Трансгранична среща събра социални служители във Видин

Автор:
5
Снимка: Нора Йоцова

Работна среща "Източна социална мрежа" се проведе за четвърти път във Видин. Представители на социални служби и социални услуги от Видин, сръбския град Зайчар и румънския Калафат участват в нея. Служители от Румъния се включват за първи път в срещата. Разговорите целят запознаване със социалните услуги в трите региона. Емилия Йосифова, организаторът на срещата от Фондация „Подкрепа за реализация” във Видин припомни:"Днес се провежда четвъртата международна работна среща "Източна социална мрежа", която е инициирана още 2015 година в сътрудничество между Фондация "Подкрепа за реализация" и сдружение "Добро дърво", и която за трета поредна година е с домакинството на Община Видин. Това е Общината, която за 2016 година бе обявена на национално ниво за Общината в най- добро партньорство с неправителствения сектор. Господин Пасков бе човекът, който прие наградата от Националния алианс за социална отговорност." Срещата продължи с представяне на дейността на всяка една от присъстващите организации и институции, както и възможности за реализиране на съвместни инициативи, участия с общи проекти в трите трансгранични региона. 


Гостите от Сърбия и Румъния посетиха и се запознаха с работата на доставчици на социални услуги в град Видин.Форумът беше организиран от Фондация „Подкрепа за реализация” - Видин, сдружение „Добро дърво” - Зайчар и със съдействието на Община Видин.

Галерия

Вижте още

Снимката на 19 декември 2018 година

Правителството отпуска допълнителни 3 милиона лева на община Видин. Решението е взето днес на заседание на Министерски съвет.  Близо 7 милиона лева получава област Монтана, след решение на Министерски съвет, съобщиха от областната структура на ГЕРБ-Монтана.  Община Козлодуй получи 3.6 милиона лева от Правителството. Един милион лева..

публикувано на 19.12.18 в 17:50

Министерски съвет отпусна 3 млн. лева по бюджета на Община Видин

Правителството отпуска допълнителни 3 милиона лева на община Видин. Решението е взето днес на заседание на Министерски съвет, обясни на извънреден брифинг кметът на общината, Огнян Ценков: "Правителството на България взе решение да бъде удовлетворено искането на Община Видин за отпускане на 3 млн. лева средства от държавния бюджет, целеви средства за..

публикувано на 19.12.18 в 17:08

Държавния план - прием обсъдиха на работна среща във Видин

Най-важни са правилата за планиране и реализиране на осъществяването на план-приема за 2019/2020 година - каза началникът на Регионално управление на образованието Веселка Асенова на провелата се днес работна среща в областна администрация Видин на тема "Държавният план - прием по професии в съответствие с потребностите на пазара на..

публикувано на 19.12.18 в 17:04

Откриха птичи грип във видинското село Косово

Ново огнище на заболяването Инфлуенца по птиците (H5N8) е констатирано на 17 декември в регистриран животновъден обект, тип лично стопанство, във видинското село Косово, съобщиха от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните. Пробите са потвърдени от Националната референтна лаборатория в изпитвателна лаборатория. Засегнатите..

публикувано на 19.12.18 в 16:58

Отпускат около 7 милиона лева за ремонти в област Монтана

Близо 7 милиона лева получава област Монтана, след решение на министерски съвет, съобщиха от областната структура на ГЕРБ-Монтана. С 900 000 лева ще бъдат ремонтирани улици в град Бойчиновци. По 700 000 лева за ремонт на улици получават и общините  Брусарци, Медковец, Чипровци и Якимово. В град Вършец ще бъде реконструирана вътрешната водопроводна..

публикувано на 19.12.18 в 16:05
Правителството отпуска един милион лева за ремонт на изгорялото читалище в село Гложене

Община Козлодуй получи 3.6 млн. лева от Правителството

Един милион лева за реконструкция на читалището в село Гложене и 2.6 млн. лева за цялостно обновяване на централна градска част са гласувани на заседание на Министерски съвет днес. "През август изгоря читалището в Гложене. Бяха унищожени покривът, салонът, целият инвентар – носии, музикални инструменти, библиотека с 15 000 тома книги,..

публикувано на 19.12.18 в 14:35