Първокласници, имате поща! (снимки+видео)

Снимка: Радио ВИДИН

Първокласниците, които ще прекрачат за първи път прага на Второ основно училище "Иван Вазов" в град Вълчедръм получиха покани от училището да присъстват на тържеството за откриване на новата учебна година. До дома на всяко дете поканите занесе пощальонът Златко Станков. Директорът Лилия Венчова разказа, че преди четири години отново поканили децата по нетрадиционен начин:

"Правили сме го и преди четири години. Тази година отново се зароди тази идея в екипа, който работи в училище. За да поканим учениците за първия учебен ден, решихме да поканим човек, който е бил пощальон във Вълчедръм дълго време, който да им занесе покани за самия ден. Преди четири години не потърсихме него, тогава друг човек занесе поканите- от училището класните ръководители, а сега ни хрумна идеята да бъде с истински пощальон", обясни Лилия Венчова- директор на Второ ОУ "Иван Вазов".

С униформата на пощальон, която носил докато работил в пощата, на велосипед и с чантата с писмата на рамо, Златко Станков разнесе писмата. Пощальонът изненада първокласничката Александра Генчова. Родителите ѝ са избрали училище "Иван Вазов", защото са учили в него, там записали и сина си, познават учителите, а Галя Замфирова, която поема първокласниците сега е била и тяхна учителка. Казват, че образованието в начален етап е много важно за децата. Писмото с официалната покана за учебната година прочете майката на първокласничката Севделина Генчова.

Александра очаква с нетърпение да започне училище:

"С радост ще отида. Очаквам да се науча да чета."

"Това ми е второ дете. С първото нямахме такава покана. Много интересно. Приятно вълнение за децата и за нас",
казва майката Севделина.

Златко Станков е бил пощальон 14 години. Разказа, че от училището го потърсили да разнесе писмата до адресите на първокласниците и той приел веднага:

"Тръгвам с голямо желание. Децата са радостни, че ще влязат в първи клас. С интерес отварят писмата."

"Първият ден е най- вълнуващият за малките и за самите нас, бих казала вълнуваш ден и за малки, и за големи. Искаме да ги грабнем, да ги направим щастливи, да задоволяваме любопитството им, да им създадем интерес", каза учителката на първокласниците Галя Замфирова.

23 са първокласниците, които ще учат във Второ основно училище "Иван Вазов" във Вълчедръм. Всички те получиха своите покани да присъстват на тържеството в понеделник, 17 септември, в 8:45 часа.


Видео на Светослав Цветанов:


Вижте още

На нов адрес ще раздават храните по програмата за подпомагане на най-нуждаещите се от Видин

11 вида хранителни продукти са доставени по програмата за подпомагане на най-нуждаещите се лица в склада на БЧК във Видин. Очаква се доставката на още един продукт, предвиден в план 2017-та на програмата, каза директорът на организацията Цветелина Петрова. "Програмата ще стартира, когато приключат доставките в цялата страна. Тогава Агенцията за..

публикувано на 26.09.18 в 13:40

"Системата ни убива"- започват ефективни протести

Недоволството на националното движение ще се прояви в цялата страна, ако до 1 октомври , Правителството не приеме промяна в Закона за личната помощ . Началото е на 2 октомври от 16:30 часа пред бившия магазин "Валентина" във Видин . "Един час ще бъде първия ден, от втория времето ще се увеличава, докато не се промени социалната политика на..

публикувано на 26.09.18 в 12:24
Валери Стаменов по време на заседание на Общинския съвет във Враца

Искат руски тролеи във Враца

Произведени в Русия тролейбуси могат да обновят автопарка на обществения превозвач във Враца – тезата представи под формата на въпрос ген. Валери Стаменов по време на сесията във вторник. Общинският съветник от гражданската квота на БСП представи свое проучване, според което произведените в Русия мотриси излизат 3-4 пъти по-евтино от тези в..

публикувано на 26.09.18 в 09:53
Актьорът Петър Митев на сцена

Театърът в Монтана почита паметта на Петър Митев

От днес, 26 септември, стартира второто издание на „Седмица на моноспектакъла в памет на Петър Митев “ в Монтана . До 3 октомври в програмата са включени 4 театрални заглавия, сред които са гостувания на екипи от Велико Търново и Костинброд, и една премиера. По традиция на старта първото представление ще е „Българска ни работа“ на актьора Тихомир..

публикувано на 26.09.18 в 09:41

Подобряват крайречната зона в Зверино

Започна подобряването на крайречната зона в мездренското село Зверино . Целта е направата на кът, който да се ползва за традиционното мъжко богоявленско хоро. Подобряването на крайречната зона в Зверино е част от от  одобрените седем проектни предложения по Общинска програма „Малки местни инициативи“ за 2018 г.  Изграден е навес към момента,..

публикувано на 26.09.18 в 09:23

Снимката на 25 септември 2018 година

Паметен знак на загиналите в наводнението на 1 май 1966 година беше открит във Враца, в района на Червения площад. Комисията за енергийно и водно регулиране няма инструменти, за да въздейства на увеличението на цената на природния газ с близо 14 на сто от 1 октомври. Това заяви председателят на енергийния регулатор Иван Иванов. По думите му,..

публикувано на 25.09.18 в 17:50