Врачанският митрополит благослови ученици, учители и директори

Снимка: Община Враца

Врачанският митрополит Григорий в съслужение със свещеници от Враца днес, след светата Божествена литургия за Кръстовден, отслужиха тържествен молебен за успешна нова учебна година. Храмът „Св. Св. Константин и Елена“ се изпълни с ученици, учители и директори от всички врачански училища и гимназии. На богослужението присъстваха също кметът на града Калин Каменов, заместник кметът по образованието Петя Долапчиева, областният управител Малина Николова и началникът на Регионалното управление по образованието Галина Евденова.

„В този ден се обръщам към всички вас с архипастирско благословение и най-искрени пожелания за здраве и сили, и за успех на всяко училище, намиращо се на територията на нашата епархия, и на нашата страна“ – пожела Врачанският митрополит.

В края на молебена владиката раздаде на всички присъстващи за благословение икони на свети Софроний Врачански, закрилника на Враца.


Вижте още

Отворена е офертата за археологически проучвания по трасето на Мездра - Ботевград

В Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) беше отворена постъпилата оферта в откритата процедура за определяне на изпълнител за извършване на археологически проучвания по трасето на път Е-79, участъка Мездра – Ботевград . Индикативната стойност на поръчката е 550 хил. лв. без ДДС. Постъпилата оферта е на Националния археологически институт с..

публикувано на 21.09.18 в 16:59

Започна инициатива за храм в село Владиченци

Започна процедура по изграждане на православен параклис във видинското село Владиченци . Идеята възниква при работата по проект на студенти от Пловдивския университет, обясни техният преподавател по теология Ивелина Николова : "Един от обектите беше село Владиченци, това е моето село. И предвид заглавието на проекта- "Трансформиращото се село",..

публикувано на 21.09.18 в 16:56

Доброволци ще почистват брега на язовир "Кула"

Почистване на язовир "Кула" организира доброволният отряд сътрудници към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в град Кула. Сборният пункт е на големия мост на съоръжението, в посока село Големаново, в 15.00 часа. "На 22 септември ще направим почистване на язовир "Кула", защото е много замърсен. Това ще е поредното почистване на..

публикувано на 21.09.18 в 15:31

Съветници попитаха за отсечени дървета и зелените площи във Видин

От групата на БСП в Общинския съвет във Видин поискаха отговор защо са отсечени дървета в центъра на града. Питане дали има разрешение за изсичането им и можеха ли да бъдат спасени беше отправено в началото на заседанието. То е след сигнали от граждани, каза Димитър Велков , председател на областната организация на БСП, както и на група в..

публикувано на 21.09.18 в 15:30

Предложение за добив на минерали разтревожи жители на Мало Пещене

Жители на врачанското село Мало Пещене са обезпокоени от инвестиционно намерение за разработване на находището за глауконитови пясъчници, което се намира на 300 метра от населеното място. От какво е породено безпокойството на хората, обясни Милен Стоянов , жител на селото: "Това е добив по открит способ и вероятно, даже е почти сигурно, че ще бъде..

публикувано на 21.09.18 в 15:17

Довършват социални центрове в Белоградчик

С празничен водосвет, отслужен от свещеноиконом Рафаил , архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия, се даде старт на довършителните работи по двата центъра за настаняване от семеен тип в Белоградчик . Духовникът приветства инициативата и наблегна на нейната роля в съживяването на града: „Когато се прави нещо ново, това е една..

публикувано на 21.09.18 в 15:00