православен параклис във видинското село Владиченци . Идеята възниква при работата по проект на студенти от Пловдивския университет, обясни техният преподавател по теология Ивелина Николова : "Един от обектите беше село Владиченци, това е моето село. И предвид заглавието на проекта- "Трансформиращото се село",..

публикувано на 21.09.18 в 16:56

Доброволци ще почистват брега на язовир "Кула"

Почистване на язовир "Кула" организира доброволният отряд сътрудници към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в град Кула. Сборният пункт е на големия мост на съоръжението, в посока село Големаново, в 15.00 часа. "На 22 септември ще направим почистване на язовир "Кула", защото е много замърсен. Това ще е поредното почистване на..

публикувано на 21.09.18 в 15:31

Съветници попитаха за отсечени дървета и зелените площи във Видин

От групата на БСП в Общинския съвет във Видин поискаха отговор защо са отсечени дървета в центъра на града. Питане дали има разрешение за изсичането им и можеха ли да бъдат спасени беше отправено в началото на заседанието. То е след сигнали от граждани, каза Димитър Велков , председател на областната организация на БСП, както и на група в..

публикувано на 21.09.18 в 15:30

Предложение за добив на минерали разтревожи жители на Мало Пещене

Жители на врачанското село Мало Пещене са обезпокоени от инвестиционно намерение за разработване на находището за глауконитови пясъчници, което се намира на 300 метра от населеното място. От какво е породено безпокойството на хората, обясни Милен Стоянов , жител на селото: "Това е добив по открит способ и вероятно, даже е почти сигурно, че ще бъде..

публикувано на 21.09.18 в 15:17