Ново село е родно място на моряци, рибари и банкери

Снимка: Радио Видин, архив

Най-старата черква на Ново село, изградена до олтара, пред който са се молели новоселяни в началото на 19 век, носи името на Свети Николай Мирликийски– покровител на моряци, рибари, търговци и банкери. Затова Клубът на пенсионера и хора с увреждания прие още от деня на създаването си да чества този патрон на селото.

Тържеството започва в 12 часа. Георги Нинчев– председател на Клуба, е осигурил и най-добрите готвачи, за да приготвят рибното меню.  А морето, река Дунав и рибата присъстват и във веселата част– викторина и игра с присъстващите. Музиката е осигурена от DJ Светли, защото най-добре познава настроението и вкусовете на новоселската публика. А точно в 17 часа ще бъде запалена новогодишната елха в Ново село, обеща Деяна Стоянова– секретар на Общината.

Вижте още

631 седмокласници от Видинско се явиха на външно оценяване по български език

В област Видин 631 седмокласници са се явили на националнаото външно оценяване по български език и литература. Те писаха по Вариант 1.  Новост е, че разсекретяването на изпитните работи ще е в София и то ще е електронно, каза началникът на Регионалното управление на образованието във Видин Веселка Асенова. "Смятам, че всички ще се справят, както и..

публикувано на 17.06.19 в 14:12

Лятна академия за първокласници в Мездра

Лятна академия за първокласници отвори врати в мездренското училище "Св.Св.Кирил и Методий". Заниманията  започнаха на 10 юни и ще продължат до 21 юни, когато академията ще бъде закрита официално. Посрещнати от опитни преподаватели, бъдещите първокласници имат всекидневни занимания, разделени тематично: "Рисунка върху асфалт", "Изработване на..

публикувано на 17.06.19 в 13:24

Сребърни медали по роботика за видинските математици

Сребърни медали по роботика спечелиха от борите по роботика на Видинската Природо-математическа гимназия. Те участваха  в национално състезание по роботика, организирано от ФРГИ и SAP Labs България, информират от училището.  Отбор YoungForce зае второ място в общото класиране с отличие за проектната задача, отличие за екипната задача и..

публикувано на 17.06.19 в 10:30

Нова апаратура ще закупи Комплексният онкологичен център във Враца

Продължава модернизирането на Комплексния онкологичен център във Враца, което при управлението на д-р Григор Томов беше изведено като водещ акцент в дейността на единственото лечебно заведение за онкоболни в Северозападна България. След като в средата на април с финансовата подкрепа на "АЕЦ - Козлодуй" ЕАД бе закупена нова видеоендоскопска..

публикувано на 17.06.19 в 08:30

Почитаме Свети Дух

За православните християни днес е празникът на Светия Дух. Винаги се отбелязва след Петдесетница, когато църквата празнува слизането на Светия Дух над апостолите  и даруването им с Божествената му благодат.  "Празнуваме едно от лицата на Света Троица- Дух Светий,  равнозначно на Отца и Сина.  Цялата богослужба е в прослава на Дух Светий , т..

публикувано на 17.06.19 в 08:00

Превишената скорост е най-честото нарушение на водачите на МПС във Видинско през месец май

36 пътнотранспортни произшествия са възникнали по пътищата в област Видин през мeсец май. Загинали няма, ранени били седем души. 24 от катастрофите са станали в населени места. 245 акта и 730 глоби по фиш съставили пътните полицаи за нарушения по Закона за движение по пътищата.  "В сравнение със същия период на 2018 година, ПТП-та са намалели, но..

публикувано на 16.06.19 в 15:34

Шофьори от Селановци с нарушения зад волана

Три жени бяха хванати в нарушения през почивните дни в оряховското село Селановци, съобщиха от полицията във Враца. Срещу Г.М. е образувано бързо производство, след като автопатрул я спипал да кара пияна. Шофьорката била спряна за проверка малко преди 4 часа сутринта в неделя от униформени служители, които констатирали след тест с дрегер, че е..

публикувано на 16.06.19 в 14:05