Трансгранична среща събра социални служители във Видин

Автор:
5
Снимка: Нора Йоцова

Работна среща "Източна социална мрежа" се проведе за четвърти път във Видин. Представители на социални служби и социални услуги от Видин, сръбския град Зайчар и румънския Калафат участват в нея. Служители от Румъния се включват за първи път в срещата. Разговорите целят запознаване със социалните услуги в трите региона. Емилия Йосифова, организаторът на срещата от Фондация „Подкрепа за реализация” във Видин припомни:"Днес се провежда четвъртата международна работна среща "Източна социална мрежа", която е инициирана още 2015 година в сътрудничество между Фондация "Подкрепа за реализация" и сдружение "Добро дърво", и която за трета поредна година е с домакинството на Община Видин. Това е Общината, която за 2016 година бе обявена на национално ниво за Общината в най- добро партньорство с неправителствения сектор. Господин Пасков бе човекът, който прие наградата от Националния алианс за социална отговорност." Срещата продължи с представяне на дейността на всяка една от присъстващите организации и институции, както и възможности за реализиране на съвместни инициативи, участия с общи проекти в трите трансгранични региона. 


Гостите от Сърбия и Румъния посетиха и се запознаха с работата на доставчици на социални услуги в град Видин.Форумът беше организиран от Фондация „Подкрепа за реализация” - Видин, сдружение „Добро дърво” - Зайчар и със съдействието на Община Видин.

Галерия

Вижте още
Председателят на РИК Видин Емил Емилов и секретарят Ирена Дочева.

Три жалби са постъпили в Районната избирателна комисия във Видин

Жалба за унищожени агитационни материали е постъпила днес в Районната избирателна комисия във Видин. Жалбоподателят е представител на коалиция от партии. Общо три са жалбите досега, каза председателят на комисията Емил Емилов и обясни, че информация за тях е достъпна на сайта на РИК : "Ние поддържаме на страницата на РИК електронен регистър, в..

публикувано на 23.05.19 в 16:04

В Монтана отличиха учители и талантливи деца за 24 май

В Монтана в ръчиха стипендии на талантливите деца на Монтана.  Финансовото стимулиране се извършва на два приема, подчерта кметът   Златко Живков "Поредната сесия която е свързана с даване на стипендия на учениците съгласно наредбата за условия и ред за отпускане на стипендии, стимулиране на ученици с изявени дарби. Тези деца са..

публикувано на 23.05.19 в 15:10

Почистват зоната за спорт и отдих в Козлодуй

Община Козлодуй за поредна година организира почистване преди 24 май и Ботевите дни. 70 души от администрацията участват активно, за да придобие паркът привлекателен вид. "Община Козлодуй участва със 70 души от администрацията, които почистват ударно в района на дигата. 2016 г. и 2017 г. се концентрирахме в Ботев парк, само че сега Ботев парк е..

публикувано на 23.05.19 в 14:19

Инспектираха качеството на асфалтирани улици във Видин

Инспекция на извършения ремонт на улици и междублокови пространства направи днес кметът на Видин Огнян Ценков . Улиците са  " Мизия " и " Ильо войвода " в ж.к. "Крум Бъчваров", в непосредствена близост до детска градина " Синчец ". "Всички ремонтни дейности, които ще бъдат направени във връзка със субсидията от 3 милиона, отпусната от Министерски..

публикувано на 23.05.19 в 13:42

Ученици наблюдаваха белоглави лешояди във Врачанския балкан

Във връзка с отбелязването на 21 май - Европейския ден на Натура 2000, Дирекция на Природен парк "Врачански Балкан" съвместно със Сдружение "Зелени Балкани" организираха посещение на волиерата на белоглавите лешояди в село Долно Озирово . Ученици от клуб "Екология, защитени територии, околна среда и здраве" към Средно училище "Отец Паисий", с..

публикувано на 23.05.19 в 13:36

Във Враца откриха паметник на фабриканта Мито Орозов

Един от най-великите врачани от последните два века – индустриалецът Мито Орозов, който е отказал да работи с Хенри Форд, вече има паметник в родния си град. Днес монументът беше открит, благодарение на общественика Христо Илиев: "Правя го, защото това е историята на град Враца, тези личности трябва да се помнят, а Мито Орозов е..

публикувано на 23.05.19 в 12:38

Заловиха петима бракониери с лодки във Врачанско

Петима нарушители са задържали инспектори на ИАРА при поредната акция на територията на Западна България. Лодките и рибата са конфискувани, на нарушителите са съставени актове, съобщи Росен Николов ,  началник отдел "Рибарство и контрол - Западна България". " Заловихме петима нарушители с три лодки по време на забраната, с риба, забранена за..

публикувано на 23.05.19 в 12:35