Третата кампания от Акция "Зима" проверява техническата изправност на автомобилите

Снимка: Радио ВИДИН

Днес, 21 ноември, започва третата тематична кампания на Акция "Зима" - "Безопасно шофиране през зимата". Кампанията е насочена към водачите на моторни превозни средства,  съобщи комисар Петър Петров, началник на отдел „Охранителна полиция“- Видин:

"Последната акция е насочена към водачите на моторни превозни средства, изправността на гумите, светлините, т.е. техническата изправност. В периода от 21-ви до 30-ти ноември ще има засилен контрол от Пътна полиция."

На 1-ви ноември стартира традиционната Акция "Зима" - съвместна кампания на "Пътна полиция" и Съюза на българските автомобилисти. Целта е подготовка на автомобилите за експлоатация при есенно- зимни условия и изостряне вниманието на водачите.
Вижте още

Пенсионерка от Монтанско даде 33 000 лева за разваляне на магия

Полицията задържа мъж и жена от Бойчиновци за измама на възрастна жена. 81-годишната жителка на монтанското село Доктор Йосифово е била измамена от непознати, които в продължение на една година ѝ искали пари под предлог, че развалят магия. Жалбата в полицията е депозирана вчера от дъщерята на възрастната жена.  Към момента пенсионерката е предала сумата..

публикувано на 11.12.18 в 12:03
Църквата

Благотворителен концерт помага на Дома за възрастни в Кула

Благотворителен коледен концерт в подкрепа на Дома за стари хора "Свети Василий" в Кула ще има днес, 11 декември, в храм "Свети Николай" във Видин . Това съобщи секретарят на Видинска света митрополия Ирина Кръстева : "Видинска света митрополия и Фондация "Подкрепа за реализация"- град Видин, Основно училище "Любен Каравелов"- град Видин, училище..

публикувано на 11.12.18 в 11:08

Пчелар от Видин след протеста: Песимизмът надделява

Пчеларският протест не постигна резултати, а лидерите на многобройните браншови организации не са подготвени да водят преговори. Това каза председателят на видинското пчеларско дружество Петър Младенов. След организираното недоволство в столицата вчера пчеларите се договориха с управляващите от следващия месец да бъде създаден постоянно действащ..

публикувано на 11.12.18 в 10:53

Разкриха двама извършители на кражби във Видин и Киреево

Полицията разкри извършителите на две домови кражби , съобщават от Областната дирекция на МВР във Видин . Във времето от 27 ноември до 10 декември неизвестно лице чрез взломяване на входна врата проникнало в жилищна постройка на ул.“Синчец“ в областния град и откраднало електрожен, дрелка, ъглошлайф и два ръчни часовника. Служителите на реда..

публикувано на 11.12.18 в 10:02

Съветници ще решават за завод край Враца

Общинските съветници от Враца ще гласуват след седмица дали да дадат терен за реализацията на най-голямата инвестиция, правена в града от половин век насам. Става дума за инвестиционния интерес от страна на немски концерн, който желае да отвори свой завод край града под Околчица. На първо време след построяването на обекта ще се отворят 300..

публикувано на 11.12.18 в 09:45
Белоградчишката крепост

Снимката на 10 декември 2018 година

Белоградчишките скали и крепост  заеха първото място с 2815 гласа в раздел „Изборът на българите” в Годишните награди в туризма – 2018 на Министерството на туризма.  Белоградчишката крепост се нарежда на второ място с 27,73 % в раздела „Туристически атракция/обект”.  Враца е сред градовете, в които ще бъде изградена безплатна високоскоростна..

публикувано на 10.12.18 в 17:50