Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Старт М Криводол" спечели раликроса във Видин

7
Снимка: Община Видин

Пистата на бившето летище край видинското село Иново бе домакин на последния 7-и кръг на Националния шампионат по рали крос. Организатори на автомобилното състезание са Община Видин, Автомобилен спортен клуб "Жико Моторспорт“, Българската федерация по автомобилен спорт и Международната асоциация по автомобилизъм.

В Дивизия 1 победител стана миналогодишният шампион Светослав Манастирски - АСК „Старт М Криводол”, втора позиция спечели Емил Минчев - АСК „Старт М Криводол”, а третото място бе за Мирослав Цветанов - АСК „Жико Моторспорт”. В Дивизия 2 челната позиция зае Цветан Миков - АМК Ботевград, следван от Радослав Маринов - АСК „Жико Моторспорт” Видин и Георги Василев - АСК „Старт М Криводол”. В Дивизия 3 първи е Методи Тодоров - АСК „Старт М Криводол”, втори - Недялко Неделков - АСК „Жико Моторспорт” Видин, а трети - Цветелин Велков - АСК „Старт М Криводол”.

По традиция бе връчена и купа „Лада”, като най-достойни за нея бяха Цветелин Велков и Георги Ставров от АСК „Старт М Криводол” и Цветан Иванов от АСК „Жико Моторспорт”.

В отборното класиране шампион е първият отбор на АСК "Старт М Криводол”, на второ място се нареди - АСК "Жико Моторспорт”, на трета позиция остана вторият тим на "Старт М Криводол”. Купите връчи зам. кметът на Видин инж. Цветан Асенов.

Тази година имаше рекорден брой автомобили в състезанието, което бе и с международно участие.

"Имахме 39 подадени заявки, а участваха 34 автомобила, 5 от тях бяха от съседна Сърбия. Доволен съм от състезанието, нямаше никакви инциденти, организацията беше на ниво. Благодаря на кмета Огнян Ценков и на ръководството на Община Видин за изключителната подкрепа. След две седмици, на 3 и 4 ноември, ни предстои домакинство на втория кръг от Националния шампионат по рали спринт "Вида". Започнали сме подготовката преди две седмици. Предстои да се изкърпят дупките на първата отсечка Синаговци-Грамада и да се окастрят клоните. Тук също очакваме международно участие. Имаме три заявки от Румъния и седем от Сърбия, българските заявки са 16, но срокът за записване е до 29 октомври. Заявка подаде и шампионът на рали Мирослав Ангелов, ще има много атрактивни пилоти.", каза за Радио Видин председателят на АСК "Жико Моторспорт" Иван Иванов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Приключи Първият шахматен турнир за Купата на Община Ружинци

Първи турнир по шахмат за Купата на Община Ружинци се проведе в село Дреновец. Турнирът е организиран от сдружение "Достоен живот 22". От Общината е осигурен награден фонд за участниците. 36 се включиха в турнира.  С първи шахматен ход на масата кметът на Ружинци Александър Александров даде началото. Купата спечели Петър Цаков от Козлодуй, съобщи..

публикувано на 25.04.24 в 15:18

Съдии от столицата за мача на "Бдин" в събота

Съдийска бригада от София ще ръководи срещата от 30-ия кръг на Втора футболна лига между отборите на "Бдин" Видин и "Литекс" Ловеч. За главен съдия е определен опитният арбитър Димитър Буров, който е служител на НСО, ще му помагат Мартин Ангелов и Владимир Велев. Четвърти съдия Валентин Стефанов, съдийски наблюдател Иво Боев. Срещата е в събота, 27 април,..

публикувано на 25.04.24 в 14:21

Денислав Сталев ще ръководи дербито във Варна

Денислав Сталев бе назначен да бъде главен съдия на дербито на 30-ия кръг на Втора лига във Варна. В събота, от 13:15 часа, арбитърът ще изведе футболистите на лидера "Спартак" и гостите от "Монтана", които са на четвърто място в класирането. Негови помощници ще бъдат Желязко Пилатов и Месут Ахмедов. Четвърти арбитър е Георги Стоянов, а делегат на..

публикувано на 25.04.24 в 14:05

"Монтана" губи защитник за гостуването във Варна

Централният защитник на футболния "Монтана" Костадин Илиев е със спрени състезателни права за един мач, реши Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз. Бранителят получи червен картон в домакинската среща с "Беласица" /Петрич/ и ще изтърпи наказанието си този кръг, когато "Монтана" гостува на "Спартак" /Варна/. Илиев ще трябва да заплати и..

публикувано на 25.04.24 в 13:30

Секунди не стигнаха на баскетболистките на "Монтана" за титлата

Баскетболистките на "Монтана" бяха на крачка от спечелване на шампионската титла. Момичетата на треньора Преслав Пешев загубиха с 66:67 точки мач №5 в Стара Загора срещу "Берое". Така след три победи от пет срещи във финалния плейоф старозагорчанки взеха златните медал за четвърта поредна година. Мачът в зала „Общинска" вървеше кош за кош, без..

публикувано на 25.04.24 в 12:51

Шампионът по баскетбол при жените става ясен днес

"Берое" и "Монтана" излизат в пети решителен мач, за да определят новият носител на титлата по баскетбол при жените. Срещата е тази вечер, от 18.30 часа, в зала "Общинска" в Стара Загора. Наставникът на "Монтана" Преслав Пешев се надява на добра игра и успех: "Осем мача през сезона - 4:4, значи шансовете са 50 на 50. Ще дадем със сигурност..

публикувано на 24.04.24 в 13:05

Петър Колев е новият наставник на "Монтана"

Петър Колев пое "Монтана". Специалистът сменя на поста Николай Митов, който пък бе представен, като новият наставник на "Септември"/София/. За последно роденият в Хасково Петър Колев бе начело на "Беласица"/Петрич/ заедно със Светлан Кондев. Двамата отново се събират на стадион "Огоста", а до дни ще станат ясни още двама от екипа му – треньор на..

публикувано на 24.04.24 в 08:13