Детски лекари от "Пирогов" ще преглеждат във Видин

| обновено на 10.01.19 в 13:17
Снимка: БГНЕС

Детски специалисти от Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина "Н. И. Пирогов"-София ще преглеждат на 12 януари, събота, във Видин. Екипът е сформиран според потребностите, установени при досегашните посещения в страната, обясни основателят на "Национална програма Детско здраве - Пирогов" д-р Асен Меджидиев:

"Ще дойде детски ортопед-травматолог, детски коремен хирург, детски оториноларинголог, офталмолог, уролог. Хубавото е, че посещението във Видин е второ и ще можем да направим анализ какво се е случило след изписаната терапия. Ще проведем и пресконференция, за да изложим нашите заключения по отделните специалности за региона."

До 400 деца се очаква да бъдат прегледани от специалистите. Ще бъде осигурена и мобилна апаратура за по-специфичните случаи. Прегледите ще се проведат в медицинския център на видинската болница "Света Петка". Желаещите могат да се запишат на регистратурата в центъра.

Вижте още
ВГ

Вокална група "Шоколадче" подготвя концерт в Лом

Вокална група "Шоколадче" от град Лом подготвя концерт "Лято в Шоколандия". Концертът ще бъде за 20 юни, от 18.00 часа, в голямата зала на народно читалище "Постоянство- 1856", каза Росица Кръстева - художествен ръководител и основател на групата. "Поводът е приключване на успешния творчески сезон, който имахме, и най-вече това, че се готвим..

публикувано на 18.06.19 в 11:30

Мъж от Криводол е задържан с канабис

При проверка на лек автомобил, управляван от 46-годишен жител на Криводол, полицейските служители намерили пликче с около 50 грама зелена листна маса- канабис. Проверката е станала по време на специализирана полицейска операция с цел противодействие на разпространението на наркотични вещества, уточняват от пресцентъра на врачанската полиция. Мъжът..

публикувано на 18.06.19 в 11:10

Изложба в памет на Никодим Ненов откриват във Враца

Изложба - живопис в памет на Никодим Ненов, именит врачански художник, ще бъде открита днес от 17:00 ч. в Малката зала на Художествена голерия "Иван Фунев" при РИМ- Враца. Изложбата е организирана от художествената галерия съвместно със сина на художника- Ивайло Никодимов, съобщи Христо Божков - завеждащ художествената галерия. "В тази изложба може..

публикувано на 18.06.19 в 10:46

Протест на здравни специалисти от Враца затваря ключов булевард

Във Враца протестиращи здравни специалисти ще затворят за един час днес ключов булевард, каза Мариела Стоянова, организатор на протеста: "От 13.00 часа до 14.00 часа ще затворим булевард "Втори юни" до МБАЛ "Христо Ботев". Ще ни подкрепят и колеги от Видин, на които съм много благодарна. Ние присъствахме на техния протест и се подкрепяме. Очакваме..

публикувано на 18.06.19 в 08:52

В Мездра започват курсовете по плуване за деца

Община Мездра организира курсове по плуване за ученици от I до VII клас. Обучението ще се проведе на плувен басейн "Долче Вита" по предварително подготвен график, всеки делничен ден от 10.00 до 12.00 часа. Обученията са разделени на смени, съобщи Галя Василева - технически сътрудник на кмета на Общината: "Първа смяна смяна започва от 24 юни до 5 юли..

публикувано на 18.06.19 в 08:37

Снимката на 17 юни 2019 година

631 седмокласници в област Видин са се явили на  националното външно оценяване  по български език и литература.  Те писаха по Вариант 1. Новост е, че разсекретяването на изпитните работи ще е в София, а оценяването ще е електронно, каза началникът на Регионалното управление на образованието във Видин Веселка Асенова. Видинска област е на пето..

публикувано на 17.06.19 в 18:00
Димитър Ганчев, автор на статуята на Диана, която бе възстановена

Художник, писател и хореограф са почетни граждани на Монтана

Кметът на Монтана Златко Живков връчи почетен знак на община Монтана на хореографът Антон Димов /посмъртно/, писателят Радослав Игнатов , скулпторът Димитър Ганчев , собствениците на фирма "Крос" Любомир Мартинов и Лукан Луканов , и на фирма "Войнов и сие" Никодим Войнов . Церемонията бе извършена на тържествената сесия на Общинския..

публикувано на 17.06.19 в 17:45