Нова техника чисти сметище в Капитановци

2
Снимка: Кристиян Кирилов

Демонстрационно почистване на нереглементирано сметище се проведе във видинското село Капитановци. Отпадъците се събираха с нова техника, закупена по проект на Община Видин по програма за трансгранично сътрудничество със Сърбия и цели ограничаване въздействието върху околната среда от човешката дейност. 


На демонстративното почистване присъства и заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков:"Целта е да се привлече вниманието на жителите от различни възрастови и целеви групи, към екологично чистия живот. Искам да припомня, че на 28 март беше финализиран договорът за основната инвестиция на Община Видин по проекта- доставка на два броя сметосъбиращи машини за нуждите на общината."


Причините за нерегламентираните сметища в селата обясни кметът на Капитановци Десислава Венелинова:


"Искам да благодаря на Община Видин за проекта, който спечелиха и с който ни дават възможност да се възползваме и ние, селата. За съжаление, във всяко село се образуват тези нерегламентирани селища. Причината е тази, че всяка една къща има дворно място и рано или късно то трябва да се почисти. Застаряващо население, нямат възможност къде другаде да си изхвърлят отпадъците и се получават тези малко нерегламентирани сметища."


Останалите три села, където е предвидено демонстрационно почистване, са Ботево, Новоселци и Синаговци.

Галерия

Вижте още

Представители на 4 държави посетиха Община Враца

Делегация от четири държави, които участват в международен проект "LET’S USE ENERGY USEFULLY", по програма Еразъм+, прие заместник-кметът Петя Долапчиева. На срещата присъстваха преподаватели и възпитаници на учебни заведения от Италия, Турция, Португалия и Унгария участници в проект, чиито партньор е и Професионалната гимназия по търговия и..

публикувано на 13.11.19 в 17:29

Осъдиха таксиметров шофьор за фалшиви банкноти евро

Окръжен съд – Монтана осъди на три години затвор таксиметров шофьор, пуснал в обръщение фалшиви евро банкноти.  Съдът е осъдил И.И.М. на една година "лишаване от свобода", добавил е и още една години за други 4 дела, завършили с присъди срещу него. Делата са за неправомерно получаване под чужда самоличност на парични кредити и трафик на чужди..

публикувано на 13.11.19 в 17:01

70-годишен без сериозни наранявания след тежка катастрофа край Враца

Шофьор, който предизвика зрелищна каскада край Враца, се отърва без сериозни наранявания.  Инцидентът е станал днес преди обяд, близо до популярно крайпътно заведение на пътя за Оряхово.  Възрастният водач, от село Баница, който е на повече от 70 години, по неизвестни все още причини изгубил контрол над колата си, след което автомобилът се..

публикувано на 13.11.19 в 16:19

Пенсионери в Зверино почетоха Деня на добротата

Кулинарна изложба за  днешния Световен ден на добротата откриха в Пенсионерски клуб "Златица" в мездренското село Зверино. Не случайно организаторите на кулинарната изложба избраха точно този ден.  "Да бъдем добри, да се уважаваме, да се събираме, да празнуваме заедно" , сподели в своето слово  председателката на пенсионерския клуб..

публикувано на 13.11.19 в 16:13

Три акта за неправилно паркиране във Враца

Три акта са съставили служители на звено "Инспекторат"  за неправилно паркиране във Враца. При съвместна проверка със  служители на полицията са установени лица, които са паркирали неправилно превозните си средства на нерегламентирани за това места, както и в зелените площи. Съставени са три акта за неспазване на Наредбата за осигуряване на..

публикувано на 13.11.19 в 13:57
Илиян Тонин, Анжело Добричов

В Чупрене залагат на екотуризъм и дървопреработка за развитие на общината

В Чупрене ще се работи за използване на ресурса на Балканска община за развитие на екотурзима, обяви кметът Анжело Добричов . Според него най-сериозните проблеми са обезлюдяването и безработицата. По думите му хората не очакват грандиозни проекти: "Съвсем малко искат хората по селата. Те искат лекар, зъболекар, автобус, дърва, хляб и..

публикувано на 13.11.19 в 13:45

Пристигнаха последните нови автобуси във Враца

Последните 3 нископодови автобуси пристигнаха в  депото на "Тролейбусен транспорт" Враца.  Към момента по линиите на градския транспорт се движат 11 от тях, като се очаква до дни да бъдат пуснати в движение и останалите 3, след като бъдат регистрирани. По този начин ще бъдат обхванати кварталите на града, индустриалните зони, районът на "Крайречен..

публикувано на 13.11.19 в 13:30