Пети фолклорен фестивал "Да съхраним българското" във Враца

Снимка: Община Враца Архив

Фолклорният фестивал „Да съхраним българското“ ще бъде част от културната програма на юбилейното издание на Врачанския есенен панаир.

На панаирната сцена, на 16 септември, неделя, от 09:00 ч. до 14:00 ч. ще се изявят над 350 участници, от 35 певчески групи, дуети и индивидуални изпълнители от 26 населени места от община Враца и страната. В изявата ще се включат представители на пенсионерски клубове и читалища от населените места – Враца, Плевен, Монтана, Ботевград, Мездра, Вършец, Белоградчик, Червен бряг, Пордим, Бяла Слатина, Драганица, Търнак, Търнава, Челопек, Девене, Бързия,  Равнище, Боровци, Слатина, Копиловци, Борован и др.

Фолклорният фестивал се организира за пети пореден път от пенсионерски клуб „Еделвайс“ - Враца. 


Вижте още

Във Враца отбелязват Деня на снежния човек с изложба

Изложба на снежни човечета, направени в специална работилница от различни материали, ще подредят в Природозащитен център „Натура“ град Враца. Поводът е Световния ден на снежния човек- 18 януари. Експонатите са изработени по проект “Моят снежен човек“ от ученици на СУ „Васил Кънчов“, под ръководството на учителите Таня Павлова и Жулиета Босилкова...

публикувано на 17.01.19 в 11:06

Иззети са дърва без документи в община Димово

В община Димово по пътя Арчар - Мали Дреновец, полицаи засекли две конски каруци, превозващи дърва без контролна горска марка, съобщават от ОД на МВР-Видин. Пристигналите на мястото горски служители съставили на двамата водачи- жители на Арчар, актове по Закона за горите. Каруците с общо два кубика дърва са иззети. По случая в РУ-Видин са..

публикувано на 17.01.19 в 10:05

Задържаха трима с наркотици във Враца

По време на специализирана операция по линия „ Наркотици “, в Ученически комплекс-гр. Враца   е извършена проверка на лек автомобил „БМВ“. В автомобила са установени 20-годишен жител на гр.София  и 17-годишен от село Лесура. В автомобила  е намерен и иззет плик, съдържащ  амфетамин. Двамата са задържани  в РУ Враца. Образувано е бързо полицейско..

публикувано на 17.01.19 в 09:27

Днес е Антоновден

Днес православната църква отбелязва паметта на един от забележителните светии-аскети, почитан в целия християнски свят - св. Антоний Велики. Празникът е наричан от народа Антоновден.  Антоний Велики е роден около 251 г. сл. Хр. в Египет. Той е първият всепризнат основоположник на монашеския аскетизъм. В двайсетгодишното му усамотение в..

публикувано на 17.01.19 в 07:55

Снимката на 16 януари 2019 година

Документална изложба "Безпределният космос на човешкия ум" беше открита в Белоградчик. Експозицията разказва за живота и делото на проф. Виден Табаков. Инвестиционно предложение, с цел производствена и търговска дейност, обсъди кметът на Видин Огнян Ценков с белгийски инвеститор, който иска да установи контакт с партньори за производство на..

публикувано на 16.01.19 в 17:45

Изложба в Белоградчик разказва за проф. Виден Табаков

Документална изложба "Безпределният космос на човешкия ум" беше открита в Белоградчик . Експозицията разказва за живота и делото на проф. Виден Табаков . 23 пана са подредени по хронология и всяко има своето заглавие. Най-застъпена е темата за аеронавтиката и астронавтиката, където са и най-големите постижения на учения. Изложбата има за цел да..

публикувано на 16.01.19 в 14:27