Проходими са пътищата във Врачанско

Снимка: Жоро Александров

От Областното пътно управление на Враца съобщиха, че пътищата във Врачанско са почистени и проходими при зимни условия.

По информация на общинската фирма БКС улиците във Враца са били обработени със 150 тона сол, работили са 8 снегорина. Очаква се до края на деня машините да влязат и в малките улички, тъй като акцентът от сутринта е поставен върху основните пътни артерии.

Служители на предприятието почистват централната пешеходна зона, тротоарите и площите около детски, учебни и здравни заведения с роторни машини.

Четвъртокласната пътна мрежа е проходима при зимни условия, а в населените места от общината няма проблеми с транспорта, електрозахранването и водоснабдяването. Контрол по снегопочистването се извършва от звено „Инспекторат“. 


Републиканските пътища, които преминават през областта, също са почистени и проходими при зимни условия. По-добро е състоянието на Е79 в посока към Монтана. Задоволително е положението в участъка между Враца и Мездра, както и по второкласното шосе за Оряхово. Най-зле почистен е пътят до Криводол, като 17-те километра се изминават за повече от 30 минути.

От Националния институт по метеорология и хидрология е обявен жълт код за област Враца за значителни валежи от сняг.

Вижте още

Намалява опашката от камиони на Дунав мост 2

5 километра е опашката на Дунав мост 2 при Видин тази сутрин. Вчера колоната от товарни автомобили, излизащи от страна, достигна 12 километра. В момента 4 часа и половина е средното време за изчакване на товарните автомобили, по информация от мобилното приложение за трафика на граничното съоръжение. С предимство на граничния пункт с Румъния се пропускат..

публикувано на 26.08.19 в 08:13

Автомобил пламна на Е 79 до бензиностанция във Враца

През последното денонощия огнеборците във Враца загасиха един автомобил, пламнал след повреда в електроинсталацията. Инцидентът стана на международния път Е79, близо до бензиностанция. Няма ранени. От полицията в града под Околчица съобщават и за образуваха бързо производство срещу врачанин, предизвикал катастрофа на оживен булевард. По..

публикувано на 25.08.19 в 17:22

От общината в Ружинци предоставят компютри на детските градини

Проведена е работна среща с директорите на детските градини в община Ружинци във връзка с Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца в задължителната предучилищна възраст, съобщи кметът Александър Александров. Пакетите "Посещаемо и безопасно училище" , които всяка детска..

публикувано на 25.08.19 в 17:00

Събития от историята, пресъздадени на фестивал в крепостта "Баба Вида"

Демонстрации на битки и дуели от Средновековието наблюдаваха посетителите на фестивал във Видин. Представени бяха   и характерни за този период занаяти. Фестивалът "БъдинЪ" , който ни връща към времето на Средновековието, се проведе за седма по ред година в крепостта "Баба Вида". Опитваме се да доближим малките зрители до едни реално..

публикувано на 25.08.19 в 12:30

За седми път Видин е домакин на фестивала "БъдинЪ"

Седмото издание на фестивала, който ни пренася в Средновековието, по традиция започна пред стените на "Баба Вида". Организатор на фестивала "БъдинЪ" е Община Видин , а в него участва групата за исторически възстановки "Първи италийски легион" от град Свищов. През съботния ден в самата крепост посетителите станаха свидетели на..

публикувано на 25.08.19 в 09:05

8 километра опашка на Дунав мост 2 тази сутрин

8 километра е опашката на Дунав мост при Видин , където вчера колоната от товарни автомобили, чакащи да излязат от страна, достигна 12 километра. 8 часа е средното време за изчакване на товарните автомобили по информация от мобилното приложение за трафика на граничното съоръжение. С предимство на граничния пункт с Румъния се пропускат леките..

публикувано на 25.08.19 в 08:30

С танц представиха пътя на хляба на фестивала във Флорентин

Вторият ден на събора "Тъпан бие, хоро се вие" във видинското село Флорентин започна с танцовата сюита "Пътят на хляба". В началото беше сеитбата, след това танцът показа жътвата, а накрая се стигна до поднасянето на   хляба на стопанина, посял житото. Всичко това бе подготвено от домакините и представено за първи път при откриването..

публикувано на 25.08.19 в 08:20