Детски лекари от "Пирогов" ще преглеждат във Видин

| обновено на 10.01.19 в 13:17
Снимка: БГНЕС

Детски специалисти от Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина "Н. И. Пирогов"-София ще преглеждат на 12 януари, събота, във Видин. Екипът е сформиран според потребностите, установени при досегашните посещения в страната, обясни основателят на "Национална програма Детско здраве - Пирогов" д-р Асен Меджидиев:

"Ще дойде детски ортопед-травматолог, детски коремен хирург, детски оториноларинголог, офталмолог, уролог. Хубавото е, че посещението във Видин е второ и ще можем да направим анализ какво се е случило след изписаната терапия. Ще проведем и пресконференция, за да изложим нашите заключения по отделните специалности за региона."

До 400 деца се очаква да бъдат прегледани от специалистите. Ще бъде осигурена и мобилна апаратура за по-специфичните случаи. Прегледите ще се проведат в медицинския център на видинската болница "Света Петка". Желаещите могат да се запишат на регистратурата в центъра.

Вижте още

Дарение за Дома за възрастни хора в село Горна Вереница

Дарение от постелъчно бельо, завивки и дрехи получи Домът за възрастни хора в село Горна Вереница, община Монтана. Инициативата е на Бойка Серафимова - координатор на проекта за малки граждански инициативи, който се финансира от платформа Агора и Община Монтана, която в края на миналата година подарява на обитателите концерт на певческа група..

публикувано на 22.01.19 в 16:39
По Програмата е открита нова площадка в Детска градина

Дарителски фонд в Бяла Слатина помага на местни инициативи

Стартира трети етап на Програмата за малки проекти “Аз дарявам, за да правя промяната”. Финансира се чрез обществен дарителски фонд и подпомага местни инициативи в общините Бяла Слатина, Оряхово и Козлодуй. Създаден е от Сдружение „Първи юни“ и   осигурява средства за решаването на локални проблеми предимно от социален, културен и..

публикувано на 22.01.19 в 15:44

Обраха склад на БЧК в Лом

Близо един тон хранителни продукти са откраднати от склад на Българския червен кръст в Лом. Най-голямо е количеството на изчезналата захар. Откраднатите храни са били доставени по Оперативната програма за материално подпомагане на най-нуждаещи се лица, съфинансирана от Европейския съюз. Те са били складирани в помещение, предоставено от община Лом..

публикувано на 22.01.19 в 14:54
Здравка Гергова /в средата/ и членове на Приятелски клуб

Мотористи събраха средства за двойка с репродуктивни проблеми от Козлодуй

Приятелски клуб "Choppers Kozloduy" събра средства за двойка с репродуктивни проблеми от града. 900 лева са постъпили от  коледната акция, с която мотористите решиха да подкрепят кампанията на фондация "Искам бебе" за повече деца на България. Средствата вече са по сметката на фондация "Искам бебе" , обясни координаторът на организацията за..

публикувано на 22.01.19 в 14:02
Нова

Общинари от Видин разясняват къде ще има ремонти

Кои улици и междублокови пространства ще бъдат ремонтирани- това ще бъде обсъдено днес от 18 часа в залата на Общински съвет- Видин. Срещата с граждани се организира от Община Видин. Кметът Огнян Ценков ще представи капиталовата програма на Общината. Поводът за срещата са постъпили запитвания и проявения интерес към предстоящите ремонт на улици и..

публикувано на 22.01.19 в 13:56

Взломна кражба е извършена в град Лом

Неизвестен извършител с твърд предмет взломил 3 входни врати на кухня, мазе и гараж на частен дом в гр. Лом, собственост на 72-годишен местен жител. Откраднат е меден казан за варене на ракия с вместимост от 150 литра, заедно с капака му, лула и моторна резачка, съобщиха от ОД на МВР в Монтана. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група...

публикувано на 22.01.19 в 11:28