Честита Нова година!

Снимка: Община Видин

Екипът на Радио ВИДИН ви желае да сте живи, да сте здрави, успешни, вдъхновени и щастливи! 2019 година да е по-успешна, щастлива, здрава, мирна, благословена! В първото за тази година издание на "Посоките на делника" чухме поздрави и пожелания от цяла Северозападна България:

"Всички да са по-успешни, здрави, щастливи! Да имате късмет в работата, да не се предавате и да продължавате все напред! Много щастливи мигове с любимите хора, много емоции, много настроение, много успехи на всички жители на Северозапада... Да живеем по-добре през новата година... Да бъде мирна новата година... Духовно и материално благоденствие на Северозапазена България- край, запазен от Бога..."

"Новата година да е изпълнена с надежда, напредък и благоденствие", пожела в новогодишното си послание Врачанският митрополит Григорий.

"Нека 2019 година бъде добра и щедра за всички, нека носи сполука, благоденствие и надежда във всеки дом!", каза кметът на Видин Огнян Ценков.

"Да бъдат живи и здрави, да бъдат добри християни, да отворят душата си за добрина, да дадат и да получат", пожела кметът на Монтана Златко Живков.

"Здраве, късмет и вяра, че бъдещето е в наши ръце! Нека заедно посрещаме всички предизвикателства, които са пред нас през новата година! Нека сме здрави, щастливи и горди с нашия град!", каза кметът на Враца Калин Каменов.

Какво казаха кметовете на Бойчиновци, Макреш, Бойница, Кошава, както и представители на различни институции в Северозападна България- чуйте в прикачения звуков файл.

Вижте още

Къде намира приложение статистиката

Какво приложение има статистиката и защо са важни данните, които събира и обработва? Поводът да потърсим повече информация по темата е Световният ден на статистиката, който се отбелязва на 20 октомври. Обявен е за такъв през 2010 година с резолюция от Общото събрание на ООН. Този ден трябва да ни напомни и да подчертае нарасналото значение на науката..

публикувано на 21.10.19 в 15:33

Важно ли е да гласуваме на местни избори

На 27 октомври отново ще гласуваме за местна власт. На нея е възложена изключително важната задача да развива населените места и да създава по-добри условия на живот за хората в тях. Общинският съвет е местният законодател, който взема решения за посоката за развитие. От своя страна кметът ръководи общинската администрация и следи за изпълнението..

публикувано на 18.10.19 в 13:27

Да си самодеец е чест и гордост

В последните десетина години, масово българите се обръщат към корените си и се включват в самодейни състави, организират фестивали и родолюбиви събития. Модерно ли е да си самодеец или това е истинската любов към родината?    Сашо Каменов е дългогодишен самодеец към танцовия състав на читалище "Паисий Хилендарски" - град Димово. Според него..

публикувано на 17.10.19 в 12:11

Отбелязваме Световния ден на прехраната

С решение, взето на 16 октомври 1945 година Организацията на Обединените нации обявява 16 октомври за Световен ден на прехраната. Днес той се чества в над 150 страни, като България се включва през 2006 година за раширяване на достъпа до храна и създаване на условия за устойчиво земеделие. Тази година с редица прояви у нас ще стартира и Националната..

публикувано на 16.10.19 в 12:45

Ще стане ли Северозападът по-добро място за живеене

В последно време отново се заговори за Целенасочена програма за развитие на Северозапада . Тя беше разработвана, обсъждана и съгласувана в продължение на няколко години и се очакваше прилагането ѝ да даде началото на процеса за растеж на слабо развитите региони в страната. Целта на подобен документ е приоритетно и целенасочено държавата да работи и..

публикувано на 15.10.19 в 13:45

"Стандартно" ли е храненето в детските градини

В детските менюта да се включат най-малко три вида пресни зеленчуци и най-малко три вида пресни плодове седмично; консервираните зеленчуци и плодове да не съдържат консерванти, подсладители и оцветители. Тези и други  промени  са предвидени в Наредба №6 за здравословното хранене на децата на възраст от 3 до 7 години в детски заведения. Причината,..

публикувано на 14.10.19 в 15:01

Предизборно- подготовка и очаквания

След близо две седмици ще избираме местната власт за следващите четири години . Общият брой на кандидатите, които ще се борят за гласовете на българските избиратели на 27 октомври, е 36 288, съобщиха от Централната избирателна комисия. Във Видин ще избираме между 10 кандидати за кметския пост и 190 за общински съветници.  Предизборната кампания вече..

публикувано на 11.10.19 в 14:40