Ново оборудване за Центъра за лица с умствена изостаналост в Берковица

Снимка: Радио ВИДИН

Ново оборудване получи от дарители Центърът за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост в Берковица. Това са уреди, които ще бъдат използвани за залата за спорт и за сензорната зала, обясни ръководителят на центъра Наташа Велкова:

"Получихме 4 крос-тренажора, 2 велоергометъра и един мобилен тренажор. Това са спортни уреди, имахме нужда от оборудване на стаята за спорт. Последното дарение беше от братята Марбъл от Англия, те ни подариха две светещи водни кули за сензорната зала. Получихме и някои електроуреди..."
 
Центърът очаква да получи от английските си дарители и нова шведска стена. 14 са потребителите на услугата в момента, за празниците всички получиха индивидуални пакети от дарители от различни населени места.

Вижте още

Читалището във видинското село Флорентин прие отчет за дейността си

В неделната вечер, на 24 март, в салона на Народно читалище "Пробуда-1925“ в крайдунавското село Флорентин се събраха членовете на старата българска организация, за да проведат своето отчетно- изборно събрание. Селото има около 300 жители, но неговият ансамбъл "Флорентиана" успя само за една година да направи седем изяви в Румъния, две в Сърбия..

публикувано на 25.03.19 в 08:35

Ще се подобрява състоянието на видинския парк "Владикина бахча"

Община Видин ще продължи да подобрява състоянието на парк "Владикина бахча", въпреки вандалските актове в края на миналото лято, когато новопоставените кошчета за отпадъци и част от пейките бяха отново счупени от неизвестни извършители. Това каза за радио Видин кметът на Общината Огнян Ценков . "Не можем да сложим служител на Общината, служител на..

публикувано на 24.03.19 в 13:45

Мездренски танцьори с награда от Национален фестивал

Пореден голям успех постигнаха момичетата и момчетата от хип- хоп групата при градското читалище в Мездра, водени от Елеонора Бутакова. На провелият се в столицата  Национален танцов конкурс "Ритъмът в сърцето ми 2019- София", мездренската група завоюва трето място. Успехът бе постигнат в оспорвана битка с 16 състава от цялата страна и поредното..

публикувано на 24.03.19 в 10:06

Нови икономични лампи ще бъдат монтирани в Лом

Община Лом е обявила процедура  за доставка на ел. материали за улично и парково осветление с прогнозна стойност 70 000 лева.  Енергоспестяващи LED, луминисцентни и натриеви лампи ще бъдат монтирани поетапно в кварталите на града, както и в кметствата от общината. От април ще започне тяхното монтиране, а парите от икономията на ел. енергия ще..

публикувано на 24.03.19 в 09:56

Рокери от Монтана откриват новия мотосезон

Любителите на високите скорости от мотоклуб "Монтана МС" откриват днес новия мотосезон. Проявата е един своеобразен апел към всички участници в движението, че със затоплянето на времето и ние вече сме на пътя, каза президентът на клуба Светослав Струнджев . "Идеята на откриването на сезона е да обърнем внимание на другите шофьори, че вече и ние сме на..

публикувано на 24.03.19 в 09:50

Стимулират работодатели от Лом да наемат безработни

Работодатели от община Лом вече могат да кандидатстват за финансиране на заплати, осигуровки и обучение на безработни лица, регистрирани в Бюрото по труда. Финансирането е в размер на близо 80 хиляди евро от Европейския социален фонд, чрез кандидатстване пред Местната инициативна група. Румяна Симеонова , изпълнителен директор на групата заяви, че..

публикувано на 24.03.19 в 09:23
МБАЛ

Отбелязваме Световния ден за борба с туберколозата

На 24 март отбелязваме Световния ден за борба с туберколозата. В последните години се наблюдава значителен ръст на туберколозно болните хора в Световен мащаб. Статистиката на Световната здравна организация сочи, че всеки трети или около 2 млрд. души са заразени с туберколозни бактерии и заболяването е доста сериозно. "Всички, които имат някакви..

публикувано на 24.03.19 в 08:32