Детски лекари от "Пирогов" ще преглеждат във Видин

| обновено на 10.01.19 в 13:17
Снимка: БГНЕС

Детски специалисти от Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина "Н. И. Пирогов"-София ще преглеждат на 12 януари, събота, във Видин. Екипът е сформиран според потребностите, установени при досегашните посещения в страната, обясни основателят на "Национална програма Детско здраве - Пирогов" д-р Асен Меджидиев:

"Ще дойде детски ортопед-травматолог, детски коремен хирург, детски оториноларинголог, офталмолог, уролог. Хубавото е, че посещението във Видин е второ и ще можем да направим анализ какво се е случило след изписаната терапия. Ще проведем и пресконференция, за да изложим нашите заключения по отделните специалности за региона."

До 400 деца се очаква да бъдат прегледани от специалистите. Ще бъде осигурена и мобилна апаратура за по-специфичните случаи. Прегледите ще се проведат в медицинския център на видинската болница "Света Петка". Желаещите могат да се запишат на регистратурата в центъра.

Вижте още

Снимката на 18 ноември 2019 година

С шествие на деца от Основно Училище "Любен Каравелов" във Видин стартира втората част от дейностите на школото по отбелязване на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия.  Инициативата е на Комисията по безопасност на движението към училището, обясни председателят ѝ Колетка Павлова. Лидерите на КТ..

публикувано на 18.11.19 в 17:50

Пристигнаха част от противогрипните ваксини за възрастните хора от област Видин

Започна разпределянето на 100 000 противогрипни ваксини, предназначени за пенсионери над 65-годишна възраст в страната. Те ще бъдат доставени на семейните лекари, заявили желание да участват в програмата.  Ваксините са по национална програма и не постъпват в Регионалната здравна инспекция, а директно при личните лекари в зависимост от заявката, обясни..

публикувано на 18.11.19 в 17:27

15 специализирани машини ще чистят снега в Монтана

Община Монтана е готова за зимното поддържане. Градът е разделен на  2 района.  Общината има готовност за поддържането на улици, паркове и площади през зимата, съобщи кметът Златко Живков . Градоначалникът представи програмата на предприятие "Чистота" за работа през следващите няколко месеца. "1200 тона е пясъка и 150 тона сол. Две палета..

публикувано на 18.11.19 в 17:23

Монтана не е заплашена от воден режим

В язовир "Среченска бара" има достатъчно запас.  Над 12 200 000 кубика вода има в хидровъзел "Среченска бара". Пълният обем е от 15.5 милиона кубика. "Вода в "Среченска бара" има достатъчно" , заяви кметът на Монтана Златко Живков . По думите му, с лед направените водни цикли в Монтана и Враца загубите на питейна вода значително са намалели...

публикувано на 18.11.19 в 15:55

Няма опасност от воден режим във видинска област

Няма опасност от воден режим във видинска област на този етап, каза за радио Видин инж. Георги Владов , управител на местното ВиК дружество. Ситуацията се контролира от два независими един от друг източника- това са Регионалната здравна инспекция и "Водоснабдяване и канализация".  "Вода се черпи от кладенците "Раней" до Сланотрън. Мрежата функционира..

публикувано на 18.11.19 в 15:35

Детско шествие за Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия

С шествие на деца от Основно Училище "Любен Каравелов" във Видин стартира втората част от дейностите на школото по отбелязване на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия .  Инициативата е на Комисията по безопасност на движението към училището, обясни председателят ѝ Колетка Павлова : "Искаме да обърнем внимание на..

публикувано на 18.11.19 в 15:26

Община Мездра участва в туристическо изложение в Румъния

Близо 10 000 участници от цял свят събра есенното изложение Ром експо 2019 в румънската столица Букурещ. Община Мездра също взе участие в туристическия форум заедно с партньорската община Добрословени по проект "Добре дошли в средновековието", финансиран по програма INTERREG V-A Румъния – България 2014 – 2020г. В рамките на четири дни..

публикувано на 18.11.19 в 15:01