Третата кампания от Акция "Зима" проверява техническата изправност на автомобилите

Снимка: Радио ВИДИН

Днес, 21 ноември, започва третата тематична кампания на Акция "Зима" - "Безопасно шофиране през зимата". Кампанията е насочена към водачите на моторни превозни средства,  съобщи комисар Петър Петров, началник на отдел „Охранителна полиция“- Видин:

"Последната акция е насочена към водачите на моторни превозни средства, изправността на гумите, светлините, т.е. техническата изправност. В периода от 21-ви до 30-ти ноември ще има засилен контрол от Пътна полиция."

На 1-ви ноември стартира традиционната Акция "Зима" - съвместна кампания на "Пътна полиция" и Съюза на българските автомобилисти. Целта е подготовка на автомобилите за експлоатация при есенно- зимни условия и изостряне вниманието на водачите.
Вижте още

Снимката на 18 февруари 2019 година

За момента заразата от морбили в страната е ограничена, но вирусът още циркулира, коментира главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.  Заболяването протича тежко, като се предава много лесно, каза в предаването "Направление Здраве" по Радио ВИДИН д-р Валерия Вълчева, педиатър и неонатолог във видинската болница.  Министерството на..

публикувано на 18.02.19 в 18:00

Почетоха безсмъртието на Апостола в стихове и песни

Възпоменателна среща „Духът на Апостола“, посветена на 146-ата годишнина от гибелта на Васил Левски, се състоя във Враца . Организатор на проявата е Регионален исторически музей и бе проведена в Художествената галерия „Иван Фунев“.  В рамките на поетичната програма бяха представени любимите песни на великия българин, изпълнени от фолклорната..

публикувано на 18.02.19 в 17:30

Кукленият театър в Монтана разказва приказка с чорапи

Плетени вълнени чорапи влизат в роля в нова постановка на куклен театър “Патилан” в Монтана . Премиерата на „Чорапкова приказка“ е в сряда.  Автор на пиесата е Янчо Иванов, режисьор е Елица Петкова, а сценограф - Ивайло Николов. Музиката е на Пламен Петков.  “Постановката е направена с много фантазия” , посочи директорът на “Патилан”..

публикувано на 18.02.19 в 15:41

Правят спешно чистене и ремонти в Монтана

От началото на месеца водолази и комунални работници, чистят канали, нерегламентирани сметища и ремонтират пейки и чешми, след вандалски прояви в Монтана , съобщават от Общината. „Възстановяваме унищожено имущество и почистваме  след недобросъвестни постъпки на хора-идиоти, които си мислят, че могат да правят каквото си искат..

публикувано на 18.02.19 в 14:15

Обвиняем за удавените в Дунав край Лом мигранти отива на съд

Обвиняем за смъртта на шестима мигранти от Ирак, потънали във водите на река Дунав край Лом , застава на подсъдимата скамейка, съобщават от Апелативна прокуратура София. Припомняме, че в началото на септември 2016 година шестима души от Ирак се удавиха в реката след като лодката, с която са били превозвани, потъна при опит да преминат нелегално..

публикувано на 18.02.19 в 13:59

Пенсионер от Враца даде пари на телефонни измамници

Мъж на 70 години от Враца стана поредната жертва на телефонните измамници . Непознат се обадил на домашния телефон на възрастния човек и се представил за полицай. Мнимият служител на реда убедил пенсионера,  че трябва да участва в залавянето на престъпници, като за целта е необходимо да изхвърли през прозореца си всички налични пари и ценности...

публикувано на 18.02.19 в 09:59

Пребиха и ограбиха възрастна жена в Дреновец

Двама маскирани са нанесли побой и са ограбили самотноживееща жена, на 69 години, във видинското село Дреновец . Грабежът е извършен вчера сутринта, около 4:30 часа. Кметът на община Ружинци Александър Александров е запознат със случая: "Двама младежи, на около 18-19- годишна възраст, влизат в дома на самотна жена. Тя е наш бивш служител,..

публикувано на 18.02.19 в 09:49